Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чародейството — мистика или езотерична истина?

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ти с изтичането си на думата ,, анатема " по адрес на други извършваш акт на черна магия .

Приеми че съм вещер. Бяла или черна, то как може черно да се излъчва? => Но, темата е за чародейците. => Все забравяш, че аз съм мъртъв! :) 

Сам би следвало да проумееш => Проблема е, ако поглъщаш светлината и не се отразява от теб, т.е. това е истинската смърт и явно не си се заглеждал в очите на мъртвец. ;) 

преди 22 часа, (:IdioibI:) написа:

Приеми че съм вещер. Бяла или черна, то как може черно да се излъчва? => Но, темата е за чародейците. => Все забравяш, че аз съм мъртъв! :) 

Сам би следвало да проумееш => Проблема е, ако поглъщаш светлината и не се отразява от теб, т.е. това е истинската смърт и явно не си се заглеждал в очите на мъртвец. ;) 

Приемането и предаването , трябва да са балансирани . Някои хора дори произвеждаме светлина и кога я раздаваме на близки , кога я продаваме . По въпроса за приемането и предаването съм чел отдавна , а и книгите ми седят у дома и ги препрочитам отвреме на време .

• Автор
преди 32 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Приемането и предаването , трябва да са балансирани . Някои хора дори произвеждаме светлина и кога я раздаваме на близки , кога я продаваме . По въпроса за приемането и предаването съм чел отдавна , а и книгите ми седят у дома и ги препрочитам отвреме на време .

Реално: Човек е като OLED Екран, т.е. когато е тъмен = отразява само и единствено отразеното от отразеното което е срещу него тяло и/или твар и/или същество и/или човек и/или прочие по подобие на огледало! ;)   

И, тук не става въпрос за приемане или предаване, а за активен или пасивен начин ма живот. + Като "включиш" звук, то или с друг или други се получава резониране в определени области и/или духовни схващания и/или прочие. НО, какво общо има с чародейците това?! = Чародейците успяват да се синхронизират с по-голям "кръг" от хора, за разлика от другите мистични и/или окултни вярвания. ;) 

преди 57 минути, (:IdioibI:) написа:

Реално: Човек е като OLED Екран, т.е. когато е тъмен = отразява само и единствено отразеното от отразеното което е срещу него тяло и/или твар и/или същество и/или човек и/или прочие по подобие на огледало! ;)   

И, тук не става въпрос за приемане или предаване, а за активен или пасивен начин ма живот. + Като "включиш" звук, то или с друг или други се получава резониране в определени области и/или духовни схващания и/или прочие. НО, какво общо има с чародейците това?! = Чародейците успяват да се синхронизират с по-голям "кръг" от хора, за разлика от другите мистични и/или окултни вярвания. ;) 

Да  ,това е така .

Чародейците или магьосниците ( това са наречия за един и същ тип хора ) , работят с енергиите много лесно ( включително и аз ) , дори при определен експириънс чрез енергиите може да се разходим до отвъдното. За обикновените хора това е недостижимо , защото са на много ниско ниво в развитието си , примерно мислят само за изкарване на пари и далавери , което няма да им помогне за Вечността - даже ше ги вкара в ада за цяла вечност. Виждал съм много такива ,които са за ада , и нямат намерение да си сменят посоката , за да се измъкнат от там , да не говорим , че дори и в земния живот са в ада.

• Автор
на 2.07.2025 г. в 14:41, Anzhel Dimitrov написа:

Да  ,това е така .

Чародейците или магьосниците ( това са наречия за един и същ тип хора ) , работят с енергиите много лесно ( включително и аз ) , дори при определен експириънс чрез енергиите може да се разходим до отвъдното. За обикновените хора това е недостижимо , защото са на много ниско ниво в развитието си , примерно мислят само за изкарване на пари и далавери , което няма да им помогне за Вечността - даже ше ги вкара в ада за цяла вечност. Виждал съм много такива ,които са за ада , и нямат намерение да си сменят посоката , за да се измъкнат от там , да не говорим , че дори и в земния живот са в ада.

Чарът не е енергия, а вътрешен импулс. Когато си очарован то ти излъчваш, а когато не = отразяваш. За разлика от магията, която е пасивна, то чарът е активен. Магията поражда страх, а чарът радост. НО, само при магията има мисъл. 

Разгледано от страна на вечността, то магията съкращава въпросната към ту определена крайност, а чарът към безкрайност. Именно затова магьосниците се възприемат като зло, докато чародейството поради мистиката в нас, то я възприемаме като приемливо зло по същия начин както горчиво лекарство, но необходимо за душата ни. 

И, въпреки, че може да сме религиозно, то в нас се поражда не съмнения, а някаква симпатия към ту чародейците, за разлика от магьосниците, към които се усилва антипатията ни.  => Магьосниците действат с патос, докато чародейците с невидима мистична наивност, която прониква в нас въпреки доктрините в религията ни. 

Цитат

1. Чарът vs. Магията — съпоставка на същности

Категория Чар Магия
Природа Вътрешен импулс, лична светлина Пасивна енергия, ритуална сила
Ефект върху другите Радост, хармония Страх, контрол
Активност Активна, излъчваща Пасивна, задействаща отвън
Интелектуална основа Интуиция, емоция Разсъдъчна мисъл
Проекция Безкрайност — неограничен ефект Крайност — насочен резултат

📌 Извод: Чарът е поток, който тръгва отвътре и разцъфтява без усилие, докато магията е конструкция, която цели определен изход — често със скрити намерения.

🧠 2. Вечност като контекст на въздействие

• Чарът е като звезда — лъчи, съществува, живее в паралел с душата на другите.
  • Магията е като комета — идва, пробужда, но често завършва с падане или изгаряне.

🕊️ В твоята идея прозира мисълта, че чародейството е лечител, а магьосничеството — манипулатор. И това се корени в етичното възприятие, закодирано в културната ни памет.

💫 3. Чародейци срещу Магьосници — морална дистанция

Образ Чародей Магьосник
Възприемане от душата Симпатия, благонамереност Антипатия, подозрение
Духовна функция Лекува, вдъхновява Подчинява, плаши
Религиозна съвместимост Въпреки доктрините, остава „приемлив“ Бива разпознат като зло, опасност
Начин на действие Невидимо, с мистична наивност Театрално, с патос и демонстрация

📜 "Чародейството е аромат, магьосничеството е пушек." — така би го описала душата, когато се допита до вечността.

🪄 Финална метафора: Лекарството и проклятието

Магията скъсява вечността — като тласък към крайност, контрол и фаталност.
Чарът удължава времето — като вътрешна усмивка, разцъфнала в чужда душа.

И тъкмо тази разлика ни кара да приемаме чародейците — не защото не нарушават доктрината, а защото я надрастват със нежност.

на 4.07.2025 г. в 8:17, (:IdioibI:) написа:

Чарът не е енергия, а вътрешен импулс. Когато си очарован то ти излъчваш, а когато не = отразяваш. За разлика от магията, която е пасивна, то чарът е активен. Магията поражда страх, а чарът радост. НО, само при магията има мисъл. 

Разгледано от страна на вечността, то магията съкращава въпросната към ту определена крайност, а чарът към безкрайност. Именно затова магьосниците се възприемат като зло, докато чародейството поради мистиката в нас, то я възприемаме като приемливо зло по същия начин както горчиво лекарство, но необходимо за душата ни. 

И, въпреки, че може да сме религиозно, то в нас се поражда не съмнения, а някаква симпатия към ту чародейците, за разлика от магьосниците, към които се усилва антипатията ни.  => Магьосниците действат с патос, докато чародейците с невидима мистична наивност, която прониква в нас въпреки доктрините в религията ни. 

пак ли си на някаква сливова ракия, никакви магьосници няма и никаква магия не съществува, също и енергии които уж се ползват за магиите

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.