Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване с рутер само след рестарт

Featured Replies

Рутерът е ASUS RT-AX1800U, по цяла седмица няма проблем и после всеки ден като включа лаптопа решава няма Интернет. Трябва да го рестартирам и тръгва. В същото време телефона е свързан с рутера и е тествана връзката. Лаптопа е Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ARH7 пускам му мобилен хотспот от телефона и се свързва веднага, но рутера трябва да го рестартирам за да се свърже. Рутера го носих да го настройват от мобилния оператор уж за да няма проблеми понеже не съм на ТИ с настройките.

Само с лаптопа ли го има този проблем? Виж в настройките на рутера дали няма опция за автоматичен рестарт в определен час, може да го направиш например всеки ден в произволен час през нощта, когато не го ползваш.

[Wireless Router]How to set up an ASUS router to automatically restart at specific times | Official Support | ASUS Global

преди 30 минути, petttto написа:

Рутерът е ASUS RT-AX1800U, по цяла седмица няма проблем и после всеки ден като включа лаптопа решава няма Интернет. Трябва да го рестартирам и тръгва. В същото време телефона е свързан с рутера и е тествана връзката. Лаптопа е Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ARH7 пускам му мобилен хотспот от телефона и се свързва веднага, но рутера трябва да го рестартирам за да се свърже. Рутера го носих да го настройват от мобилния оператор уж за да няма проблеми понеже не съм на ТИ с настройките.

Когато лаптопът не се свързва, отвори Command Prompt и напиши:

bash
ipconfig /release
ipconfig /renew

Това ще принуди лаптопа да поиска нов IP адрес от рутера — ако това реши проблема, значи DHCP е виновникът.

преди 1 час, nusho73 написа:

bash
ipconfig /release
ipconfig /renew

Това ще принуди лаптопа да поиска нов IP адрес от рутера — ако това реши проблема, значи DHCP е виновникът.

Няма ли да е по-лесно да резервира IP адрес по MAC на лаптопа?

преди 15 минути, nusho73 написа:

Възможно е рутерът да има активирана MAC филтрация или някакво ограничение, което блокира лаптопа след време.

MAC филтрацията е постоянна - по време ... не се сещам!

image.png.ee84ec276b71b49084928a6a2b520ac8.png

По време е „lease time for the clients on your network“ - време за наем за клиентите във вашата мрежа..

Имам точно същия лаптоп от 22-ра година, този компютър е с WiFi-модул на MediaTek, който е пълен боклук. Сменя се успешно с intel-ски такъв - AX210. Проблемът е, че сглобката му е прекалено добра, малко са се престарали, и няма място да бръкнеш, за да го отвориш с подръчни инструменти. Най-добре го занеси в сервиз, където да го разпилеят и да ти сменят безжичния модул. И проблемите ти ще приключат.

Аз си взех от aliexpress безжичен модул за стария лаптоп за под 13 лева с доставката, работи по-добре от стария и поддържа и WiFi 6.

• Автор
на 14.08.2025 г. в 13:19, nusho73 написа:

bash
ipconfig /release
ipconfig /renew

Откакто пуснах темата чак днес ми го направи и опитах това което си ме посъветвал, но не знам дали съм го направил правилно защото не ми позволяваше да го напиша директно в програмата и го написах в Notepad на редове както си го постнал, прикачам снимка. Връзката се възстанови след рестарт на рутера.

1.png

Аз не разбрах, как DHCP би могъл да е виновен в такъв сценарий ... и защо, изобщо, под вола търсим теле.

Аз не разбрах с други устройства има ли го проблема? Направи ли автоматичен рестарт в определен час в настройките на рутера всеки ден, както е показано във връзката, която ти дадох?

преди 21 минути, Corvax написа:

Аз не разбрах, как DHCP би могъл да е виновен в такъв сценарий ... и защо, изобщо, под вола търсим теле.

Аз пък не разбрах една камара „дреболии“:

• какъв Wi-Fi се ползва - на каква честота?
  • на кой канал и с каква широчина?
  • има ли зашумяване на канала?
  • освен този лаптоп и телефона - има ли други устройство в мрежата?

Ей такива малки подробности, които пречат понякога.

Пп. В домашна „смарт“ мрежа с 3 камери, 3 контакта, 2 лампи, хъб и датчик за температура - се някое устройство „увисва“ самосиндикално и няма връзка с него!

• Автор
преди 48 минути, Raze написа:

Аз не разбрах с други устройства има ли го проблема? Направи ли автоматичен рестарт в определен час в настройките на рутера всеки ден, както е показано във връзката, която ти дадох?

В първия пост написах, че телефона е свързан с рутера, когато лаптопа реши да не се свързва, това ми е странното. Вързани са също два телевизора и климатик. След рестарт на рутера без да пипам нищо по лаптопа последния се свързва. Пробвал съм да пускам интернет от телефона към лаптопа, когато не ще да се свързва към рутера и се свързва веднага. Написал съм също понеже не съм на ти с настройките на рутера го занесох в компанията доставчик и си платих да ми го настроят. За съжаление този рутер се достъпва само през приложение не като стария през ИП с браузъра и нямам достъп да направя настройките които сте ми дали. Мислех да опитам с настройки на лаптопа но изглежда ще трябва да се ресетва и да си сложа приложението на моя телефон. Свързан е на 5GHz, но е пробван и на 2,4 ГХз и там го прави.

на 18.08.2025 г. в 16:32, petttto написа:

За съжаление този рутер се достъпва само през приложение не като стария през ИП с браузъра и нямам достъп да направя настройките.

2. Accessing the Router's Web Interface:
  •  
  • Using the ASUS Router app: Download the ASUS Router app from the app store, launch it, and follow the on-screen instructions to connect to your rout

https://www.asus.com/support/faq/1005263/

Всеки рутер трябва да се постъпва през браузера. Просто разреши връзката (въпреки предупреждението).Но, обикновенно ще изисква потребителско име и парола за да влезнеш в настройките му.

преди 1 час, Mr. ?? написа:
Всеки рутер трябва да се постъпва през браузера. Просто разреши връзката (въпреки предупреждението).Но, обикновенно ще изисква потребителско име и парола за да влезнеш в настройките му.

Чак пък всеки???

Първо не знаем, какъв точно рутер се ползва! Я пробвай с комбинирано ONT от оператор.

преди 23 минути, jhoro написа:

Чак пък всеки???

Първо не знаем, какъв точно рутер се ползва! Я пробвай с комбинирано ONT от оператор.

Май само ти не знаеш: 

на 14.08.2025 г. в 12:47, petttto написа:

Рутерът е ASUS RT-AX1800U

преди 6 минути, Raze написа:

Май само ти не знаеш: 

Стар съм - забравям!

• Автор

Според диспечера на устройства WiFi модула е Realtek RTL8852BE WiFi 6 802.11ax PCIe Adapter. Имах един външен WiFi донгъл за 5 лв., който се оказа същата марка малко по-стар Realtek RTL8188EU Wireless LAN 802.11n USB 2.0 Network Adapter. За сега с външния модул не е правил проблеми. Ще го тествам още известно време и може да пробвам да му сложа един Интелски по идея на Corvax. Притеснява ме някой пишман майстор да не си остави ръцете.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.