Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на PIN код в Windows 11

Featured Replies

Предистория

Spoiler

Ползвам телевизорите вкъщи като монитори. Телевизия не гледам от 2012г. Първите източници на картина бяха мои Galaxy телефони през MHL-HDMI конвертори. Galaxy II, Galaxy 4, Galaxy 5. Но това бе хемороидно. Android ме разочарова като TV-box заради шрифт и ограничение в приложенията. Преминах на Windows Mini PC през 2015г. Моделите тогава бяха Windows 8.1 2GB RAM, 32GB диск. Една идея по-добре, но реално клизматично. Никога не купувайте  Mini PC на еMMC. Евтино, но реално спънат кон и задължително с фатален изход в неподходящ момент. Така смених няколко модела с повече RAM, 64GB еMMC, Win10 и козметично по-силен Intel процесор. Всичките изпушиха от прегряване и безкрайни обновявания от централата на Гейтс. Процът залепен за желязна плоча, която се превръщаше в котлон. Вкарах колхозинг с изрязване на корубата и закрепване на вентилатор с интелигентно управление на загряването. Всичко изглеждаше франкенщайн, особено кичене на външни дискове и DVD дисковод.

Преди две години попаднах на екзалтирани мнения, че това е той - убиецът на Apple Mac mini (за малко да се изръся за Mac mini). Beelink Mini S: активно охлаждане, истинскo BIOS меню, upgrade на RAM и SSD, че даже два и кеф ти Windows, кеф ти Debian без всякакви вуду-ритуали.

Купих два от Aliexpress и след като пристигнаха ги закичих под всеки телевизор. Единият FullHD, а другия 4К. И бац точно след две години и двата се скапаха по сходен начин в рамките на седмица. Палеха с молитви или псувни, или изпадаха в безкрайни рестарти. Понякога тръгваха, но изгасиш ли само екзорцист ги връщаше в живите.

Е'аси, останах без прозорче към света! И тутакси се метнах в Aliexpress, анатемосвайки Beelink. Купих Soyo нещо си с повече RAM и SSD, че и проц по-нов и отново прогледнах.

Кончината на два Beelink Mini S по едно и също време за мен бе езотерика и преди да ги метна в вечните ловни полета реших да им направя аутопсия. Не снимах процеса, за което ползвам чужд ревю/обзор и прилагам чужда снимка.

Захранването 12V, 3A с около 100mV p-p пулсации. Отличен резултат. Реално консумация около 1.5А, останалото запас за периферия по USB 3.1. 

След входа в майката има преобразувател от 12V на 5V. Започнете от тук тест, закачен на лабораторен блок на захранване с стабилизация по ток 1.5А. Има 5 винта на майката по периметър. Ширмованите кабели за WiFi са два. 2.4GHz и 5GHz. Запомнете кой къде се включва. Цвят различен, но съединението с конекторите е залято с херметик, който загрях с 240'С фен, за да омекне. Желателно е да го изчистите с клечка за зъби. Той е токопроводим! 

Да, когато свалите долния капак бъдете внимателни да не прегънете или изкъртите конекторите на шлейфа към 3.5' SSD. Внимателно, без фанатизъм повдигнете капака и освободете щипката на конектора, за да изтеглите шлейфа.

опен

На обратната страна на майката в всеки ъгъл има 4-ри фази на мосфети, които захранват проца и вграденото в него видео. На всеки един напрежението трябва да е между +1.67V ~ +1.80V. Oтсъствие лошо. В долен десен ъгъл има мултиконтролер, който отговаря за управлението. Върху него е залепена батерия CR2032 в термошлаух. Креплението е виновникът на (д)ефекта. Залепена е върху мултиконтролера с някакво китайско лаino. С скалпел отлепете батерията и внимателно с фена на 240'С, да се размекне и после с клечката, да се изчегърти лепилото под нея. За всеки случай минах всяко краче с човка Il на поялника и чудеса. На десните фази се появи +1.67V. Индикаторът на панела спря да свети като цветомузика ( спестен е пискун ) и когато накичих компа към екран, всичко възкръсна като нов. Повторих процедурата с втория комп. Същите липси и след като изчегъртах китайското лаino компът също заработи. При мен влагата е бич и въпросната лепенка е пореста. Възможно да е окъсявала сигналите между крачетата ... нямам друго обяснение, но се надявам споделеното, да помогне на потърпевш.

Охлаждането е 4+. Пастата бе станала на дъвка, а вентилационните отвори натъпкани с жвуна. Не гася компове, заради топло студено, влага - така живеят повече. Вентилаторът е 4-ри пинов (датчик Hall, PWM - супер ), но оста лагерува в цам втулки и смазването е наложително. Нова паста MX-4. Mасло Shell Omala S2 G-68  (за прецизни машини с 24ч експлуатация). Температурата падна от 95'С на 38'С. Тротлеше, което търпях и отлагах гъзурченето за по-топъл и слънчев ден.

Левият комп има PIN, десният няма. Не помня и мисля, че така ги получих.
Искам да разкарам PIN-а в левия - 0852.

компс

Тези компове дойдоха с инсталирани с Windows 11 и реално това бе първото ми запознанство с тази версия.

вин11

Практически не ползвам Windows и изостанах с тази ОС-ма. Имам един древен с Windows 7 заради екзотични програми по електроника и програмиране на микроконтролери, и отделен с Windows 10 на когото само фотошопирам от дъжда на вятър.

След ремонта на първия реших да разменя дисковете. Те са М.2 SSD SATA III с М и В ключ. И тук ударих на камък. Компът без пин с диск от компа с пин изплю съобщение, че тук имало пин и трябвало да го вкарам. Набрах 0852 и нищо. Върна ме отново да вкарвам пин-код. Това ме нервира и не снимах точно какво искаше. Върнах диска обратно на място в компа с пин. Набрах 0852 и Windows 11 зареди. Обратна размяна не направих за проба (диск от компа без пин в комп с пин).

И така има ли лек?
Как да разкарам пин кода и ако утре реша, да сменя диска с по-обемен, това ще бъде ли удачно или този пин код е зашит на две места - в диска и в майката, в windows-a? Пароли за логин в десктопа няма, а това е втората дивотия в Windows, която ме нерви.

пин

За късмет изпуши fullHD телевизора.

самсунг

Тоже дисекция и установих, че иска ребол на проца. Жълтият капнал една капка на преходната термокерамика, която се притиска от железен капак, който играе роля на радиатор. Ако е студено зарежда и работи, но стане ли топло изпада в циклично зареждане. За ребол нямам време. Вердикт в киреча и поръчах нов, който ще ми го докарат след 14 дни. Оказва се, че няма 46' телевизори, като асортимент и най-малкия е 65', което е плющика и морски фар според мен. На мен ми трябва говоряща лампа и демонстрация на снимки на гости-навлеци от съответния задграничен емоушън. На Генчо телевизора е 105 инча и като го видях се опулих. Монстър в 20кв м хол. Ани Салич ми приличаше на Чубака, но всеки с тараканите си в главата.

Съответно няма да мога да експериментирам и отговоря навреме. Нека казуса бъде в помощ и на други читатели.

Благодаря за търпението и вниманието!

Първо се слага парола и след това ти дава да направиш пин. Ако не знаеш паролата не можеш да го махнеш щото после не може да влезеш. Ако преместиш диска на друг компютър пак ти трябва паролата. По-лесно ще е да преинсталираш на чисто 11-ката

Не помня да съм писал пароли. Единият сaмо с пин и без парола, а втория без двете. Предполагам, че ако взема диска от компа без пин и го инсталирам в пиновия комп windows ще изгрее ли или какво?

Все пак благодаря за отговора и това ме успокоява. Кофти е, че официалния сайт на Beelink е премахнал модела, съответно страницата с драйвери, което счетох за плюс, когато се определих с избора им.

В linux драйвери няма. Те са зашити в ядрото и каквото такова.
Помня някога, че имаше windows-програма, която екстракваше текущите драйвери и след преинсталация може да ги залееш с един клик. Такава за Win11 има ли? Безплатна/свободна или каквото там се нарича?

преди 38 минути, ined написа:

Първо се слага парола и след това ти дава да направиш пин. Ако не знаеш паролата не можеш да го махнеш щото после не може да влезеш. Ако преместиш диска на друг компютър пак ти трябва паролата. По-лесно ще е да преинсталираш на чисто 11-ката

Здрасти хубавецо!

Това, което ти е препоръчал Ined и според мен е най правилното. Защо не направиш една чиста инсталация на 11-ка поне на единият диск. Няма да ти загуби много време.

преди 12 минути, Колев 74 написа:

Здрасти хубавецо!

Това, което ти е препоръчал Ined и според мен е най правилното. Защо не направиш една чиста инсталация на 11-ка поне на единият диск. Няма да ти загуби много време.

Защото като направи чиста преинсталация пак ще го накара да пише парола и докато не спре Windows Hello Pin функцията все ще му мрънка да си сложи пинкод, пък той ако разбирам правилно иска да няма ни код ни парола, дето се вика свободен достъп, само дето Уйндоус 11 не предлага подобна опция освен ако не минеш на локален акаунт(Тоест такъв който не е свързан акаунт на Майкрософт).

В този смисъл следващото решение ми се стеува по-удачно стига да сработи : https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/how-do-i-turn-off-pin-login-on-windows-11/6514bfdb-d893-4e8a-babb-375b62bc7e61

Ся малко ми е странно това с неприемането на пина когато твърдия диск е на другото устройство, поразрових се и намерих това но дали е точно тоа проблема автора трябва да каже. 

@ProfruitПогледни стъпките описани от микромеките но го направи на машината с пина.

https://support.microsoft.com/bg-bg/windows/промяна-или-нулиране-на-вашия-пин-в-windows-a386c519-3ab2-b873-1e9b-bb228a98b904?utm_source=chatgpt.com

Понеже ме домързя да по ровя още попитах и чат бота GPT и ето той какво изръси кажи речи същите мохабети описани от микромеките.

Цитат

а да премахнеш PIN кода за влизане в Windows 11, следвай тези стъпки:

🔓 Премахване на PIN код в Windows 11

1. Отвори Настройки (Settings)

• Натисни Windows + I или кликни с десен бутон на "Старт" и избери Settings.

2. Отиди на "Accounts" (Акаунти)

• В лявото меню избери Accounts.

3. Избери "Sign-in options" (Опции за влизане)

• Намери секцията Sign-in options.

4. Намери "PIN (Windows Hello)"

• Под Ways to sign in, кликни върху PIN (Windows Hello).

5. Кликни "Remove" (Премахване)

• Ще видиш бутон Removeнатисни го.

• Ще бъдеш помолен да въведеш текущата си Microsoft парола (или локална парола), за потвърждение.

6. Готово!

• След потвърждение PIN-ът ще бъде премахнат и ще можеш да влизаш с парола (или друг метод, ако е настроен).

💡 Забележка: Ако Windows 11 изисква да имаш поне един метод за удостоверяване, може да не ти позволи напълно да нямаш никакъв. В този случай, можеш да се върнеш към стандартна парола или да настроиш друг метод като пръстов отпечатък.

Искаш ли също да деактивираш изцяло Windows Hello или автоматичното влизане?

4o

Попитах го и за хирена и стрелеца щото не бях сигурен за пин дали могат да разкарат а преди съм разкарвал пароли но пин ъъъъ та ето какво каза и по този ми въпрос.

Цитат

Да, Hiren’s BootCD PE и Sergei Strelec (Windows PE базирани recovery инструменти) могат да се използват за премахване на PIN код или парола на потребител в Windows 10/11. Но е важно да уточним:

🔒 PIN кодът в Windows 11 се съхранява локално в криптиран вид, обвързан с TPM чипа, така че премахването му не е просто като изтриване на парола — трябва да се нулира цялата система за автентикация на потребителя.

Какво може да се направи с Hiren’s BootCD или Strelec:

🔧 Метод 1: Премахване на локална парола (а не PIN)

С помощта на вградения инструмент NTPWEdit:

• Може да редактираш SAM файла (Security Account Manager) и да нулираш паролата на локален акаунт.

• Това обаче няма да премахне PIN кода директно, но ще ти позволи да влезеш с акаунта, ако PIN-ът не е задължителен.

🔧 Метод 2: Изтриване на NGC папката (където се съхраняват данните за PIN-а)

1. Стартирай от Hiren's BootCD или Strelec.

2. Отвори Windows Explorer или файловия мениджър.

3. Отиди в:

makefile
    КопиранеРедактиране
    C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\NGC
  4. Изтрий цялата папка NGC.

5. Рестартирай.

➡️ Това ще нулира всички Windows Hello методи за вход (вкл. PIN, лицево разпознаване и пръстов отпечатък).

⚠️ ВАЖНО:

• Това работи само за локални акаунти. Ако акаунтът е свързан с Microsoft Account, ще трябва да влезеш с интернет и да възстановиш паролата онлайн.

• За достъп до някои директории може да се наложи да поемеш собственост над тях (take ownership).

• Манипулирането на системни файлове носи риск – прави го само ако знаеш какво правиш.

Искаш ли да ти покажа точно как да изтриеш

преди 9 часа, Profruit написа:

И така има ли лек?
Как да разкарам пин кода и ако утре реша, да сменя диска с по-обемен, това ще бъде ли удачно или този пин код е зашит на две места - в диска и в майката, в windows-a? Пароли за логин в десктопа няма, а това е втората дивотия в Windows, която ме нерви.

Или в среда на Sergei Strelec с помощта на Reset Windows Password от секция Resetting passwords

преди 9 часа, ined написа:

Баси, трябвало е да сложат и трета защита с BitLocker да криптират диска. Забравили са. :) 

Цитат
  1. Натиснете Win + R, напишете regedit и натиснете Enter.

2. Отидете на:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\PassportForWork

3. Ако няма ключ PassportForWork, създайте го.

4. Създайте нов DWORD (32-bit) стойност с име DisablePIN и задайте стойност 1.

5. Рестартирайте компютъра.

След тези промени, входът с PIN ще бъде деактивиран и ще трябва да използвате паролата на вашия Microsoft акаунт или локален акаунт.

Ако искате да напълно деактивирате Windows Hello, можете да отидете в:
Настройки → Акаунти → Опции за влизане → Windows Hello и да изключите опциите там.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.