Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за лаптоп

Featured Replies

Здравейте,

Спрял съм се на тези два модела:

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 и Lenovo IdeaPad Slim 3 15" Gen 10

Ще се ползва основно за офис. При IP Slim3 по-новия процесор е плюс, но заслужава ли си за орязаните портове и залепената памет спрямо ThinkBook-а, който е с "по-голям екран" и като цяло по-читава сглобка.

преди 2 часа, ihm написа:

Ще се ползва основно за офис. При IP Slim3 по-новия процесор е плюс, но заслужава ли си за орязаните портове и залепената памет спрямо ThinkBook-а, който е с "по-голям екран" и като цяло по-читава сглобка.

Това „основно за офис“ нищо не значи - въпросът е, какво ще се прави в този офис - с какъв софтуер.

Колкото до паметта - 40GB DDR5 не е малко!

преди 53 минути, jhoro написа:

Това „основно за офис“ нищо не значи - въпросът е, какво ще се прави в този офис - с какъв софтуер.

Колкото до паметта - 40GB DDR5 не е малко!

От 16 до 40

преди 3 часа, ihm написа:

Здравейте,

Спрял съм се на тези два модела:

Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 и Lenovo IdeaPad Slim 3 15" Gen 10

ThinkBook 16 Gen 7 е категорично по-добър избор за офис среда

Spoiler
Характеристика ThinkBook 16 Gen 7 IdeaPad Slim 3 15" Gen 10
💪 Производителност AMD Ryzen 7/9, бърза многозадачност Intel Core i5/i7 Gen 10, подходящ за базови задачи
🧠 RAM и SSD До 32 GB RAM, до 2 TB SSD, лесен ъпгрейд До 16 GB RAM, до 1 TB SSD, ограничен ъпгрейд
🖥️ Екран 16", WUXGA (1920×1200), повече работно пространство 15.6", FHD (1920×1080), стандартен дисплей
🔋 Батерия До 10+ часа, по-голям капацитет Около 6–8 часа, по-малка батерия
🧱 Корпус и издръжливост Алуминиев, бизнес-клас, по-здрав Пластмасов, по-лек, но по-малко устойчив
🔒 Сигурност Скенер за пръстов отпечатък, TPM 2.0 По-базова сигурност
🔌 Портове USB-C, HDMI, Thunderbolt, SD-картридер USB-A, HDMI, USB-C (без Thunderbolt)
📞 Поддръжка и гаранция Бизнес ниво, възможност за Premier Support Стандартна потребителска поддръжка

преди 11 минути, nusho73 написа:

Категорично ... лаптоп не е необходим за офис среда!

особено ако:

Работиш с много документи, таблици, презентации

Използваш тежки приложения (Excel с макроси, CRM системи, браузъри с много табове)

Това не е ли офис среда?

Цитат

при бюджет около 2,200 лв, вече навлизаме в територията на по-сериозни Dell лаптопи, които могат да предложат по-добра изработка, надеждност и бизнес ориентирани функции от Lenovo ThinkBook 16 Gen 7. Ето какво открих:

💻 Dell лаптопи до ~2,200 лв, които превъзхождат ThinkBook 16 Gen 7

Dell Latitude 5540

• Процесор: Intel Core i5-1345U (13th Gen, 10 ядра)
  • RAM: 16 GB DDR5
  • SSD: 512 GB NVMe
  • Дисплей: 15.6" Full HD IPS, антирефлексен
  • Клавиатура: с подсветка
  • Портове: USB-C, HDMI, Ethernet, Thunderbolt 4
  • Сигурност: TPM 2.0, Fingerprint, IR камера
  • Цена: ~2,199 лв

🔹 Latitude серията е бизнес клас — по-здрава конструкция, по-добра поддръжка, по-добра сигурност от ThinkBook.

Dell Inspiron 16 5630

• Процесор: Intel Core i7-1360P (13th Gen, 12 ядра)
  • RAM: 16 GB DDR5
  • SSD: 1 TB NVMe
  • Дисплей: 16" 1920×1200, 16:10, IPS
  • Графика: Intel Iris Xe
  • Цена: ~2,199 лв

🔹 По-мощен процесор от ThinkBook, по-голям SSD, същото съотношение на екрана (16:10), подходящ за офис и мултитаскинг.

🧠 Какво получаваш повече от Dell?

• По-добра поддръжка и гаранция (особено при Latitude)
  • По-качествени материали и корпус
  • По-добра сигурност — биометрия, TPM, IR камера
  • По-добра свързаност — Thunderbolt, Ethernet, HDMI 2.1

🧩 Финална препоръка

Ако търсиш по-надежден бизнес лаптоп с по-добра сигурност и издръжливост, Dell Latitude 5540 е отличен избор.
Ако искаш по-мощна конфигурация за офис + малко творчество, Dell Inspiron 16 5630 предлага повече производителност и място за съхранение.

Иначе казано: ThinkBook е добър инструмент. Dell е добре балансиран партньор.

Успех!

преди 9 часа, nusho73 написа:

Затвори скритото съдържание
Характеристика ThinkBook 16 Gen 7 IdeaPad Slim 3 15" Gen 10
💪 Производителност AMD Ryzen 7/9, бърза многозадачност Intel Core i5/i7 Gen 10, подходящ за базови задачи
🧠 RAM и SSD До 32 GB RAM, до 2 TB SSD, лесен ъпгрейд До 16 GB RAM, до 1 TB SSD, ограничен ъпгрейд
🖥️ Екран 16", WUXGA (1920×1200), повече работно пространство 15.6", FHD (1920×1080), стандартен дисплей
🔋 Батерия До 10+ часа, по-голям капацитет Около 6–8 часа, по-малка батерия
🧱 Корпус и издръжливост Алуминиев, бизнес-клас, по-здрав Пластмасов, по-лек, но по-малко устойчив
🔒 Сигурност Скенер за пръстов отпечатък, TPM 2.0 По-базова сигурност
🔌 Портове USB-C, HDMI, Thunderbolt, SD-картридер USB-A, HDMI, USB-C (без Thunderbolt)
📞 Поддръжка и гаранция Бизнес ниво, възможност за Premier Support Стандартна потребителска поддръжка

С процесори на коя компания са двата лаптопа показани с линкове от питащия?

току-що, plamen_petrov_80 написа:

С процесори на коя компания са двата лаптопа показани с линкове от питащия?

Болния ти мозък,какво като е АМД 

преди 9 часа, jhoro написа:

Категорично ... лаптоп не е необходим за офис среда!

Кажи ми ти за какво тогава е нужен лаптоп - Сега разбрах и за офис не става , за игри не става за къв чеп става я ми кажи 

преди 16 минути, nusho73 написа:

Болния ти мозък,какво като е АМД 

Значи не сравняваш реално това което пита човека.

Поне четем ли когато преписваме от ботовете?

Лекар ли си?

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Значи не сравняваш реално това което пита човека.

Поне четем ли когато преписваме от ботовете?

Лекар ли си?

Нищо не преписвам въпросчо ,това е само за сравнение ,ама толкова ти е акъла

преди 1 минута, nusho73 написа:

Нищо не преписвам въпросчо ,това е само за сравнение ,ама толкова ти е акъла

Какво сравнение правиш с грешната платформа?

Щом твоя акъл е повече - можеше да кажеш - Да, единия лаптоп е с грешната платформа, сега ще го оправя (щом ти ръчно си го писал), но ти с рогата напред ...

преди 1 час, adersa написа:

Кажи ми ти за какво тогава е нужен лаптоп - Сега разбрах и за офис не става , за игри не става за къв чеп става я ми кажи 

Много си стоял на слънце!

Не съм казал "не става", а "не е оправдано"! За същите пари ще вземе по-добра десктоп машина. С понече възможности за ъпгрейт.

преди 15 минути, jhoro написа:

Не съм казал "не става", а "не е оправдано"! За същите пари ще вземе по-добра десктоп машина. С понече възможности за ъпгрейт.

О да и аз за над 1000 ще държа настолна :)

преди 43 минути, jhoro написа:

Не само той,има и други слънчасали.Не могат да направят разлика че какъвто и да е процесора,другия лаптоп е по -добър.

преди 34 минути, nusho73 написа:

Не само той,има и други слънчасали.Не могат да направят разлика че какъвто и да е процесора,другия лаптоп е по -добър.

Тъй, тъй ... процесора различен, видеото също, информацията за паметта е грешна, но иначе всичко си е точно ...

И не били компютри, а били компоти и не сме ги изнесли, а са ни ги върнали ...

преди 23 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тъй, тъй ... процесора различен, видеото също, информацията за паметта е грешна, но иначе всичко си е точно ...

И не били компютри, а били компоти и не сме ги изнесли, а са ни ги върнали ...

Гръмни се компот такъв.казал съм кой е по добрия. И по вече не се обръщай към мен видяхте колко разбираш.

преди 8 минути, nusho73 написа:

Гръмни се компот такъв.казал съм кой е по добрия. И по вече не се обръщай към мен видяхте колко разбираш.

Добре ли си? Ако трябва посети доктор ... и докато чакаш ред ... прочети пак правилата на форума!

Пиша както искам ,ти не си човека дето ще ми наклон.Ти малуемен ли си ,не се обръщай към мен .Не ми прави чест да обиждам ,но в този форум има такива индивиди като теб .Задавай си глупавите въпроси на други

Лазиш по - нервите нещо щото питал само 

преди 1 минута, nusho73 написа:

Пиша както искам ,ти не си човека дето ще ми наклон.Ти малуем ли си ,не се обръщай към мен .Не ми прави чест да обиждам ,но в този форум има такива индивиди като теб .Задавай си глупавите въпроси на други

Аз да не ти давам наклон, но ти можеш да го правиш към мен - защо? Ти си повече човек от мен може би?

Кой те кара да обиждаш - направих ти елементарна забележка, съвсем дискретно, а ти скочи - и защо? Сбъркал си, не си го видял, аз дори не го видях или поне не го осъзнах докато не стигнах до ограничението от 16GB RAM - и тък като лаптопите ги гледах вчера - отворих да видя отново, защото визуално помнех, че имаше изредени опции за ъпгрейд на паметта - и така видях, че цялата платформа на лаптопа е грешна. Не може просто да я поправиш? Защото за втория лаптоп има много подвеждаща информация - прочети отново двата линка, прочети отново какво си написал ти и виж колко разлики и неверни твърдения има.

Никой не ти дава право да ме слагаш под общ знаменател с никого тук!

Няма двама еднакви хора, а не съм и от тези с няколко акаунта тук!

Форума е свободно достъпен, всеки може да пита всичко което го интересува и не е срещу правилата, форума не е твой за да определяш кой може или не може да пита, а дори и да беше твой - трябва да имаш основание за забраната!

Май объркахте раздела!

Тук е "Хардуер" - "Преносими компютри" - "Съвети за покупка на преносими компютри", не "Празни приказки и забава"!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.