Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нереални цветове на камера за наблюдение

Featured Replies

преди 22 минути, (:IdioibI:) написа:

Значи, не е споделил какъв е реалния цвят на обекта към който е насочена камерата. 

Според него червеното се вижда синьо при поточно възприемане. При възпроизвеждане на записана информация е установено, че записаното изображение е с реалния цвят. 

Хипотетично реалния цвят е виолетов. 

RGB Color Codes Chart 🎨

Второ: Не е споделил дали устройството е едно и също, където се предават данните от поточния сигнал и от възпроизведения запис!? 

Примерно: Имаме два дисплея: На единия образа се вижда в "синята гама", а на другия в "червената гама", т.е. някой от тези дисплеи показва по-реален цвят. => Което ще рече, че поточния сигнал е към едно устройство, а на друго устройство се възпроизвежда от записаната информация.

Та, след като уточни реалния цвят какъв е, то може да се види къде е дефекта.  

Браво  шерлок

проблема е във видеото на живо

или не са нагласени цветовете или бъгнати

или се е прецакал драйвера  за цветовете за  живото предаване 

демек проблема е  софтуерен 

преди 1 час, Banesc написа:

Браво  шерлок

демек проблема е  софтуерен 

Ситуацията напомня за мутрата и телевизора:

"Вчера си седим тука на фотьойла, гледам тая отвертка, викам чакай да си изчистим ухото с нея. Изведнъж - оп - няма стерео..."

• Автор
преди 14 часа, цър-вул написа:

Въпрос - при гледане на записана информация(ако има SD карта) има ли го проблемът или е само при гледане на "жив" поток? 

Няма проблем при запис на microSD,видео и снимки при засичане на обект. Проблема е само при гледане на живо.

преди 10 часа, Banesc написа:

Live-а по подразбиране е суб потока (D1), ako изрично не смениш на главния поток. По съсвсем понятни причини. Така, че явно този Joolink app нещо се бърка на съответната версия на ОС. 

Верно ли?

Тотална глупост.

@Remington, от къде го изкопа това Joolink? Аз поне не го откривам в стора. Затова предложих проба с cam720.

преди 9 минути, teo-glavata написа:

@Remington, от къде го изкопа това Joolink? Аз поне не го откривам в стора. Затова предложих проба с cam720.

Линкът Joolink – Apps on Google Play не работи, но го има примерно тук - Joolink APK for Android - Download и тук - Joolink APK for Android Download

• Решение
преди 7 минути, jhoro написа:

Линкът Joolink – Apps on Google Play не работи, но го има примерно тук - Joolink APK for Android - Download и тук - Joolink APK for Android Download

Да - точно това ми направи впеатление и на мен. А някъде мярнах и изрично изискване - Android 13.

преди 12 часа, Banesc написа:

Драйвери при Android OS?! = Мислих, че при "джама" има такъв проблем :) 

Значи, споменава някакво "приложение". То, кой го прави? 

Стара коза с кюспе за шаран (балък) не се лови! :) Да не споменавам, че съм Пръч! :) 

преди 14 минути, (:IdioibI:) написа:

Стара коза с кюспе за шаран (балък) не се лови! :) Да не споменавам, че съм Пръч! :) 

козел брада не храни
ама акъл носи

на сух кладенец
въже не пускат

току-що, Banesc написа:

козел брада не храни
ама акъл носи

на сух кладенец
въже не пускат

:beer:

Аз вода не пия! :) Ко, речи??? :) 

преди 1 минута, Banesc написа:

козел брада не храни
ама акъл носи

на сух кладенец
въже не пускат

Хайде стига сте спамили в темата на човека, а! 

А на тебе, колко пъти да ти се казва, да не се месиш в техническите раздели?!

преди 1 час, цър-вул написа:

Имам съмнения за хардуерен проблем в камерата.

OK....ама защо:

на 3.06.2025 г. в 14:37, Remington написа:

Мрежата на Vivacom.Пробвано е с ресет но няма промяна.Интересното е,че с по-стара версия на андроид цветовете са реални.

на 3.06.2025 г. в 14:37, Remington написа:

Интересното е,че с по-стара версия на андроид цветовете са реални.

А, миж това съм го пропуснал. Тогава се изясняват нещата - бъг в ОС. Едва ли е от софта за гледане/достъпване.

преди 3 часа, teo-glavata написа:

Верно ли?

Що му обръщаш внимание на отвърнатия Пеунишки винкеу? Аз съм го пъхнал под чергата. 😎

• Автор
на 4.06.2025 г. в 17:54, teo-glavata написа:

Да - точно това ми направи впеатление и на мен. А някъде мярнах и изрично изискване - Android 13.

Изглежа,че проблема ще е от приложението joolink.Телефона на,който има проблем със цветовете е с ОС андроид15. Пробвахме с други смартфони с ОС версии 13 и 6 и о чудо при тях го нямаше този проблем със цветовете на живо.Благодаря за помоща на всички отзовали се.Сега въпроса е какво приложение да инсталирам за да става за ОС андроид15.

преди 6 часа, Remington написа:

Сега въпроса е какво приложение да инсталирам за да става за ОС андроид15.

Мисля, че вече споменах cam720. Пак "китаец", но работи с камерите, които съм тествал - и гаражни китайци и сравнително "маркови". 

• Автор
преди 1 час, teo-glavata написа:

Мисля, че вече споменах cam720. Пак "китаец", но работи с камерите, които съм тествал - и гаражни китайци и сравнително "маркови". 

Не става за Android15.Става до Аndroid13.0

преди 54 минути, цър-вул написа:

Излезе Android 16

Ама не за всички апарати!

Цитат

За дистанционно наблюдение и контрол на видеокамери за наблюдение Lenovo X5 можете да използвате приложения като "tinyCam Monitor" или "Lenovo View". 

Успех!

п.п.

image.png.861a832897971fc0072216196e0b9574.png

:offtopic_s:Някой ползвал ли е това: IP Camera Viewer – Приложения в Google Play

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.