Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПОМОЩ - Малки буболечки вкъщи

Featured Replies

Здравейте,

Моля за съдействие, ако някой е запознат или е имал подобен проблем вкъщи!

Миналата седмица открих в дома си много малки, едва забележими насекоми - първоначално по перваза на прозореца в спалнята, после ги забелязах и по мебелите, а накрая и по стените. След това ги видях и в съседната стая, а накрая и в хола и коридора. Забелязах и няколко от външната страна на прозореца, т.е. на терасата. Но виждам доста повече. Интересно, че към момента НЕ съм ги видяла в банята и тоалетната.

Основно ги виждам по стените - като трябва да светна с фенерче, за да мога да ги различа. Движат се много бързо, цветът им е блед. Не мога да разбера дали и по земята ги има, тъй като паркета/плочките не са едноцветни и е невъзможно да светя с фенерче и да откривам пълзящи малки насекоми... Проблемът е, че наистина не знам къде и колко може да са! Имам фобия и вече си мисля, че са навсякъде.
Повече ги виждам вечер, а през деня в редки случаи.

Снимах ги (с увеличение), за да мога да видя по-точно какво е. Прилагам снимки, като пак казвам - на живо са много малки и съм снимала повечето пъти с увеличение, за да мога да се видят по-добре.

Моля да ми кажете какво може да е това насекомо и какво да правя. 
Хлебарки ли са или нещо друго? Ако са хлебарки, не съм виждала голяма хлебарка вкъщи от мнооого отдавна.

20250729_230357.jpg

20250729_231612.jpg

20250729_224946.jpg

20250731_002717.jpg

Приличат ми на малки хлебарки. Вземи си от всяка агро-аптека "Айкън", разреди го и напръскай. Това ще реши проблема, каквото и да е. Силно отровно е. Внимавай с домашни любимци и т.н. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Аз съм доволен от спрей Baygon - бях го взел от кауфланд, че и при мен се появяват от време на време хлебарки. Като напръскам държи по 2-3 месеца, от време на време намирам полуумрели хлебарки по гръб под масата в кухнята. Иначе има и разни тебешири, капани и така нататък, в повечето аграрни аптеки трябва да знаят и препоръчат нещо. Добре ще е да се установи откъде излизат и там да се напръска най-много.

Най-доброто решение е да се свържете с фирма, която да дойде и да напръска. Професионалистите си знаят работата, знаят къде, как и най-вече с какво да пръскат. Играл съм го вече този филм, какво ли не ползвах и накрая се доверих на професионалистите, дойдоха, напръскаха и дадоха една година гаранция. Вече 10 години не съм виждал гадинки

• Автор

Благодаря за отговорите и предложенията! Вече дойде фирма да напръска, но оттогава минаха 5 дни и аз все още виждам живи насекоми по стените... затова започвам да се чудя дали наистина са хлебарки и защо не умират..

Gaming_Solutions, може ли да ми препоръчате фирмата, която вие сте ползвали?

По принцип тези гадинки се показват най често от фугите на плочките или покрай тръбите.

Аз преди известно време си имах такива неканени гости поръсих ги малко със сол и близо 1 месец не ми се мяркаха но след това пак започнаха да никнат гадовете.

Купуваш им тебешир за хлебарки, те ще си рисуват кротко в ъгъла с него и няма да те безпокоят.

преди 2 часа, pinkz написа:

Благодаря за отговорите и предложенията! Вече дойде фирма да напръска, но оттогава минаха 5 дни и аз все още виждам живи насекоми по стените... затова започвам да се чудя дали наистина са хлебарки и защо не умират..

Gaming_Solutions, може ли да ми препоръчате фирмата, която вие сте ползвали?

Трябва да мине време. След това пак ще ги извикаш. Това е дране, докато не заличиш всичко.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.