Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на смартфон до 350-400лв.

Featured Replies

Здравейте. 
Искам да купя телефон на баща ми. Той е на възраст, но е технически грамотен. 
Телефона ще се ползва предимно за игри и интернет в 10на дни от месеца. 
И под интернет имам впредвид четене на разни новини, ползване на онлайн карти за Кауфланд и Лидл и Вайбър. Ниищо друго! 
Важно е също да има най-вече здрав дисплей (знаете, всеки изпуска телефона :)и батерия която издържа дълго. Камерата няма голямо значение. 

Прегледах другите такива теми и забелязах доста "гугълски" коментари. 
Четох достатъчно там, за това търся мнения и тук, на хора ползващи такива телефони :) 

Благодаря предварително :) 

Разрешен от ivottoshev

преди 32 минути, Николо Паганини написа:

Здравейте. 
Искам да купя телефон на баща ми. Той е на възраст, но е технически грамотен. 
Телефона ще се ползва предимно за игри и интернет в 10на дни от месеца. 
И под интернет имам впредвид четене на разни новини, ползване на онлайн карти за Кауфланд и Лидл и Вайбър. Ниищо друго! 
Важно е също да има най-вече здрав дисплей (знаете, всеки изпуска телефона :)и батерия която издържа дълго. Камерата няма голямо значение. 

Прегледах другите такива теми и забелязах доста "гугълски" коментари. 
Четох достатъчно там, за това търся мнения и тук, на хора ползващи такива телефони :) 

Благодаря предварително :) 

Самсунг А16 - а за здравина - купи му хубаво плътно силиконово калъвче и протектор на дисплея и си готов!

За тази сума някой Смартфон GSM SAMSUNG GALAXY A26 5G 128/6 BLACK 6.70 ", 128 GB, RAM 6 GB, 50+8+2 MP, 5G или от още по-ниския клас. От китайците също има голям избор, но с толкова изисквания и ограничен бюджет ме съмнява да намериш нещо.

Смартфони и мобилни телефони на изгодни цени - Технополис

преди 2 минути, Belefor написа:

Самсунг А16 - а за здравина - купи му хубаво плътно силиконово калъвче и протектор на дисплея и си готов!

4 GB RAM за съвременно устройство е меко казано смешно. То дори и при интернет браузване ще се затруднява. 

преди 13 минути, nusho73 написа:

Ето едно Китайчи 

Покажи скритото съдържание
Водоустойчив Прахоустойчив Удароустойчив Устойчивост на надрасквания Доказателство за налягане

И още:

Смартфон Ulefone Armor X32 Armor X32 Pro 5G Black | Цена - JAR Computers

По-стар модел, но с 10 000 батерия:

Смартфон Ulefone Power Armor Power Armor 14 Pro 8/128GB Black | Цена - JAR Computers

• Автор
преди 34 минути, Belefor написа:

И моят и неговият са с протектор и кожен калъф тип "папка" и двата са със спукан дисплей след 1 падане :D 
Но иначе, благодаря. :)

Ако дигнеш бюджета до към 500 пари, втора ръка има Honor Magic 7 lite. Виж в youtube-то на какви брутализми го подлагат. Издържлив телефон е. Пък и е красив на вид. Камерата не му е силна страна, но ти казваш че така или иначе не се държи на нея. Батерията му е болезнено голяма - мисля че беше 6600.

• Автор
преди 5 минути, Петър Ангелов написа:

Ако дигнеш бюджета до към 500 пари, втора ръка има Honor Magic 7 lite. Виж в youtube-то на какви брутализми го подлагат. Издържлив телефон е. Пък и е красив на вид. Камерата не му е силна страна, но ти казваш че така или иначе не се държи на нея. Батерията му е болезнено голяма - мисля че беше 6600.

Разбирам го, но не зависи от мен :) Пък и да дадеш толкова пари за нещо което почти няма да ползваш... 
Иначе Samsung Galaxy A35 5G е доста приличен за бюджетен. В почти всяко ревю за бюджетни, този беше на първо място... 

преди 1 час, Belefor написа:

Между другото исках да попитам, забравих отдеве :)
Виждам че има доста модификации на този модел: 

4g, 5g , 4ram, 8 ram и т.н. 

Въпросите са ми два :)
1во, Дали има голямо значение за разликата в рамта ?  От компютрите знам че сама по себе си, те не е чак толкова важна, ако конфигурацията е слаба... Това важи ли и за телефоните, защото мисля че за 30лв разлика, по добре да взема с 8бг рам. 
2ро Има ли смисъл да е 5G телефона, след като мрежите все още са в разработка, а и телефона няма да се ползва за разни тик тоци, фейсбуци и прочие ? 
Благодаря отново. 

преди 2 часа, Николо Паганини написа:

Разбирам го, но не зависи от мен :) Пък и да дадеш толкова пари за нещо което почти няма да ползваш... 
Иначе Samsung Galaxy A35 5G е доста приличен за бюджетен. В почти всяко ревю за бюджетни, този беше на първо място... 

Между другото исках да попитам, забравих отдеве :)
Виждам че има доста модификации на този модел: 

4g, 5g , 4ram, 8 ram и т.н. 

Въпросите са ми два :)
1во, Дали има голямо значение за разликата в рамта ?  От компютрите знам че сама по себе си, те не е чак толкова важна, ако конфигурацията е слаба... Това важи ли и за телефоните, защото мисля че за 30лв разлика, по добре да взема с 8бг рам. 
2ро Има ли смисъл да е 5G телефона, след като мрежите все още са в разработка, а и телефона няма да се ползва за разни тик тоци, фейсбуци и прочие ? 
Благодаря отново. 

4 рам ще са достатъчни ако не е препълнен с месинджъри и тежки игри...

RAM паметта е колкото повече, толкова повече. За съвременно устройство бих казал, че дори минимума е 8 GB, при съответните цени на хардуера и паметта. Също така споменаваш, че устройството ще се ползва

преди 4 часа, Николо Паганини написа:

предимно за игри

за което е нужен добър хардуер.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

4GB RAM си ми стигат на Redmi 14C, другото е изхвърляне на щанги за щангисти.

Ти какви игри играеш, дали са същите, за които автора споменава?

• Автор
преди 15 минути, Raze написа:

Ти какви игри играеш, дали са същите, за които автора споменава?

Ами " Той е на възраст, но е технически грамотен.  "  :D какво ти говори ?  :)
Евър куест  ? Wow ? Apex ? 
Най вероятно някакви карти, Маджонг, табла и такива неща :)
Но все пак, и аз мисля за 8 рам, при такава малка разлика в цената  ... 

За това и го написах още в началото, но може би трябваше да уточня и игрите. 
Ако доживея неговите години, най вероятно ще играя споменатите по горе :D стига тялото и ума да ми го позволяват :)

преди 2 часа, Белгиеца написа:

На теб и 2GB може да ти стигат - това си е изцяло твой проблем. На никого не му пука!

Realme е доказана марка .Не знам защо я избягват,имал съм 3 телефона от марката.Сега само аз съм с Cubot и съм доволен от характеристиките, реални,да не се надяваш от скептиците.Така че следващия телефон пак може да е китайче.

При Android рам паметта е от значение както при PC. Докато при iOS и macOS не е така.

Минимума е с 8 гъбки рам. И ако може процесора да е SD ще е голям +

Нещо да ме светнете г-н @Raze кое е смешното?

• Автор
преди 11 часа, nusho73 написа:

Realme е доказана марка .Не знам защо я избягват,имал съм 3 телефона от марката.Сега само аз съм с Cubot и съм доволен от характеристиките, реални,да не се надяваш от скептиците.Така че следващия телефон пак може да е китайче.

Защото хората не могат да проумеят че всички телефони се правят в Китай :D Или поне повечето. И че името на марката вдига цената :)
Дори се спекулираше специално за една марка че били толкова евтини, защото били радиационни :D телефоните и бяха едва ли не по 100 лв :) А сега най ниският им клас е 1000лв :)
Сещаш се за коя марка говорим :D 

• Автор

Благодаря на всички отзовали се с информация. 

Realme C75 8/256 GB - 280лв беше изборът, който мисля, че пасна най добре :) 
Ще го вземем и ще го тестваме :)
Дано темата помогне и на някой друг :)

на 12.06.2025 г. в 21:32, Белгиеца написа:

...виц...

,,Бай Тошо отива на посещение в Сливен...

Държи реч:

- Сливен.Град на 100 войводи...

Станко Тодоров го поправя...тихо...на ухо - 102-ма...другарю Живков...

- 140 Станко...Хората искат да има."

...че и аз така...нъл съм от ,,хората"...

...16...увеличена с още 16...motorola edge 50 Ultra...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.