Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся безжични (и на батерии) сензори - за движение и лампа

Featured Replies

Става въпрос за следното - имам тоалетна с размери два на два (в офис). Вратата на банята няма индикатор, че в помещението има човек и редовно някой се опитва да влезе, докато е заета (и е дразнещо). В тоалетната няма контакт. Искам да сложа някакъв индикатор за опитващите се да влязат. Идеята ми е за сензор за движение монтиран в тоалетната (с батерии, поради липса на друг източник на ток) който безжично се свързва с лампа (също безжична и на батерии) залепена на вратата отвън. Трябва да се има предив, че не мога да пробивам вратата, нито да дупча стените вътре в тоалетната. 

Може ли да помоля за насоки, като категорично искам да кажа че търся готово решение (т.е. ще бъда благодарен за точни имена и/или линкове)! Не разбирам от електроника/електротехника и решения тип "що не си сглобиш сам" не ми трябват! Сензори за движение има много. Проблемът е с лампата. Не намирам предложения там. Варианти са - или просто да мога да ги сдвоя (сензора и лампата) или през Tuya Zigbее хъб (и с апп) и подобните. Също моля не ми вадете от изкуствения интелект решения - първо него питах! Видимо вади смислени предложения, но като почнеш да търсиш това което е предложил, се оказва че нещата не са точно така както ги "мисли" той (или ми предлага звънци, в които реално светещо тяло няма или ми предлага светещо тяло, което не може да бъде открито никъде по име).

Като вариант може да се смени бравата на тоалетната с възможност да се затваря отвътре. Има различни варианти с индикация че е заето.

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Трябва да се има предив, че не мога да пробивам вратата, нито да дупча стените вътре в тоалетната. 

Каквито и решения да се намерят - накрая ще стигне до монтаж!

преди 10 минути, Христо Трифонов написа:

Като вариант може да се смени бравата на тоалетната с възможност да се затваря отвътре. Има различни варианти с индикация че е заето.

Има и много хора, които НЕ ГЛЕДАТ индикацииге!

преди 46 минути, ined написа:

Това май е с пробиване!

преди 2 часа, Петър Ангелов написа:

Искам да сложа някакъв индикатор за опитващите се да влязат.

Сложи една малка бариера (буквално) пред вратата. Преди да влезе някой - спуска бариерата и заключва отвътре.

преди 5 минути, jhoro написа:

Това май е с пробиване!

Забележка: Това описание е преведено автоматично на български език.

Относно този артикул Качествен материал Плъзгащият се индикатор е изработен от висококачествен акрил, устойчив на износване и издръжлив, не се деформира лесно или обезцветява, може да се използва дълго време.

Лесен за инсталиране Индикаторът не изисква специални инструменти за монтаж, снабден е с лепило на гърба, може лесно да се залепи на вратата или стената, без да е необходимо пробиване на дупки в пирони, което запазва стената непокътната. Ясен статус Индикаторът „не безпокойте“ на бюрото има опростен и ясен дизайн, може да показва два статуса, червеният означава „в употреба“, а зеленият означава „свободен“. Чрез плъзгане на курсора текущият статус може да се покаже бързо и плавно.

Цитат

Лесен за инсталиране Индикаторът не изисква специални инструменти за монтаж, снабден е с лепило на гърба, може лесно да се залепи на вратата или стената, без да е необходимо пробиване на дупки в пирони, което запазва стената непокътната. Ясен статус Индикаторът „не безпокойте“ на бюрото има опростен и ясен дизайн, може да показва два статуса, червеният означава „в употреба“, а зеленият означава „свободен“. Чрез плъзгане на курсора текущият статус може да се покаже бързо и плавно.

преди 33 минути, jhoro написа:

Това май е с пробиване!

Дадoх ги като пример, а и мисля че се залепват с лепенки към вратата.

преди 2 часа, Петър Ангелов написа:

...  или през Tuya Zigbее хъб (и с апп) и подобните. ...

Щом си наясно с цитираното - напред.

пит

Това е 3 в 1 zigbee-устройство.
PIR датчик, датчик присъствие и датчик осветеност. И струва под 9$. Времената на подобни датчици от 100$ отминаха преди 4 години. Той ще реагира на изменение на температурата в ефира изменена от нужникяра. Улавя микромимики от дишане/биене на сърце и ще засича изменение на осветлението. Супер датчик. С две ААА батерии работи автономно над година и половина. Платката е лакирана така че повишената влажност в WC-то не го плаши.

усб

Следва zigbee-USB switch в ролята на индикатор. Той работи още като рутер, което е супер +.
Toже жълти стотинки. Мосфетът му пропуска до 6А на 5-волтовата линия.

На изхода му набит USB sunset led.
Поредни жълти стотинки.

усб лед

Този модел предлага вариации от тонове, защото идва с RGB светодиод и свети много достойно заради лещата отпред.

За захранване powerbank направи си сам. Неизбежно е. Готовите модели са активни при товар над 50mA, за да не заспива, разбирай обезточва ключа.
Веднъж на определено време ще се налага презареждане, което е ахилесова пета на сборката. Финал -  двоен скоч лепене до вратата и пикайте воля!

Успех!

Нещата при мен...

HSXugQ3.png

Като в нужните точкина моята обител съм дублирал сигнални светодиоди, в случай на търпана от гости, да им късам билетчета за входа.

преди 19 часа, Петър Ангелов написа:

Може ли да помоля за насоки, като категорично искам да кажа че търся готово решение (т.е. ще бъда благодарен за точни имена и/или линкове)! Не разбирам от електроника/електротехника и решения тип "що не си сглобиш сам" не ми трябват! Сензори за движение има много.

Това силно усложнява задачата, за да не кажа че я прави невъзможна.

Аз предлагам готово решение.Намираш майстор който разбира от електротехника/електроника и той изпълнява заданието.

Име на майстор за София не мога да кажа.

преди 19 часа, Петър Ангелов написа:

Става въпрос за следното - имам тоалетна с размери два на два (в офис). Вратата на банята няма индикатор, че в помещението има човек и редовно някой се опитва да влезе, докато е заета (и е дразнещо). В тоалетната няма контакт. Искам да сложа някакъв индикатор за опитващите се да влязат. Идеята ми е за сензор за движение монтиран в тоалетната (с батерии, поради липса на друг източник на ток) който безжично се свързва с лампа (също безжична и на батерии) залепена на вратата отвън. Трябва да се има предив, че не мога да пробивам вратата, нито да дупча стените вътре в тоалетната. 

Може ли да помоля за насоки, като категорично искам да кажа че търся готово решение (т.е. ще бъда благодарен за точни имена и/или линкове)! Не разбирам от електроника/електротехника и решения тип "що не си сглобиш сам" не ми трябват! Сензори за движение има много. Проблемът е с лампата. Не намирам предложения там. Варианти са - или просто да мога да ги сдвоя (сензора и лампата) или през Tuya Zigbее хъб (и с апп) и подобните. Също моля не ми вадете от изкуствения интелект решения - първо него питах! Видимо вади смислени предложения, но като почнеш да търсиш това което е предложил, се оказва че нещата не са точно така както ги "мисли" той (или ми предлага звънци, в които реално светещо тяло няма или ми предлага светещо тяло, което не може да бъде открито никъде по име).

В къщи се "мотае" един сензор/датчик за движение на LSC, който би трябвало без проблеми да пали лампата от разстояние (нямам лампата за да тествам) само сензора.

https://vendora.bg/items/o20x3e/lsc-smart-connect-movement-sensor.html

Свързва се със рутер на 2.4 Hz И работи с две батерии CR123A (3V)  Пише че работи с Tuya.

Настройва се през приложение на телефона.

Предполагам и други производители имат подобни сензори, които работят.

преди 18 часа, ined написа:

Дадoх ги като пример, а и мисля че се залепват с лепенки към вратата.

Интересни разсъждения от всички, но ... нулева адекватност!

Залепяш този индикатор отвън и вътре, но двата нямат връзка! Преди влизане превключваш на "Заето", но след излизане - забравяш да превключиш и ... другите си чакат!

преди 17 часа, Profruit написа:

PIR датчик, датчик присъствие и датчик осветеност. И струва под 9$. Времената на подобни датчици от 100$ отминаха преди 4 години.

Както винаги пишеш много (като обем) и даваш доста добри идеи. Но въпросът ми е друг - къде са тези цени?

Защото в България ги намирам в пъти по-високи.

преди 5 часа, jhoro написа:

Както винаги пишеш много (като обем) и даваш доста добри идеи. Но въпросът ми е друг - къде са тези цени?

Защото в България ги намирам в пъти по-високи.

Чак в пъти по високи..... Датчика е 10$ в момента в али-то с безплатна доставка. Zigbee Switch-а е 1,5$. LED-чето е 2$. Power Bank - да кажем 15$.

Или цялата галимация излиза около 30$. Остава една елегантана кутийка, която няма да е повече от 1$

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.