Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за едно рамо за setup на бюджетен dvr

Featured Replies

Хибриден видеорекордер XVR04IP16S1, 4 канала, H.264/H.264+, 1x SATA, 2x USB, 1x LAN, 1x HDMI, 1x VGA, 1x CVI

Камерите са две :

IP камера Imou IPC-F22P-0280B, насочена ("bullet") камера, 2MP (1920x1080@25FPS), 2.8mm обектив, H.264/H.265, IR осветеност (до 30 м.), външна IP67, LAN, Wi-Fi, вграден микрофон, Motion and Human Detection, microSD до 256GB

Ползвам интернет на А1 и нямам друг рутер мой след техния.

"бода" RJ-то от изход на рутера към dvr-а и карам на Auto ?!

Как да разбирам dhcp на самия dvr - раздава адреси на камерите ми ли ?

благодаря !

• Автор

Здравейте

На DVR имам само един LAN port. Мислих да опитам да вържа dvr към Ментел рутера и двете IP камери и тях в рутера и да пробвам какво ще стане. Грешка ли е? сигурно утре ще имам още 2 LAN кабела за да опитам.

благодаря !

преди 23 минути, Daylight Dancer написа:

Здравейте

На DVR имам само един LAN port. Мислих да опитам да вържа dvr към Ментел рутера и двете IP камери и тях в рутера и да пробвам какво ще стане. Грешка ли е? сигурно утре ще имам още 2 LAN кабела за да опитам.

благодаря !

Не е грешно. То това си е "схемата". За пробата, можеш да закачиш камерите по WiFi - пак са в една мрежа с NVR-а. Силно препоръчително е да резервираш IP адресите (по МАС) на трите устройства в рутера.

ПС: Не знам какви протоколи говорят NVR-a и камерите, но може да се наложи да активираш ръчно ONFIV 

преди 9 минути, Daylight Dancer написа:

ето малко снимков мат`риал :

утре когато са в мен двата lan кабела ще пиша :)

https://ibb.co/RkZ0Vjyr
https://ibb.co/21fywL9P
https://ibb.co/BVz8nGs8

Само едната камера ли изгрява?

• Автор

Едната не е в контакта.не съм сигурен дали въобще моя dvr може да намери IP камера по безжичен път. Давам auto select на каналите но не ми дава да продължа.

преди 17 минути, Daylight Dancer написа:

Едната не е в контакта.не съм сигурен дали въобще моя dvr може да намери IP камера по безжичен път. Давам auto select на каналите но не ми дава да продължа.

Бъркаш тотално материята. ДВР-а търси за устроства в съответния subnet /мрежа/ - вида на връзката няма никакво значение. Просто, първо трябва да "закачиш" камерата към съответното SSID. След това, NVR-а ще я намери при сканиране на мрежата за устройства. Него не го интересува, как са навързани камерите

• Автор

здравейте. вързах кабел между камерата и а1 рутера и между а1 рутера и dvr. нито на add нито на Auto Add ми намира камера.

Имам спомен, че ми казаха, че lan 3 и lan4 са само за телевизия ? взел съм едно ново рутерче в мен да имам

РЕДАКЦИЯ вързал съм двр и камерата на портове 1 и 2 и като дам add ми намира у-во на 192.168.100.4 protocol ONVIF но на channel select не ми дава да продължа

преди 5 часа, Daylight Dancer написа:

Имам спомен, че ми казаха, че lan 3 и lan4 са само за телевизия ?

Да, 3 и 4 са в друг VLAN. Сложи един обикновен суич

преди 5 часа, Daylight Dancer написа:

но на channel select не ми дава да продължа

Това не го разбирам. За този екран ли говориш? https://ibb.co/21fywL9P

• Автор

ето за този екран. не мога да влезна в админ панел на а1 рутера. днес го резетнах но на 192.168.100.1 няма никой. забранил съм wifi на линукса

преди 3 минути, Daylight Dancer написа:

ето за този екран.

И какво не ти дава? Кликаш на "save" и камерите ще се подредят от канал 1 нататък. Това, при условие, че си добавил коректно камерите в ДВР-а. Намирането на устройство от ДВР-а, не означава, че е добавено

преди 6 минути, Daylight Dancer написа:

не мога да влезна в админ панел на а1 рутера. днес го резетнах но на 192.168.100.1 няма никой. забранил съм wifi на линукса

Това, какво общо има с казуса.

• Автор

натискам save но нищо не се случва(не продължавам напред). ползвам първия config wizard и просто виждам на ip еди кое си камера,но на каналите ме отсвирва.

преди 7 минути, Daylight Dancer написа:

натискам save но нищо не се случва(не продължавам напред). ползвам първия config wizard и просто виждам на ip еди кое си камера,но на каналите ме отсвирва.

Не си добавил никаква камера. Това че ДВР-а открива в мрежата ONVIF устройство, не означава, че е добавено

• Автор

Ужас. Май го оправих.

не ми показва картина а камерата е нова. дава ми no video. Камерката съм я пускал през софтуера на нейния пройзводител и си работеше

преди 6 минути, Daylight Dancer написа:

20250708_172944.thumb.jpg.f61545e5080928c00bde190dd228af90.jpg

На тази камера, трябва да има зададени user name/password. Тези данни трябва да се въведат в ДВР-а. За друго не се сещам. Изчакай, ако колегата @Corvax  се намеси. Той е по-напред с материала от мен

преди 44 минути, Daylight Dancer написа:

Входните данни от софта imou life ли ?

Не - това са данни за акаунта към който е регистрирана камерата. User name/password които са зададени на камерата при първоначалната инициализация. Написани са на кутията /можеш да ги вземеш о от QR кода/

преди 4 часа, teo-glavata написа:

Изчакай, ако колегата @Corvax  се намеси. Той е по-напред с материала от мен

Той вече ми писа на лично, преди да отвори темата. Още тогава му казах, че тази схема няма да работи - тези камери с този крос не стават. imou са (т.е., бяха) на dahua и говорят протокола на dahua на порт 80, както и RTSP през 554. Говорят и ONVIF (уж), но не е ясно коя версия. Този китайски крос, който си е купил, също говори ONVIF (уж), но пак не е ясно коя версия. Предложих му и да потърси в OLX човек от неговия район, който да му предложи система, дето ще работи. Предполагам, че човекът просто вече си е купил въпросните неща и се опитва на всяка цена да ги подкара. А през ONVIF, колкото и да е отворен протокол, нещата винаги са "на кантар". Затова не се наемам да съешавам такива фрайнкенщайнове.

преди 5 минути, Corvax написа:

Той вече ми писа на лично, преди да отвори темата. Още тогава му казах, че тази схема няма да работи - тези камери с този крос не стават. imou са (т.е., бяха) на dahua и говорят протокола на dahua на порт 80, както и RTSP през 554. Говорят и ONVIF (уж), но не е ясно коя версия. Този китайски крос, който си е купил, също говори ONVIF (уж), но пак не е ясно коя версия. Предложих му и да потърси в OLX човек от неговия район, който да му предложи система, дето ще работи. Предполагам, че човекът просто вече си е купил въпросните неща и се опитва на всяка цена да ги подкара. А през ONVIF, колкото и да е отворен протокол, нещата винаги са "на кантар". Затова не се наемам да съешавам такива фрайнкенщайнове.

Прав си напълно. Последната надежда е да въведе user/pass, след добавянето на камератс

• Автор

изтрих си без да искам всички съобщения и дори не съм прочел съобщението, което сте ми изпратил.

Ако това с user/pass не стане кое да сменя ще ми бъде по-лесно камери или dvr? Желателно е камерите да са 2. DVR даже е купуван преди дни мога да го върна пазя всичко. Нямам някакви кой знае какви изисквания към цялата конфигурация - да има нормална картина и звук и ако ми затрябва запис да стартирам dvr и да export-на. Няма да имам монитор на който да следя в реално време нищо.

🍺

По принцип, като си взел камери imou, не разбирам за какво ти е записващото устройство? Тези камерки имат слот за microSD.

• Автор

такива бяха и моите помисли но когато стана фала с един човек после нямаше записи. нови камерки гаранционни обнових фирма сложих нови карти памет и пак греда.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.