Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Печки, фризери и телефони рязко ще поскъпнат (с 900%) заради сенчест бизнесмен

Featured Replies

С 900% се увеличават екотаксите, които плащат вносители и търговци на бяла и черна техника и електроника. Това ще доведе до рязко увеличаване цените на различни продукти. Зад  гигантското увеличение стоят конкретни частни интереси.

Това твърди Ивайло Мирчев, депутат от ПП-ДБ, в своя публикация във Фейсбук. Както СЕГА писа, три от четирите големи частни организации за рециклиране са обявили скок на т. нар. продуктови такси със 700-900 процента. Подобен овчарски скок заплашва да "взриви" цените на техниката в магазините - от ютии, крушки и сешоари през телефони, кюмпютри, телевизори, хладилни витрини до всякакво електрическо и електронно оборудване.  

Според Мирчев трите фирми, загряващи за скок, наскоро са сменили собствениците си. Досега те имаха различни крайни собственици, в последните месец обаче там върви окрупняване, като зад почти всички компании вече стои известен сенчест бизнесмен, който ще прибира стотици милиони приходи от екотакси, обяснява депутатът. И добавя, че "това се случва със съдействието на държавата, която крепи картелната схема". 

"Увеличението се случва без предварителен дебат, неочаквано и без да е направен анализ как това ще повлияе на цените на стоките", критикува още Ивайло Мирчев  

"Ще сезираме всички институции, ще проведем срещи със засегнатите страни, ще извикаме министъра на околната среда в парламента, за да обясни причината за вдигане на екотаксите с до 900%,  и ще защитим интересите на бизнеса и гражданите",  заяви депутатът от ПП-ДБ. 

Източник

преди 5 минути, цър-вул написа:

С 900% се увеличават екотаксите, които плащат вносители и търговци на бяла и черна техника и електроника. Това ще доведе до рязко увеличаване цените на различни продукти. Зад  гигантското увеличение стоят конкретни частни интереси.

Това твърди Ивайло Мирчев, депутат от ПП-ДБ, в своя публикация във Фейсбук. Както СЕГА писа, три от четирите големи частни организации за рециклиране са обявили скок на т. нар. продуктови такси със 700-900 процента. Подобен овчарски скок заплашва да "взриви" цените на техниката в магазините - от ютии, крушки и сешоари през телефони, кюмпютри, телевизори, хладилни витрини до всякакво електрическо и електронно оборудване.  

Според Мирчев трите фирми, загряващи за скок, наскоро са сменили собствениците си. Досега те имаха различни крайни собственици, в последните месец обаче там върви окрупняване, като зад почти всички компании вече стои известен сенчест бизнесмен, който ще прибира стотици милиони приходи от екотакси, обяснява депутатът. И добавя, че "това се случва със съдействието на държавата, която крепи картелната схема". 

"Увеличението се случва без предварителен дебат, неочаквано и без да е направен анализ как това ще повлияе на цените на стоките", критикува още Ивайло Мирчев  

"Ще сезираме всички институции, ще проведем срещи със засегнатите страни, ще извикаме министъра на околната среда в парламента, за да обясни причината за вдигане на екотаксите с до 900%,  и ще защитим интересите на бизнеса и гражданите",  заяви депутатът от ПП-ДБ. 

Източник

Братята китайци ще докарат техника "всичко за 1 лев (50 евроцента)".

Интересно  - ако дадена стока е месеца в ЕС в друга държава жавй а после има ВОД - къде се плаща тази гакса и в какъв размер?

преди 24 минути, The Lone Star написа:

Нека позная. Зад това стои Путин.

факт е че по план, скоро трбва да има хиперинфлация = не е виновен путин а факта че света е задлъжнял, а обезценяване на дълг став чрез инфлация

преди 45 минути, цър-вул написа:

Таки

На тоя вече са му изкопали гроба, не му остава много

преди 1 час, цър-вул написа:

Таки

Таки е подставено лице. Посредник. Други дърпат конците. А Мирчев щом го е казал това, значи го е казал Прокопиев. Има някакъв сблъсък на интереси. Ще поживеем, ще видим.

преди 1 час, цър-вул написа:

Таки

Тоя не го ли гръмнаха преди години...

преди 3 часа, цър-вул написа:

според мен не е икономически обосновано

ако се вдигат цените няма да ги купуват 

щото всичко е задлъжняло в кредити  и  зависимости

цените ще останат такива каквито са

най- много да се вдигнат според инфлацията 

другия вариант ако това наистина стане  ще почнат да се ремонтират старите уреди 

и магазините  ще фалират

щото не могат да платят заплатите и консумативите на служителите.

При пазарна и отворена икономика е много малко вероятно да стане това. Не знам какво ще попречи на хората да избегнат посредниците като купуват директно от чужбина. Това ми прилича повече на ПР акция, като тази в Росенец...

• Автор

И като го купиш от чужбина на митницата к'во ще стане? Ще те обложат с мита и продуктови такси.... И?

Оня ден ми идва една пратка - някаква митническа такса 3лв се мъдри... Никакво обяснение. За 5лв чаркове(магнити).

• Автор
преди 1 час, The Lone Star написа:

Има някакъв сблъсък на интереси

Нали са се окрупнили... 

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Не знам. Но митата и таксите са около 30%. Всеки ще купува откъдето е по-евтино.

Това, пък, от къде го измисли? 

Де да ги знам, не ги следя толкова. "Знам" само, че от догодина нещата ще се влошат, а няма да се подобряват.

преди 6 минути, цър-вул написа:

Това, пък, от къде го измисли? 

Не знам. Сигурно нещо съм сънувал...

Момчета, явно има застояла стока. 

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Момчета, явно има застояла стока. 

преди 3 години брат ми почна ремонт и  му казах не купувай сега, пак ще има промоции

а той не не и си купи печка и    седи 3 години неразопакована мина и гаранцията

а модела е от преди  10 години...  правена  2015г...

преди 6 часа, Без умствен капацитет написа:

факт е че по план, скоро трбва да има хиперинфлация = не е виновен путин а факта че света е задлъжнял, а обезценяване на дълг став чрез инфлация

хиперинфлация трябваше да има по времето на ковид когато се напечатаха  100 % допълнително пари и се раздадоха на държавни чантажии пенсионери и частен безнес  в турзима 60 на 40

обаче пустите пенсионери си пазят парите под дюшека и ако  ги извадят и похарчат  ще опразнят магазините  за 1 час

а пък държавните чантажии са си  дали бонусите  за хазарт и наркотици

и  кеш парите са натрупани в казината и  наркотиците

държавата нарочно се бори  защото  хазарта и наркотиците  действат против инфланцията

защото ако тия пари се вкарат  за смислени  неща примерно за лечение е храни ще се вдигнат цените на услуги поради търсене .

в заключение хиперинфлация може да има всеки момент само народа трябва да се  уплаши и да тръгне да си харчи парите по магазините

преди 7 часа, Без умствен капацитет написа:

, а обезценяване на дълг став чрез инфлация

това се опитва да направи тръмп със сащ с митата

наемите са много високи и американеца няма стимул да бачка 2 месеца за да си  платина наема за 1 месец

за тва трябва да се съсипе всичко и да паднат цените 

хиперинфлацията освен че води до обезценяване на дълга но това води и до обезценяване на имотите

и тук не трябва да се забравя че след инфлация трябва да се печат нови пари

в българия за тва искат  да вкарат еврото за да замаскират 100 % инфлация

само и тва чака бизнеса

за тва много бизнесмени не протестират а повечето пенсионери

казаха че има 3  % инфлация а не  реалната 30 % защото трябваше да вдигнат и пенсиите с  30 % по швейцарското правило  което щеше да вдигне автоматично цените с 30 % щото държавата е пенсионерска повечето хора са  пенсионери 

и има демографска криза 

не случайно има  стая за гости  на пенсионери и не се прави нищо от държавата

защото алтернативата за тия пенсионери е смърт  сами да се справят 

преди 6 часа, цър-вул написа:

И като го купиш от чужбина на митницата к'во ще стане? Ще те обложат с мита и продуктови такси.... И?

Оня ден ми идва една пратка - някаква митническа такса 3лв се мъдри... Никакво обяснение. За 5лв чаркове(магнити).

За коя точно чужбина говориш??? Гърция и Германия "чужбина" ли са и има ли мита,  за внос от там?

преди 8 часа, цър-вул написа:

ще го декларираш като цигари 

и май няма мита са втора ръка или има 

както сме в шенген май и не проверяват какво има в колата

а и май няма мита за автомобилите а само за тировете 

но не съм запознат някой да  каже

преди 53 минути, Banesc написа:

ще го декларираш като цигари 

и май няма мита са втора ръка или има 

както сме в шенген май и не проверяват какво има в колата

а и май няма мита за автомобилите а само за тировете 

но не съм запознат някой да  каже

Откакто сме в ЕС - не в Шенген - няма внос от друга страна-членка!

Лични вещи не се декларират!

преди 8 часа, Banesc написа:

преди 3 години брат ми почна ремонт и  му казах не купувай сега, пак ще има промоции

а той не не и си купи печка и    седи 3 години неразопакована мина и гаранцията

а модела е от преди  10 години...  правена  2015г...

При мен 90% от купената техника стои с изтекла гаранция, много от нещата даже се дублират, а половината от дубълите са на един и същ модел. От всичко по две, за някои неща и по 5. Пазарна мания. :) 

преди 3 часа, Клонинга написа:

При мен 90% от купената техника стои с изтекла гаранция, много от нещата даже се дублират, а половината от дубълите са на един и същ модел. От всичко по две, за някои неща и по 5. Пазарна мания. :) 

или те мързи да викнеш човек да ги изхвърли за  вторични суровини 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.