Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с котка- веган ????

Featured Replies

Здравейте, имам три малки котенца на 2 месеца. Проблемът е, че едното от тях не иска да види месо, камо ли да го яде.... Другите вече ядат всичко, а той иска само гранули и да суче от мама. Как да го накарам да яде месце. Чувала съм, че не е хубаво само гранули да ядат, но не иска - пробвах с пилешко, свинко, дори и агнешко - като види месо и бяга с 100 км в секунда от него, Може да ви е смешно, но аз се притеснявам, че може да се разболее от анемия... или нещо друго.

преди 2 минути, isi-to-fi-a написа:

Как да го накарам да яде месце.

Няма как. Подготви се или да му купуваш гранули или ще умре. 

Успех!

п.п. Жена ми като ще се връща тук на село ще докарва "възрасна" котка, която е научена да яде само гранули, т.е. за момента не мога да споделя метода, защото моите три вече почти преминаха към месо. :) = Което ще рече, ако е още живо и го "запазиш" "веган", то може и да ти дам информация. :)  

• Автор

Ми може наистина да е веган, по-рано имах такова коте, което ядеше единствено гранули, другите ядат пилешко той търчеше на гранулите, ама живя 5 години само, почина от анемия :( Затова ми се иска този да го накарам да яде и друго, но ако няма шанс ще си стои веган :) Благодаря ти.

Няма да се разболее от анемия. В гранулите слагат витамини и добавки. Купувай някаква по-качествена марка, посъветвай се с ветеринаря си кои са хубави. Трябва да има постоянен достъп до питейна вода. Предложи му котешка храна от кенче, дано да я одобри. Не е хубаво да яде само гранули, защото са много сухи.  

Ние имаме куче и котка и не ги окуражаваме да ядат човешка храна. Само дето понякога кучето посяга на котешката, а котката - на кучешката, но няма проблем. 

• Автор
преди 22 минути, Greta Simmer написа:

Няма да се разболее от анемия. В гранулите слагат витамини и добавки. Купувай някаква по-качествена марка, посъветвай се с ветеринаря си кои са хубави. Трябва да има постоянен достъп до питейна вода. Предложи му котешка храна от кенче, дано да я одобри. Не е хубаво да яде само гранули, защото са много сухи.  

Ние имаме куче и котка и не ги окуражаваме да ядат човешка храна. Само дето понякога кучето посяга на котешката, а котката - на кучешката, но няма проблем. 

Нямат май проблем да си хапват от кучешките гранули, разликата била само в дозата витамини и хранителни добавки, иначе не било вредно, днес ще му взема някакви по-различни гранули :) Вода си имат постоянно. И понеже съм чела и чувала, че си били месоядни жовтни, което не знам със сигурност дали е така, затова и почнах да ги захранвам с месце - само той има проблем засега.

преди 39 минути, isi-to-fi-a написа:

Ми може наистина да е веган, по-рано имах такова коте, което ядеше единствено гранули

И кой ти каза, че гранулите са вегански?!

Какво има в гранулите за котки

Пробвай да смесиш гранулите с варено месо, ако отказва да го яде, сложи и от двете неща, но в отделни купички една до друга, като порасне още малко, може и да прояде месце, може още да му е странен вкуса или миризмата и за това да го избягва.

преди 57 минути, isi-to-fi-a написа:

Ми може наистина да е веган

Котките са хищници, няма как да е веган.

преди 2 часа, isi-to-fi-a написа:

Здравейте, имам три малки котенца на 2 месеца. Проблемът е, че едното от тях не иска да види месо, камо ли да го яде.... Другите вече ядат всичко, а той иска само гранули и да суче от мама. Как да го накарам да яде месце. Чувала съм, че не е хубаво само гранули да ядат, но не иска - пробвах с пилешко, свинко, дори и агнешко - като види месо и бяга с 100 км в секунда от него, Може да ви е смешно, но аз се притеснявам, че може да се разболее от анемия... или нещо друго.

Има веган храни за котки и кучета. Не трябва да го насилваш да ядеш нещо, което не  желае и не му харесва.

Ето откъде да закупиш храна за котето.

https://petstation.bg/вегетарианска-и-веган-храна-за-котки/

преди 1 час, The Lone Star написа:

https://ecovege.org/ecovege.org/duhovnost/210-vegetarianski-lav

преди 1 час, isi-to-fi-a написа:

захранвам с месце - само той има проблем засега.

Е, нали още майка им ги кърми? Какво те е накарало да ги "захранваш"? 

Принципно има и храна с животински произход, т.е. изчакай да попитам жената за това. Тя в момента "изхранва" една "капризна" такава котка. 

Да не би да си тръгнало да му даваш сурово месо?! 

Има поговорка: Ако котата го яде, то значи става и за човек! :) Почне ли да се мръщи котката, то явно храната е с имитиращи продукти! :) 

Нямат май проблем да си хапват от кучешките гранули, разликата била само в дозата витамини и хранителни добавки, иначе не било вредно, днес ще му взема някакви по-различни гранули :) Вода си имат постоянно. И понеже съм чела и чувала, че си били месоядни жовтни, което не знам със сигурност дали е така, затова и почнах да ги захранвам с месце - само той има проблем засега.

А пробва ли с рибка? 🙂

Консултира ли се с ветеринар?

Дано се оправи горкото котенце!

Ми може наистина да е веган

Се, допитах се до жената - каза, че ѝ дава два вида. Едната е от тази марка, а аз го "филтрирах" да даде в която има месо:

FELIX® Junior Храна за малки котета | Purina

Другата е Разнообразна храна за котки за експертна грижа | Purina BG

Все пак ѝ заръчах да пробва и с пилешки кренвирш, щото е по-евтино от котешката храна. :) 

Успех!

преди 1 час, Staff. написа:

Дано се оправи горкото котенце!

Котето не е болно. Просто не желае да яде месо!

преди 4 часа, isi-to-fi-a написа:

ама живя 5 години само, почина от анемия

Ако не яде месо, потърси други алтернативи. Със сигурност ще му харесат други храни без месо. А за да не получи анемия, може да му даваш някакви витамини. Питай ветеринаря.

Моите котки ядат почти само гранули и котешка храна в консерви и нищо им няма,  вече са завидните  15 и   14 години, не искат да ядат други неща, отказват ми пилешко месо, риба и други подобни. В гранулите има бирена мая, разни други витамини, зърно и т.н. не виждам от какво се притесняваш.  Пастетите и паучовете и на двете им харесваха много още от малки. За свинското съм чувала, че не е много полезно за тях.

Ми може наистина да е веган, по-рано имах такова коте, което ядеше единствено гранули, другите ядат пилешко той търчеше на гранулите, ама живя 5 години само, почина от анемия :( Затова ми се иска този да го накарам да яде и друго, но ако няма шанс ще си стои веган :) Благодаря ти.

В гранулите има месо.

преди 1 час, Staff. написа:

А пробва ли с рибка? 🙂

Ако е риба, трябва много добре да се изчистят костите. На един мой познат кучето почина от перфорация с пилешка кост, затова много внимавам.

• Автор
преди 3 часа, Bubbles написа:

Случайно да има дузина акаунти в Калдата?😅

Не разбирам кое ви е смещното в темата, господине, ако вие си имате дузина акаунти и съдите по себе си - няма лошо, не виждам защот трябва да се спами? Какъв ви е проблемът или просто да се заяждате за спорта, аман от такива!

преди 8 минути, ined написа:

Може да не е веган, а да иска да яде живо месо, а не мърша от хладилника.

ми да му сготвя тогава теб да изяде, а? 

преди 1 час, nusho73 написа:

То на котето нищо му няма.Стопанката не я слуша главата май.Каквото му се яде това ще яде .

и тук ли се домъкна, само чакаш някаква нова тема където да сереш?

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Се, допитах се до жената - каза, че ѝ дава два вида. Едната е от тази марка, а аз го "филтрирах" да даде в която има месо:

FELIX® Junior Храна за малки котета | Purina

Другата е Разнообразна храна за котки за експертна грижа | Purina BG

Все пак ѝ заръчах да пробва и с пилешки кренвирш, щото е по-евтино от котешката храна. :) 

Успех!

Благодаря ти :) Ще пробвам.

преди 2 часа, N1K17Y написа:

Ти да не мислиш, че гранулите са като зърнена закуска за децата?

Не зная, не съм ги опитвала, но със сигурност може и по-вкусни да са :)

преди 4 часа, The Lone Star написа:

хората как са вегани

преди 5 часа, isi-to-fi-a написа:

ругите вече ядат всичко, а той иска само гранули и да суче от мама. Как да го накарам да яде месце.

нека мине още  време

сигурно е бавноразвищо се 

пробвай да го оставиш затворено гладно и му дай месо

човека канибал става та една котка ли няма да прояде месо 

преди 20 минути, isi-to-fi-a написа:

Не разбирам кое ви е смещното в темата, господине, ако вие си имате дузина акаунти и съдите по себе си - няма лошо, не виждам защот трябва да се спами? Какъв ви е проблемът или просто да се заяждате за спорта, аман от такива!

Не сте разбрали шегата, нявма лошо, не е нужно обаче да хапете.
А котето ви е природен феномен, радвайте му се такова каквото е.

Какви времена дойдоха, котките салати да ядат

преди 7 минути, Bubbles написа:

А котето ви е природен феномен, радвайте му се такова каквото е.

А когато наистина огладнеят тогава стават истински феномени, моята котка на село само козунаци и зеле и дай, даже и мишка да мине покрай нея ще се направи че не я е видяла 😀

преди 23 минути, Banesc написа:

хората как са вегани

нека мине още  време

сигурно е бавноразвищо се 

пробвай да го оставиш затворено гладно и му дай месо

човека канибал става та една котка ли няма да прояде месо 

И защо трябва да го насилва? Теб ако те затворят някъде, добре ли ще ти е?

Не разбрах дали авторката на темата е пробвала котето дали ще яде РИБА? Котките обожават да ядат риба! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.