Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ножчета за Philips OneBlade самобръсначкaq ?

Featured Replies

Здравейте , използвам Philips OneBlade QP1324 (синия) . Дойде време за смяна на ножчетата , обаче съм леко объркан . Моите ножчета са сини (уж не дразнят кожата ) . Обаче в Емаг и други сайтове виждам , че се продават зелени и сини . Зелените като цена са много добри .  На повечето места пише , че зелените са за QP2*** серия и тем подобни . Като ги гледам на снимките уж ми изглеждат идентични с моите (с 2 пластмасови неща отдолу които влизат в самобръсначката)  Обаче дали е така ? Или всичко което пише OneBlade ще стане на моето (само без 360 градусовата) ?

тука сме  стари хора използваме ел самобръсначки не се бърснем  докато храната не започне да закача в мустака 

а за нагласяне  за сватби със  сменямените  стари ретро единични ножчета 

Здравей.

Всички машинки Philips OneBlade се състоят от две части - корпус с батерията + двигателя и бпъснещага глава. Напълно съвместими са всички - само приставките са специфични.

преди 1 час, Митко Стефанов написа:

Моите ножчета са сини (уж не дразнят кожата ).

Това с кожата е рекламен трик! Този вид самобръсначки не бръснат толкова гладко - като другите, с ножчетата - без значение обикновени или електрически!

преди 1 час, Banesc написа:

тука сме  стари хора използваме ел самобръсначки не се бърснем  докато храната не започне да закача в мустака 

а за нагласяне  за сватби със  сменямените  стари ретро единични ножчета 

Ти не се ли бръснеш с мотиката?

преди 1 час, nusho73 написа:

Ти не се ли бръснеш с мотиката?

с ножа на дядо от първата световна 

малко е ръждив ама като се промия с ракия всичко е точно 

image;s=1000x700

коляхме прасето с него  

ама откакто от ЕС забраниха щото не е хуманно преди 20 години 

само за бръснене

• Автор
преди 3 часа, jhoro написа:

Това с кожата е рекламен трик! Този вид самобръсначки не бръснат толкова гладко - като другите, с ножчетата - без значение обикновени или електрически!

И аз така съм чувал . Зелените да по-евтини и затова питах . 

преди 3 часа, jhoro написа:

Здравей.

Всички машинки Philips OneBlade се състоят от две части - корпус с батерията + двигателя и бпъснещага глава. Напълно съвместими са всички - само приставките са специфични.

Благодаря , значи ще взимам от зелените . 

преди 21 минути, Митко Стефанов написа:

Благодаря , значи ще взимам от зелените . 

първо се бръсна с машинка за подстригване

след това със старите бръсначки за многократна употреба

и а ако искам перфектно ползвам  жилет фюжън с 5 ножчета 

преди 15 минути, Banesc написа:
  1.  първо се бръсна с машинка за подстригване
  2. след това със старите бръсначки за многократна употреба
  3. и а ако искам перфектно ползвам  жилет фюжън с 5 ножчета 

От второто няма смисъл! Philips OneBlade бръсне доста прилично, вече за гладко лице - може "контра" с каква да е самобръсначка с ножче.

преди 43 минути, Митко Стефанов написа:

И аз така съм чувал . Зелените да по-евтини и затова питах .  Благодаря , значи ще взимам от зелените . 

Ти се огледай - има намаления за конкретни модели. Миналата година си купих от 360-градусовите - в момента бяха по-евтини от обикновените! Една глава издържа поне 4 месеца, затова се действа с мисъл.

преди 1 час, Banesc написа:

с ножа на дядо от първата световна 

малко е ръждив ама като се промия с ракия всичко е точно 

image;s=1000x700

коляхме прасето с него  

ама откакто от ЕС забраниха щото не е хуманно преди 20 години 

само за бръснене

Това е щик - не точно нож.

А за ръждата - само ти си виновен.

преди 6 минути, jhoro написа:

От второто няма смисъл! Philips OneBlade бръсне доста прилично, вече за гладко лице - може "контра" с каква да е самобръсначка с ножче.

има смисъл

защото ретро бръсначката може да се чисти

докато другите са   почти за еднократна употреба  няма чистене 

може и само с ретро  но с времето съм установил че разделното бръснене е по лесно

преди 8 минути, Banesc написа:

има смисъл

защото ретро бръсначката може да се чисти

докато другите са   почти за еднократна употреба  няма чистене 

може и само с ретро  но с времето съм установил че разделното бръснене е по лесно

Ползвал съм повечето модели на Gillette - няма такава, която не може да се чисти!

Виж какво написах 

преди 26 минути, jhoro написа:

Philips OneBlade бръсне доста прилично

Ти говориш за машинка за подстригване.

• Автор
преди 3 часа, Banesc написа:

първо се бръсна с машинка за подстригване

след това със старите бръсначки за многократна употреба

и а ако искам перфектно ползвам  жилет фюжън с 5 ножчета 

То и аз първо се бръсна с машинка за постригване и после оформям брадата с OneBlade . Даже наскоро ми се наложи да се избръсна напълно за нова книжка . Леле , дано повече не ми се налага да го правя 😁. Иначе бях учуден , доста добре се справи Oneblade-а . А ножчето е на може би 5-6 месеца . Скоро ще го сменя , профилактично . Не знам обаче от стандартните самобръсначки (жилет и тем подобни) , по гушата му се появяват големи пъпки . Независимо , че не удрям контра и , че мажа с афтършейф/парфюм . Докато с тези машинки изобщо не ми излизат . Явно кожата ми е кофти там . 

преди 2 минути, Митко Стефанов написа:

То и аз първо се бръсна с машинка за постригване и после оформям брадата с OneBlade .

машинката за подстригване не ти е читава

след нея обикновена   бръсначка  върши работа

пъпки ми се появавяват ако не съм се бръснал 1 месец но  не ползавма афтършейв а  водка или ракия  и са дребни пъпки  но  1 месец  без бръснене  ако се бръсна по- чесно примерно на 2 седмици 1 път няма проблем 

пъпки и излизат ако се барам по брадата с мръсни ръце

и гледам да не се барам или трябва после   да се  къпя и със сапун  щото   мърсотята остава по космите  по главата същата  работа

децата дето  носят дълги коси и им е мазна  и им опират по лицето си барат косата да  си я махат  за да виждат  от това им е акнето 

преди 2 часа, jhoro написа:

Ползвал съм повечето модели на Gillette - няма такава, която не може да се чисти!

Виж какво написах 

значи не може да се чисти  космите остават между остриетата и тва не е  хигиенично кой знае какви микроби остават трябва с карфица да се ръга между тях щом космите не се махат представи си какви бактерии има и паразити 

почна да се питаш сам себе си и да си  отговаряш 

преди 2 часа, jhoro написа:

машинката  за подстригване е да се намали    дължината на косъма  до минимум щото  ако почнеш с бръсначката  дълъг косъм цял ден бръснене 

има се алгоритъм

ножица

машинка

бръсначка  до 0 номер 

• Автор
преди 39 минути, Banesc написа:

машинката за подстригване не ти е читава

след нея обикновена   бръсначка  върши работа

пъпки ми се появавяват ако не съм се бръснал 1 месец но  не ползавма афтършейв а  водка или ракия  и са дребни пъпки  но  1 месец  без бръснене  ако се бръсна по- чесно примерно на 2 седмици 1 път няма проблем 

пъпки и излизат ако се барам по брадата с мръсни ръце

и гледам да не се барам или трябва после   да се  къпя и със сапун  щото   мърсотята остава по космите  по главата същата  работа

децата дето  носят дълги коси и им е мазна  и им опират по лицето си барат косата да  си я махат  за да виждат  от това им е акнето 

Еми смених поне 3-4 машинки за бръснене . Switch(кауфландска)/Rowenta/Philips и сега пак Philips . Попринцип се бръсна всяка седмица (ако съм я намалил с машинката за бръснене) . Не знам , мия се , не я барам брадата . Още след бръсненето и ми се появяват . А пък и аз мразя да се бръсна 0 номер . От поне 10 години оставям винаги брада да имам . Иначе да , след бръсненето задължително къпане . 

преди 2 минути, Митко Стефанов написа:

Иначе да , след бръсненето задължително къпане . 

Ако ползваш самобръсначка с ножче - направи обратното. Първо къпането за да омекнат космите от топлата вода.

преди 3 минути, Митко Стефанов написа:

. Още след бръсненето и ми се появяват .

пробвай миене със сапун

и след това мазане със ракия или водка 

на мен ми се появяват не след бръсненето а когато брадата ми е порастнала и като се бръсна задира в пъпките и все едно съм се порязал 

преди 1 минута, jhoro написа:

Ако ползваш самобръсначка с ножче - направи обратното. Първо къпането за да омекнат космите от топлата вода.

може обаче

аз правя друго

като махна с машинката

след това  я намокрям и с бръсначката за многократна употреба с единчно ножче 

не ползвам пяна 

едно време сапун  ползвах но няма смисъл вода е достатъчно 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.