Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неработещ вентилатор ASUS Vivobook 16 X1605ZA

Featured Replies

Здравейте от вчера спря да ми работи вентилатора на лаптопа ASUS Vivobook 16 X1605ZA. Лаптопа 99% от използването му е било на охлаждаща подложка и варираше между 37-до 45градуса.Сега при същото натоварване 60-80 градуса. През   MyASUS пуснах диагностика и там по принцип за 3-4 секунди всеки път вентилатора започваше да работи на макс и така се охлаждаше но сега изобщо не тръгна и накрая се появи съобщение че не работи. Отворих капака да видя как е вътре, по вентилатора нямаше и прашинка и нямаше никъде видимо да е скъсан кабел или нещо да е разкачено. Прочетох че може да е от BIOS проблема като забелязах че аз съм с предпоследната версия на BIOS , може ли от това да е проблема. Изтеглих файл  последната версия на BIOS ъпдейтът през Windows но нищо не стана реално си остана старата версия.Видях че има и ъпдейт чрез BIOS (EZ Flash) но това не мога да го направя не ми е ясно как. Според вас от BIOS ли е проблема или технически.И също четох че можело да се провери да не е изключен вентилатора от самия BIOS но не знам как да го проверя това.Ако някой му са помага да пише.Лаптопа е в гаранция но не ми се занимава да го пращам и да чакам да ми го върнат след 3 месеца.

казваш в гаранция е но ти си отварял капака ? :D

сваляш едно линукс дистро лайв и гледаш при него дали вее? ако там вее имаш проблем с бозата.

Ако искаш помощ за биос настройки снимай табовете. дай на optimized defaults.

• Автор

Да отварях го защото  не ми се занимава ,нали знам ще има изпратете го после 2-3 месеца чакане......има 6 месеца гаранция още към декстоп бг 

По добре ако мога сам да оправя нещо не че разбирам ,за това писах тук или ще го нося в сервиз в моя град някъде

Не разбрах какво точно да снимам ако може да ми кажеш къде точно да отворя да снимам ще кача снимка 

преди 14 минути, 7ygvbhu8 написа:

Да отварях го защото  не ми се занимава ,нали знам ще има изпратете го после 2-3 месеца чакане......има 6 месеца гаранция още към декстоп бг 

По добре ако мога сам да оправя нещо не че разбирам ,за това писах тук или ще го нося в сервиз в моя град някъде

Не разбрах какво точно да снимам ако може да ми кажеш къде точно да отворя да снимам ще кача снимка 

това само по себе си обяснява, че не разбираш и че не трябва да пипаш, където не разбираш!

да го беше върнал към десктоп.бг за да му направят диагностика затова им се плаща и все пак

Правиш рекламация към търговеца и го пращаш за тяхна сметка с куриер за ремонт - най-вероятно вентилатора е за подмяна. Срока е един месец за физически лица, след като изтече и нямаш ремонтиран лаптоп, трябва да ти възстановят платената сума - така е по закон. Ако има проблеми, пускаш жалба в КЗП. Не те съветвам да пипаш сам или да го даваш в други сервизи, понеже може да ти отпадне гаранцията и ако стане нещо по-сериозно и трябва да се подменя машината, ще трябва да купуваш нов лаптоп.

• Автор

Хора игнорирайте гаранцията и парите ,грам не ми дреме за тях въпроса е просто исках помощ да изкарам тези 2 дни докато в понеделник го занеса в сервиз защото седи на 70-80 градуса постоянно а пък вече кажат че не става ще си купя нов. Исках да питам ако сложа нова версия на BIOS дали би се оправил това е... или ако някой каже някоя програма да видя дали поне малко се включва този вентилатор ще е ок.

преди 5 часа, 7ygvbhu8 написа:

Отворих капака да видя как е вътре, по вентилатора нямаше и прашинка и нямаше никъде видимо да е скъсан кабел или нещо да е разкачено.

А бутна ли я поне тая перка да видиш дали се върти или задържа? Отгоре нищо не можеш да видиш само с "гледане", ако не демонтираш вентилатора.

Да не си активирал някакъв еко режим?

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Да не си активирал някакъв еко режим?

да си погледне настройките на плана да не би там да има активен или пасивен режим .Съветвам го да го активира на активен :)

преди 8 минути, adersa написа:

да си погледне настройките на плана да не би там да има активен или пасивен режим .Съветвам го да го активира на активен :)

Що се обаждаш там, където изобщо не трябва да пишеш? Да беше видял - Performance Mode

преди 1 час, 7ygvbhu8 написа:

Екранна снимка 2025-06-14 144135.png

0 оборота - дефектирал вент или управлението му

• Автор

Пробвах с ръка вентилатора се върти,но не работи като е включен лаптопа ,вече какво ли не правих ...обнових всички драйвъри на лаптопа всички ъпдейти на windows ....100 диагностики но вентилатора не тръгва. Пробвах всички режими на вентилатора през MyASUS и не и не.Само не съм пробвал BIOS да обновя видях че има по нова версия от моята ,някой знае ли дали от това може да е проблема.

преди 13 минути, 7ygvbhu8 написа:

Някой знае ли добър сервиз в гр. Шумен?

"Алфа 2000" , Ро & Ни ... Сигурно и други биха се справили, но тези са ми вършили доста сложни ремонти.

@Raze може да знае и други добри сервизи.

• Автор

Тези алфа 2000 мисля да има звънна но РО и НИ никога,много лоши преживявания с прекарването на интернет с тях имам. Видях в нета сервиз Занков някой знае ли нещо за него?

преди 4 минути, 7ygvbhu8 написа:

Видях в нета сервиз Занков някой знае ли нещо за него?

Занков не се занимава с такива ремонти като твоя. Прави леки ремонти като почистване и обслужване, презапоява букси и сменя цели платки. Праща ги на един в с.Иваново и ако той се справи си слага горница.

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Занков не се занимава с такива ремонти като твоя. Праща ги на един в с.Иваново и ако той се справи си слага горница.

Смятай кви неща а уж четох в нета че разбирал....един вентилатор ако не може да смени къв сервиз е..........

току-що, 7ygvbhu8 написа:

Смятай кви неща а уж четох в нета че разбирал....един вентилатор ако не може да смени къв сервиз е..........

Вентилатор ще смени, както и ти можеш да си го смениш, но е важна диагнозата, дали е вентилатор или управление...

• Автор

Тогава ще го закарам при  алфа 2000  да го видят ,дано ако се съгласят да стане бързо да не ме бавят

• Автор

40лв е вече го гледах в един сайт за моя модел лаптоп

преди 5 минути, цър-вул написа:
Цитат

Може да предложим смяна в наш сервиз или при наш партньор

Звъниш и питаш - P/N (Партиден Номер): NS85C70-21G24

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.