Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стартиране на бутваща флашка

Featured Replies

Здравейте!Не знам дали съм на правилното място за тази тема но се надявам да ми помогнете!От известно време се мъча да инсталирам ос Андроид на лаптопа проблемът е следният когато вкарам флашката в юсб порта да инсталирам ос Андроид  флашката не тръгва а на екрана ми се появява катинар и не ме пуска да инсталирам влязох в биоса но не ми позволява да задам юсб като стартиращо устройство влизам в секюрити менюто но и там не ми позволява да премахна забраната какво трябва да направя за да премахна забраната моля помогнете

Много малко модели лаптопи поддържат инсталация на Андройд ОС...Явно твоя не може. Сигурен ли си , че си сложил на флашката Андройд х86 зареждаща ОС?

Информация за хардуера или точен и пълен модел на машината? Каква инсталация намери, откъде и как точно я записа? В BIOS пробва ли да изключиш 'secure boot'?

преди 3 часа, Светослав Карлович написа:

Здравейте!Не знам дали съм на правилното място за тази тема но се надявам да ми помогнете!От известно време се мъча да инсталирам ос Андроид на лаптопа проблемът е следният когато вкарам флашката в юсб порта да инсталирам ос Андроид  флашката не тръгва а на екрана ми се появява катинар и не ме пуска да инсталирам влязох в биоса но не ми позволява да задам юсб като стартиращо устройство влизам в секюрити менюто но и там не ми позволява да премахна забраната какво трябва да направя за да премахна забраната моля помогнете

на старото ми лаптопче като му сменя в биоса да не е УЕФИ ами прост БИОС и се инсталира на една друга флашка УСБ 3. Ще стане и на ССД ако искам, но го ползвам от флашката когато рядко се наложи.

От AI:

Цитат

🔒 Изглежда, че BIOS-ът на лаптопа блокира USB стартирането поради активирана Secure Boot защита или администраторска парола, което пречи на инсталацията на Android OS. Ето какво може да се направи:

🛠️ Стъпки за отключване на USB стартиране

1. Влез в BIOS/UEFI правилно

• При стартиране натисни клавиш като F2, Del, Esc или F10 (зависи от модела).
  • Ако виждаш само „катинар“ или ограничено меню, вероятно има администраторска парола, която трябва да се премахне.

2. Отключи Secure Boot

• Отиди в менюто Security, Boot, или Authentication.
  • Намери опцията Secure Boot и я задай на Disabled.
  • Ако не можеш да я промениш:
    • Първо задай Boot Mode на Legacy или CSM вместо UEFI.
    • След това опцията за Secure Boot може да стане достъпна.

📺 Може да видиш видео ръководство за Secure Boot, което показва как да го изключиш стъпка по стъпка.

3. Промени Boot Priority

• Отиди в менюто Boot Order или Boot Priority.
  • Задай USB устройството като първо.
  • Запази промените с F10Save and Exit.

🔐 Ако BIOS е заключен с парола

• Някои лаптопи имат BIOS парола, която ограничава достъпа до важни настройки.
  • В този случай:
    • Провери дали можеш да я премахнеш чрез Reset BIOS (изваждане на CMOS батерията или чрез джъмпер).
    • Или се свържи с производителя за Master Password.

🧠 Допълнителни съвети

• Увери се, че флашката е правилно създадена с Android OS (например Android-x86) и е bootable.
  • Използвай инструменти като Rufus за създаване на стартираща флашка.
  • Ако лаптопът е с TPM или BitLocker, може да има допълнителни защити.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.