Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телефон за игри с бюджет 500-600 лв.

Featured Replies

Здравейте!
За пореден път търся помощ при избор на телефон. Този път се издирва телефон за един малък геймър - ще се ползва от дете на 12 г, което играе игри от типа на Rolblox, Minecraft, GeometryDash. Вмомента ползва Моторола е13 и телефонът определено се затруднява...:emoji_objects-31:

Най-добрият избор в момента: TCL 605 или Samsung A165 – и двата са подходящи за игри като Roblox и Minecraft, в рамките на бюджета.

За дете на 12 години, което играе игри като Roblox, Minecraft и Geometry Dash, е важно телефонът да има достатъчно RAM, стабилен процесор и поне 128 GB памет. Ето две добри предложения в рамките на бюджета от 500–600 лева:

Телефони с под 4 GB RAM – ще лагват при Roblox и Minecraft

Много стари модели или с малко памет (напр. 32 GB) – няма да има място за игри и ъпдейти

Моторола е13 – вече сте видели, че не се справя добре

Ако искате още по-добра производителност, може да се огледате за телефони с 6 GB RAM, но те обикновено започват от около 700–800 лв. 

• Автор
преди 8 минути, nusho73 написа:

... За дете на 12 години, което играе игри като Roblox, Minecraft и Geometry Dash, е важно телефонът да има достатъчно RAM, стабилен процесор и поне 128 GB памет. Ето две добри предложения в рамките на бюджета от 500–600 лева:

Телефони с под 4 GB RAM – ще лагват при Roblox и Minecraft ......

Ако искате още по-добра производителност, може да се огледате за телефони с 6 GB RAM, но те обикновено започват от около 700–800 лв. 

А това Realme: https://www.technopolis.bg/bg/Smartfoni-i-mobilni-telefoni/Smartfon-GSM--REALME-C75-BLACK-RMX3941/p/506274
Гледам, че е с 8 GB RAM и 256 GB място и доста държелива батерия, близо 6000 mAh.

Чудя се още и за Samsung Galaxy A56 - пак със същите параметри на памет от 256GB и 8GB RAM: https://expresslink.bg/produkt/смартфон-samsung-galaxy-a56-a566-dual-sim-256gb-8gb-ram-5g-awesome-olive/ (малко надскачаме бюджета, но ако си заслужава съотношението жена-търсено качество, може да се даде сумата).

Realme C75 е изключително изгоден за гейминг – с 8 GB RAM, голяма батерия и ниска цена, той е чудесен избор за дете, което играе Minecraft, Roblox и Geometry Dash.

Samsung A56 е по-скъп, но с AMOLED дисплей и 5G – ако детето ще ползва телефона дълго време и търсиш по-добра марка, може да си струва доплащането.

За бюджет до 600 лв – Realme C75 е победител. Ако бюджетът може да се разшири до ~700 лв и търсиш по-дългосрочна инвестиция, Samsung A56 също е отличен.

преди 6 часа, dulsinea написа:

Здравейте!
За пореден път търся помощ при избор на телефон. Този път се издирва телефон за един малък геймър - ще се ползва от дете на 12 г, което играе игри от типа на Rolblox, Minecraft, GeometryDash. Вмомента ползва Моторола е13 и телефонът определено се затруднява...:emoji_objects-31:

демек искате да го инвалидизирате психически 

много добър родител сте !

• Автор
преди 9 минути, Banesc написа:

демек искате да го инвалидизирате психически 

много добър родител сте !

Изказвания на тема родителски капацитет може да давате там, където ви питат - например в БГ Мама. Задала съм конкретни технически въпроси, не ми пробутвайте вашите идиотски разсъждения и оценки за непознати вам хора. Нито сте ми в къщата, нито в приятелския кръг, за да ме оценявате какъв родител съм и как се грижа за детето си. Вие си гледайте вашето/ите (ако изобщо имате), защото със сигурност са емоционално осакатени от тесногръдото ви и невъзпитано поведение!

преди 7 минути, dulsinea написа:

. Нито сте ми в къщата, нито в приятелския кръг, за да ме оценявате какъв родител съм и как се грижа за детето си.

истината боли

ще забие поглед в телефоня

и един ден ще дойдат с ръждиви ятагани и ще кажат  това същество каква функция изпълнява дето зяпа в телефоня...

• Автор
току-що, Banesc написа:

истината боли

ще забие поглед в телефоня

и един ден ще дойдат с ръждиви ятагани и ще кажат  това същество каква функция изпълнява дето зяпа в телефоня...

Я бягай при ЧатДжиПиТи да му се обясняваш в любов и да си водите "високоинтелигентната" комуникация и не ме занимавай с болните си разсъждения по теми, които не ти влизат в капацитета! 

Смартфон GSM NOTHING PHONE(3A) 128/8 BLACK 6.77 ", 128 GB, RAM 8 GB, 50+50+8 MP, 5G

Този е най-добрия вариант според бюджета. По-горе предложените REALME C75, TCL 605 или Samsung A165 са много бюджетни устройства със слаб хардуер = Mediatek процесори, които не са особено подходящи за игри. Най-добре е Snapdragon процесор.

Nothing Phone (3a) - Full phone specifications

преди 26 минути, adersa написа:

Най добре една настолна машина до 2 бона да не се мъчи на телефона 

Ще спонсорираш ли?

преди 9 часа, nusho73 написа:

Телефони с под 4 GB RAM – ще лагват при Roblox и Minecraft
Много стари модели или с малко памет (напр. 32 GB) – няма да има място за игри и ъпдейти

Тези варианти не се коментират, даже за ползване без игри?

преди 9 часа, nusho73 написа:

Малко не си в час!!! Ето пример - Galaxy A36 128 GB, RAM 6 GB за 529.99 лв.

Точно в бюджета, даже ще има за адаптер, кейс и протектор.

Пп. Варианта с 256 GB е с 10 лева над бюджета. Ако авторът се затруднява с десетте лева - аз ще му дам!

преди 3 часа, dulsinea написа:

Я бягай при ЧатДжиПиТи да му се обясняваш в любов и да си водите "високоинтелигентната" комуникация и не ме занимавай с болните си разсъждения по теми, които не ти влизат в капацитета! 

Не е желателно - да задавате въпроси и после - да хокате отговарящите!

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Не е желателно - да задавате въпроси и после - да хокате отговарящите!

Съгласна съм със забележката ви, но хокането ми е към коментар, който по никакъв начин не е адекватен и релевантен към питането ми. Затова си позволих по-волен речник. Иначе благодаря и на вас, и на останалите, които сте ми дали съвети! :wors:

преди 41 минути, Joss Bomon написа:

Виждам, че и двете предложения водят към един и същ сайт - https://www.mobiland.bg/. Никога не съм го използвала, затова моля за коментар до колко е надежден, спазват ли гаранциите и прочие инфо, което ще ми даде смелост евентуално да пазарувам от тях онлайн.

Иначе конкретно питане относно тези две Poco-та: те са с Андроид 13, а идеята за покупка на нов телефон е да може да изкара поне 3-4 години. Затова се чудя дали няма да е по-удачен вариант примерно някой от следните варианти:
 - Realmi 14 PRO 5G, 8 GВ, 256 GB, с процесор Mediatek Dimensity 7300 Energy  и Андроид 15- 560 лв в Технополис
 - Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G, 8GB, 256GB, с процесор 
Snapdragon 7s G3  и Андроид 14- 640 лв. в Ардес
 - Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G, 12GB, 512GB, с процесор Mediatek Dimensity 7300 Ultra  и Андроид 14- 640 лв. в Ардес

Двата варианта от Ардес са на една и съща цена, която с малко надскача бюджета и може да се плати.

преди 11 минути, dulsinea написа:

Иначе конкретно питане относно тези две Poco-та: те са с Андроид 13, а идеята за покупка на нов телефон е да може да изкара поне 3-4 години.

Не знам къде гледате, но и двата варианта са с Андроид 15 и са модели от тази година, за разлика от 14 Pro. Всички нови апарати на Xiaomi поддържат поне две или три надграждания на андроид. Колко ще "изкара" един телефон е много относително... Моят е 8 годишен.

Нарочно съм дал тестове, за да си направите ако искате сравнения с който и да е друг телефон. Предложил съм оптималното за бюджета и не виждам кой друг апарат би се конкурирал специално за игри с този.

И 3-те телефона от последния ви пост са по-слаби в игрите, което се вижда от резултатите от тестовете: Compare Realme 14 Pro vs. Xiaomi Poco X7 Pro vs. Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G - GSMArena.com

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

Не знам къде гледате, но и двата варианта са с Андроид 15 и са модели от тази година, за разлика от 14 Pro. Всички нови апарати на Xiaomi поддържат поне две или три надграждания на андроид. Колко ще "изкара" един телефон е много относително... Моят е 8 годишен.

Нарочно съм дал тестове, за да си направите ако искате сравнения с който и да е друг телефон. Предложил съм оптималното за бюджета и не виждам кой друг апарат би се конкурирал специално за игри с този.

И 3-те телефона от последния ви пост са по-слаби в игрите, което се вижда от резултатите от тестовете: Compare Realme 14 Pro vs. Xiaomi Poco X7 Pro vs. Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G - GSMArena.com

:cantbelieve:Да, не знам къде наистина видях Андроид 13 ?!!
От толкова взиране в ралични ревюта и сравнения явно съм станала разногледа и очилата не помагат :sunglasses:
Май Poco-то спечели надпреварата, гледайки му параметрите в Арената на фона на другите алтернативи. Та в този ред на мисли мога ли да пазарувам от някой от следните сайтове (където цените са най-приемливи), без да се притеснявам, че ще получа некачествена стока/втора ръка, некоректно отношение относно гаранции и обслужване и други неприятни изживявания: https://www.timobile.bg/https://www.vsichkistoki.com/https://ofisitebg.com/https://www.citytel.bg/https://www.mobiland.bg/

@Joss Bomon и @Raze са ви дали добри предложения в бюджета.

Аз бих ви посъветвал и да хвърлите едно око на Poco F7, малко по-скъп е от X7, но ако не е проблем, че излизаме от бюджета, а и идват черни петъци, може да го пуснат на промоция някъде

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 9 минути, dulsinea написа:

Та в този ред на мисли мога ли да пазарувам от някой от следните сайтове (където цените са най-приемливи), без да се притеснявам, че ще получа некачествена стока/втора ръка, некоректно отношение относно гаранции и обслужване и други неприятни изживявания:

Не. Има си причини там цените да са по-ниски от големите вериги.

Ако се ползва за игри, може да изкара доста по-малко от предвиденото. Игрите товарят и загряват много хардуера, от там се появяват проблеми с отлепени чипове, повредени батерии и така нататък. Нисък клас телефон за игри не е особено препоръчително, особено ако няма добро охлаждане. Също не е добра идея да се ползва в калъф, който допълнително пречи на охлаждането, както и да се зарежда по време на игра е особено вредно за устройството, освен ако няма Bypass charging опция, която трябва и да се активира всеки път като се зарежда по време на игра - но това в повечето случаи го имат високия клас телефони.

• Автор
преди 13 минути, Rudy M. написа:

Не. Има си причини там цените да са по-ниски от големите вериги.

А тогава вариант да се поръча от немския Амазон, там цената вмомента дори е по-ниска от споменатите по-горе сайтове: https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0DRF9239F/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3KPJ9PY6QP0D1&psc=1

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

.Всички нови апарати на Xiaomi поддържат поне две или три надграждания на андроид. Колко ще "изкара" един телефон е много относително...

2-3 е малко!

преди 5 часа, jhoro написа:

Виж какво пише - "ОС Android 15, до 6 основни ъпгрейда на Android"! И 7 години ъпдейти по сигурността.

преди 2 минути, jhoro написа:

2-3 е малко!

Виж какво пише - "ОС Android 15, до 6 основни ъпгрейда на Android"! И 7 години ъпдейти по сигурността.

То ако се ползва главно за игри, не се знае дали и гаранцията ще изкара, а е много вероятно първо да му замине батерията. А и тези бюджетни самсунг устройства са с доста слаб хардуер за игри.

преди 5 минути, jhoro написа:

2-3 е малко!

Тоя умрял хардуер няма нищо общо с предложените по-горе за игри. Кел файда от ъпгрейди, като пак ще му секат игрите. 

Не си в час с нищо, а се слагаш навсякъде... 

Ще изкара колкото изкара,хвърляй бона.Затова за 12 годишно се взема бюджетен телефон ,може и да го изтърве и какво 700 лева назад.

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Не си в час с нищо, а се слагаш навсякъде... 

Не си ти човек, който ще ми дава акъл!

преди 20 минути, Raze написа:

То ако се ползва главно за игри, не се знае дали и гаранцията ще изкара, а е много вероятно първо да му замине батерията. А и тези бюджетни самсунг устройства са с доста слаб хардуер за игри.

Купи му Galaxy S26 Ultra като си ербап!

преди 3 минути, jhoro написа:

Не си ти човек, който ще ми дава акъл!

Купи му Galaxy S26 Ultra като си ербап!

По-горе ти казаха нещо и продължаваш! Дори и S26 не се знае колко ще изкара, ако на него се играе постоянно и се зарежда по няколко пъти на ден. Дали сме подходящи бюджетни варианти, авторката да си решава, парите са нейни.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.