Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем със wifi

Featured Replies

• Автор

BIOS v4.00 (5ECN41WW)
Дали е модифициран биос без whitelist?

• Отговори 330
  • Прегледи 20,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 7 минути, kolio_kitaeca написа:

Явно няма изтрезнели

Ти май само си чешеш езика ? Скачаш от тема в тема,кой пие ,кого го хваща ? Тъжен ли си нема с кого да гукаш за барутниците ти ?

• Автор
преди 31 минути, nusho73 написа:

Ти май само си чешеш езика ? Скачаш от тема в тема,кой пие ,кого го хваща ? Тъжен ли си нема с кого да гукаш за барутниците ти ?

Ти защо не помагаш в групата? 

• Автор
преди 5 часа, ined написа:

За съжаление свърши, отсега нататък - само платена помощ.

Платена любов предлагаш ли? 

Не, ако се занимаваш професионално с ремонт на лаптопи, безплатните съвети вредят на бизнеса.

Защо според тебе няма безплатни съвети от адвокати?

• Автор
преди 23 минути, ined написа:

Не, ако се занимаваш професионално с ремонт на лаптопи, безплатните съвети вредят на бизнеса.

Защо според тебе няма безплатни съвети от адвокати?

Еми то на адвокатите дори да са платени съвети пак може да са некачествени 

Сърди се на себе си, че задавайки неправилните въпроси си получил безполезни съвети. Това важи не само за адвокатите, но и за компютрите.

• Автор
преди 1 час, ined написа:

Сърди се на себе си, че задавайки неправилните въпроси си получил безполезни съвети. Това важи не само за адвокатите, но и за компютрите.

Тя практиката показва, адвокатите колко загубени дела имат, така и не разбирам накъде клони, явно прехвърляйки проблема другаде, за да се прикрие и неграмотността на "помагащите" тук 

• Автор

Както адвокатите толкова си могат и заблуждават хората, да 8бжалваме хонорар 1600лв после ще си го вземеш и накрая друго става. 

Същото и в дата бг вземи този процесор, а той не става. 

Същото и в калдата  дет дори не знаят за управлението на рам паметта от процесора и викат слагай на pentium 2030m i3..... 

преди 2 часа, kolio_kitaeca написа:

Както адвокатите толкова си могат и заблуждават хората, да 8бжалваме хонорар 1600лв после ще си го вземеш и накрая друго става. 

Същото и в дата бг вземи този процесор, а той не става. 

Същото и в калдата  дет дори не знаят за управлението на рам паметта от процесора и викат слагай на pentium 2030m i3..... 

Чакам, да осъдиш този, който ти е дал такъв съвет във форум.

Няма такъв балък като теб ;) 

• Автор
преди 5 часа, Belefor написа:

Чакам, да осъдиш този, който ти е дал такъв съвет във форум.

Няма такъв балък като теб ;) 

Няма 1 умен тук,само единствено признавам Joo с картечницата

на 24.08.2025 г. в 11:23, kolio_kitaeca написа:

Това че си сложил i3 2-ро поколение на мястото на 2030м който е 3-то и не е тръгнало, няма нищо общо с това че управлението на паметта е в процесора, а от орязаната поддръжка на процесорите в БИОС-ите на лаптопите. На настолно дъно без проблеми на дъно с чипсет от 60 или 70 серия тръгват процесори 2-ро и 3-то поколение.

• Автор

И няма ли кой да каже,защо биоса е модифициран и защо не отговаря на ръководството кои процесори поддържа и как да разбера реалните,които са в биоса? Как да прочета тея настройки от биоса? на леново g580 hm76

• Автор

Леново g500>
Някой може ли да каже,защо firefox ми се изкл.сам и като натисна някой път дясно копче и блокира firefox,нямам вирус в компа,а също така може ли от горния панел на клавиатурата металните части да опират в дъното и от там да мига дисплея?То бахти фалшивия комп ще е ако,трябва да има найлони като g580

на 28.08.2025 г. в 14:39, kolio_kitaeca написа:

И няма ли кой да каже,защо биоса е модифициран

Само врачка може да отговори на така зададените от теб въпроси. И Lenovo няма да ти отговорят, защото става дума за out of support hardware. 

Такива такова така се такова... 

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Само врачка може да отговори на така зададените от теб въпроси. И Lenovo няма да ти отговорят, защото става дума за out of support hardware. 

Такива такова така се такова... 

Ем не знам,ама има различни хора,знаят проблемите,като например аз знам какви са проблемите на повечето лаптопи с пантите,виждал съм как ги правят с гайки и дълги шпилки/болтове,при мен се е чупил,и аз съм правил.
Има и проблеми със ссд дискове,за драйвъри и там има решение.
Както при майсторите на коли не всеки симптом е за вторични колата.
Но предполагам,който разбира,знае че леново имат метални пластини на пластмасата за клавиатурата,както и да се казва и са сложили някакво фолио и някой тъпак го е махнал и създава проблеми,всъщност не съм сигурен дали има g500 ама г580 го има.
Така,че някой ако няма нужния опит и знания,че съществуват такива лаптопи.То е учудващо,защо си дава акъла със "Само врачка може да отговори на така зададените от теб въпроси".
Не е нужно да си врачка,а даи си майстор.
Или явно е толкова зле положението,че никой в бг не знае за проблема на опичане на фолиото и след премахването му,създава проблеми.
Лошото е,че някои дори не знаят за наличието на такива,тъй като явно и никога не са разглобявали лаптоп през живота си.
Всъщност,то дори от хората,от които се учат като "андровлог" и той дори в по-старите си клипове казва,че не знае кое как.

Някой май не иска да си признае,тъп съм не знам :D
Не ми се вярва,само при мен да е проблема.
Снимка1 g580 със пластмаси над дънната платка,а там където трябва охлаждане фолио за да не опре клавиатурата в дъното.(да ама то се опича къса и т.н.,сякаш HP не бяха така,и учудващо е най-скъпите лаптопи са на леново)
Снимка2 и 3 g500 цялото е метал,ако някой махне фолиото и проблеми....
Сам ще си реша проблема,като никой тук хал хабер си няма.

dsa1.png

cv1.png

vg1.png

на 4.09.2025 г. в 8:58, kolio_kitaeca написа:

Леново g500>
Някой може ли да каже,защо firefox ми се изкл.сам и като натисна някой път дясно копче и блокира firefox,нямам вирус в компа,а също така може ли от горния панел на клавиатурата металните части да опират в дъното и от там да мига дисплея?То бахти фалшивия комп ще е ако,трябва да има найлони като g580

Тежичка си е лисицата

Иначе пуснах тема за браузърите

Прочети я и файър фокс ще слуша

Нужна е оптимизация на изпълнението на скриптовете

Чети 

на 4.09.2025 г. в 7:58, kolio_kitaeca написа:

Леново g500>

Имаш вирус в главата!

• Автор
преди 13 часа, Belefor написа:

Имаш вирус в главата!

Като те гледам и за "местоположението" на windows какви празни коментари даваш .а човека се е оправил с преинстал , явно само спамиш по групите и от нищо не разбираш,сиг 1 комп не си слобил,нито лаптоп си ъпдейтнал процесор

• Автор

Никой ли няма компетенциите,да каже какъв е проблема,хатдуерен,къде записва грешка?

r3g.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.