Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем със wifi

Featured Replies

преди 22 минути, jhoro написа:

Тогава още нямаше голяма инфлация и това си бяха много пари!

Долара по него време беше ~28 лв.  10500 лв ~ $375.   Тогава храната наистина беше относително евтина, но техниката бяла, черна беше относително доста по-скъпа отсега. 1993г си купих телевизор Panasonic за 12800 лева, тогава това излизаше точно 800 марки или 800 днешни лева -тъп 21" телевизор дето даже телетекст нямаше щото струваше с още 100 марки отгоре. Но с 30-тина лева карах почти цял ден закуска, обяд, кафета, без вечеря - вечерях в къщи, а сега с еквивалента на един долар само някоя кифла може да си купиш.

• Отговори 330
  • Прегледи 20,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Точно тогава купих на тъщата Panasonic PanaBlack за 500 марки, апарата все още работи! Такава техника се правеше тогава.....

преди 2 часа, ined написа:

Долара по него време беше ~28 лв.  

Малко бъркаш годините - 28 лена за долар бяха чак 1994 година!

Декември 1994 година купих пералня - за 28 - 29 хиляди лева!

Да се смее ли човек,да плаче ли....

Screenshot_7.jpg.96c915a9e65322fe341fda9708d2b779.jpg

Е що се учудваш? 
6-т страници шлака,и то за "лаптоп" в 2025...

преди 11 минути, Sendero Luminoso написа:

Да се смее ли човек,да плаче ли....

Ако щеш - и една ракия си сипи! На мен ми е все тая.

току-що, jhoro написа:

Ако щеш - и една ракия си сипи! На мен ми е все тая.

И тва свързано с wi-fi?

Баххх ако е във друг форум тая "тема" е заминала моментално!

Иначе наздраве,

преди 4 минути, Sendero Luminoso написа:

И тва свързано с wi-fi?

Иначе наздраве,

Що ве - ти ракията жично ли я download-ваш??? При мен си е wireless!

Пп. Wi-Fi е запазена марка - така, че ... не я споменавай напразно!
Всеки Wi-Fi е wireless, но не всеки wireless е Wi-Fi!

преди 1 минута, jhoro написа:

Що ве - ти ракията жично ли я download-ваш??? При мен си е wireless!

Пп. Wi-Fi е запазена марка - така, че ... не я споменавай напразно!
Всеки Wi-Fi е wireless, но не всеки wireless е Wi-Fi!

Нямаш грижи!
Придържай се към ззаконодателството-там си фактор безспорен.

преди 25 минути, jhoro написа:

Вий сте били милонери тогава бе :)

по това време толкова ми беше заплатата, само че в USD.

Годишната, де 🤪

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Вий сте били милонери тогава бе :)

по това време толкова ми беше заплатата, само че в USD.

Годишната, де 🤪

Бяхме, ама за кратко!

Малко след това минах на курса - „1 долар = 100 цента“ и левове не ползвах.

преди 37 минути, Sendero Luminoso написа:

И тва свързано с wi-fi?

Иначе наздраве,

Стига бе.... Не виждаш ли, че автора предизвиква подобни реакции. То бива да не разбираш, ама тоя почти назтига винкела 

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Стига бе.... Не виждаш ли, че автора предизвиква подобни реакции. То бива да не разбираш, ама тоя почти назтига винкела 

Абе аз разбирам,и се чудя що толкова отговора има при положение че темата е "блъфф"

• Автор

Пуснах си 2рата видео карта уж на cs 1.6 вади по хубави цветове и по плавно ама бързо сваля фпс на 70 и почва да лагва това показва нестабилна работа от прегряване ли, иначе е по бърз компа преди да загрее

преди 19 минути, kolio_kitaeca написа:

Пуснах си 2рата видео карта уж на cs 1.6 вади по хубави цветове и по плавно ама бързо сваля фпс на 70 и почва да лагва това показва нестабилна работа от прегряване ли, иначе е по бърз компа преди да загрее

Сложи го в хладилника!

преди 30 минути, kolio_kitaeca написа:

Не чувстваш ли, че всеки в  тази тема ти се смее? Много от хората, които ти отговареят, биха се засрамили на твое място? Ако извадиш някоя машина от 1980 година, ще ти подаря едно добро лаптопче, макар че и на него ще е*еш мамата.

• Автор
преди 1 минута, Колев 74 написа:

Не чувстваш ли, че всеки в  тази тема ти се смее? Много от хората, които ти отговареят, биха се засрамили на твое място? Ако извадиш някоя машина от 1980 година, ще ти подаря едно добро лаптопче, макар че и на него ще е*еш мамата.

Е то на този лаптоп му е ебана мамата още при покупката за 99лв

преди 1 минута, Колев 74 написа:

преди 2 часа, jhoro написа:

Прав си 28 става септември 1993, а аз го купих някъде края на април или началото на май 1992. тогава е било към 23 лева - не знам защо съм се заблудил.

https://www.prehod.omda.bg/page.php?tittle=Лев_-_долар_от_1991-2001&IDMenu=776&IDArticle=2166

преди 13 минути, ined написа:

Прав си 28 става септември 1993, а аз го купих някъде края на април или началото на май 1992. тогава е било към 23 лева - не знам защо съм се заблудил.

https://www.prehod.omda.bg/page.php?tittle=Лев_-_долар_от_1991-2001&IDMenu=776&IDArticle=2166

Нищо де - да не беше вчера? Минали са 30+ години.

Пп. Пералнята я помня, щото тогава се роди дъщеря ми.

преди 33 минути, kolio_kitaeca написа:

Сега ми стана ясно защо си толкова "упорит". Освем , че са ти дали лаптопа са ти броили на кунка и 99 левчета. Пиши постовете си свързано а не да се хвърляш от едно, та на друго, за да мога и аз да те разбирам бре човече. Благодаря!

Този лаптоп на края сам ще вземе да се предаде от изтезанията на които е подложен. 

@kolio_kitaecaМашинката ти не е виновна че ти сам не се грижиш за нея машината кога за последно е виждала пълна профилактика чистене от натрупани прахуляци смазване на перката смяна на термопаста.

Като казах термопаста имах предвид с читава, паста а не със онази която си шибнал забравих, и годината и даже и си мисля че не си я нанесъл както трябва а си клепал на воля колкото ти дойде и започваш да се вайкаш че не си доволен па и че процесора греел.

Ами ще грее поне като неможеш сам да се справиш с смяна на паста има си сервизи караш лаптопа в някой сервиз да го обслужат и хората ще ти го профилактират на цена между 20-30лв. И после мрънкаш че някоя от видеокартите не бачкала.

Да твоя лаптоп е доста стар и ти се чудиш как да го изтезаваш още при положение че има много по прилични лаптопи за по 150-200лв втора ръка било то в някой си продавалник и негов подобен.

• Автор
преди 4 часа, vlado1985 написа:

Този лаптоп на края сам ще вземе да се предаде от изтезанията на които е подложен. 

@kolio_kitaecaМашинката ти не е виновна че ти сам не се грижиш за нея машината кога за последно е виждала пълна профилактика чистене от натрупани прахуляци смазване на перката смяна на термопаста.

Като казах термопаста имах предвид с читава, паста а не със онази която си шибнал забравих, и годината и даже и си мисля че не си я нанесъл както трябва а си клепал на воля колкото ти дойде и започваш да се вайкаш че не си доволен па и че процесора греел.

Ами ще грее поне като неможеш сам да се справиш с смяна на паста има си сервизи караш лаптопа в някой сервиз да го обслужат и хората ще ти го профилактират на цена между 20-30лв. И после мрънкаш че някоя от видеокартите не бачкала.

Да твоя лаптоп е доста стар и ти се чудиш как да го изтезаваш още при положение че има много по прилични лаптопи за по 150-200лв втора ръка било то в някой си продавалник и негов подобен.

Лаптопа е от април 2014г

Само не разбрах как прецени, че има прахоляк, явно сравняваш с твой много използван лаптоп с косми в клавиатурата дори. 

Лаптопа вътре дори няма нужда от почистване но определено многознайко то който го е разглобявал, си е нямал хал хабер от нищо, тъй като лентови кабел към дясното усб му го нямаше част от кабела в края да го уплътняване, или явно са паднали от много горещина, то аз игри не съм играл, а предния собственик, а относно топлината максималната температура не е толкова голяма, дори си казаха мнение, че е ниска което означава че термо пастата е сложена както трябва, това че предната не е била, то аз се чудя дали не е бил някой от този форум продавача, тъй като тук са само тези, които искат помощ на chatgpt, но пък и той отговори с решения за проблема с двд диск, докато някои написаха "факир" все едно при мен е за 1 път, явно ако стане майстор на коли и му дойде кола със дефазатор за смяна и там ще говори "факир си у цял свят за 1 път". 

Иначе ей го лаптопа дет дори няма нужда от почистване вътре

IMG_20250812_170638.jpg

С

IMG_20250812_170644.jpg

• Автор

Вика върви дай 20-30лв за почистване, да не си правиш експерименти. Тва е типично посредствено мислене на пропаднал човек, като например хората, които викат "аз не ви Прая експерименти с колата, нося я на сервиз" а като го попиташ, на колко Нютон метра стягат джантите, оня мълчи и не знае. 

Същото е и тук, като виждам как беше намазана пастата,как да дадеш на някой да я смени, точно и затова си го правиш дам тъкмо няма да останат белези по пластмасите до клавиатурата. Масово пък в сервизите за коли смъква брони и после им провисват с види защото майсторите не знаели, че производителя дава радиатора да се смъква откъм двигателя след като се махне перка и т.н.По-добре сам, по-качествено 

И тъй де 1 умен не се намери да каже, защо win7 не чете инсталационен диск с win7 ама големи разбирачи

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.