Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на BEKO BEEPG 095 с wi-fi

Featured Replies

Купих сиу климатик BEKO BEEPG 095/BEEPG 096. На една от книжките на климатика пише HomeDirect. Инсталирах приложението, но не може да намери климатика. Като му дам ръчно да го намери, ми иска отново да въвеждам паролата за wi-fi. Като я въведа, ми иска да резетна устройството. И има една картинка с Type A и Type B. Няма как да избера от картинка - опциии няма. Като му дам, че устройсвото е резетнато, ми иска да свържа телефона с hotspot-а, показан долу. Само че и там нищо не мога да избера: WLAN и две отемтнати SL-HOMEDIRECT-XXXX и HomeWhiz-XXXX. Имам опция reconnect. Откачам и закачам тел-а пак за мрежата и така доникъде не стигатм, ествествено. 

С HomeWhiz също нищо не става. Не може да сканира баркода - дава грешка, а добре го хващам с камерата. Не ми дава да въведа номера автроматично, нищо че има такава опция уж. Не е активна - не се появява клавиатура, няма и къде да пиша - полето е малко и неактивно. 

Не знам какво да правя. Преди 4 дни го монтираха климатика. Моля за съвет! 

Screenshot_2025-11-06-11-08-33-793_com.arcelik.tud4.jpg

Screenshot_2025-11-06-11-08-55-295_com.arcelik.tud4.jpg

Spoiler

Проблемът с HomeDirect и HomeWhiz при BEKO BEEPG 095/BEEPG 096 често се дължи на неуспешна Wi-Fi конфигурация или несъвместимост между приложението и типа на устройството. Най-важното е да се увериш, че климатикът е правилно ресетнат и че телефонът е свързан към правилния hotspot.

Ето какво можеш да направиш стъпка по стъпка, за да решиш проблема:

🛠️ Проверка и подготовка

• Увери се, че климатикът е в режим на сдвояване (pairing/reset):

• Натисни и задръж бутона “Wi-Fi” на дистанционното или на вътрешното тяло (ако има такъв) за около 5 секунди, докато LED индикаторът започне да мига.
    • Това трябва да активира hotspot-а на устройството – ще се появи мрежа като SL-HOMEDIRECT-XXXX или HomeWhiz-XXXX.
  • Свържи телефона си към тази мрежа:

• Отиди в настройките на Wi-Fi на телефона и избери SL-HOMEDIRECT-XXXX.
    • Изчакай да се свърже – не трябва да има интернет, но това е нормално.

📱 Настройка в приложението HomeDirect

1. Отвори приложението HomeDirect.
  2. Избери “Add device” или “Manual setup”.
  3. Когато те пита за Type A / Type B:
    • Това е визуална инструкция – няма нужда да избираш. Просто продължи напред.
  4. Въведи паролата за домашната Wi-Fi мрежа (не за hotspot-а).
  5. След това приложението ще се опита да предаде тази информация на климатика през hotspot-а.
  6. Изчакай около 1-2 минути – ако всичко е наред, климатикът ще се свърже към домашната мрежа.

Чести проблеми и решения

Проблем Решение
Не се появява hotspot Увери се, че климатикът е ресетнат правилно
Приложението не намира устройството Свържи се ръчно към SL-HOMEDIRECT-XXXX преди да отвориш приложението
Баркодът не се сканира Опитай с ръчно въвеждане, но ако полето е неактивно – рестартирай приложението или пробвай на друг телефон
Не се появява клавиатура Това е бъг в приложението – опитай с друг Android телефон или използвай HomeDirect вместо HomeWhiz

📞 Ако нищо не помогне

• Свържи се с BEKO България: Те могат да ти дадат конкретна помощ за модела BEEPG 095/BEEPG 096.
  • Провери дали климатикът поддържа HomeDirect или само HomeWhiz: Някои модели имат ограничена съвместимост – това може да е причината за объркването.

📌 Официална страница на модела Beko

• Автор
преди 20 часа, nusho73 написа:
  Затвори скритото съдържание

Проблемът с HomeDirect и HomeWhiz при BEKO BEEPG 095/BEEPG 096 често се дължи на неуспешна Wi-Fi конфигурация или несъвместимост между приложението и типа на устройството. Най-важното е да се увериш, че климатикът е правилно ресетнат и че телефонът е свързан към правилния hotspot.

Ето какво можеш да направиш стъпка по стъпка, за да решиш проблема:

🛠️ Проверка и подготовка

• Увери се, че климатикът е в режим на сдвояване (pairing/reset):

• Натисни и задръж бутона “Wi-Fi” на дистанционното или на вътрешното тяло (ако има такъв) за около 5 секунди, докато LED индикаторът започне да мига.
    • Това трябва да активира hotspot-а на устройството – ще се появи мрежа като SL-HOMEDIRECT-XXXX или HomeWhiz-XXXX.
  • Свържи телефона си към тази мрежа:

• Отиди в настройките на Wi-Fi на телефона и избери SL-HOMEDIRECT-XXXX.
    • Изчакай да се свърже – не трябва да има интернет, но това е нормално.

📱 Настройка в приложението HomeDirect

1. Отвори приложението HomeDirect.
  2. Избери “Add device” или “Manual setup”.
  3. Когато те пита за Type A / Type B:
    • Това е визуална инструкция – няма нужда да избираш. Просто продължи напред.
  4. Въведи паролата за домашната Wi-Fi мрежа (не за hotspot-а).
  5. След това приложението ще се опита да предаде тази информация на климатика през hotspot-а.
  6. Изчакай около 1-2 минути – ако всичко е наред, климатикът ще се свърже към домашната мрежа.

Чести проблеми и решения

Проблем Решение
Не се появява hotspot Увери се, че климатикът е ресетнат правилно
Приложението не намира устройството Свържи се ръчно към SL-HOMEDIRECT-XXXX преди да отвориш приложението
Баркодът не се сканира Опитай с ръчно въвеждане, но ако полето е неактивно – рестартирай приложението или пробвай на друг телефон
Не се появява клавиатура Това е бъг в приложението – опитай с друг Android телефон или използвай HomeDirect вместо HomeWhiz

📞 Ако нищо не помогне

• Свържи се с BEKO България: Те могат да ти дадат конкретна помощ за модела BEEPG 095/BEEPG 096.
  • Провери дали климатикът поддържа HomeDirect или само HomeWhiz: Някои модели имат ограничена съвместимост – това може да е причината за объркването.

📌 Официална страница на модела Beko

Нямам  бутон “Wi-Fi” на дистанционното или на вътрешното тяло. Оттук нататък всичко пропада - няма как да активирам hotspot-а на устройството. Няма телефон за контакт с Beko в сайта. Нали там гледах показателите, когато го избирах. Защото Технополис пишат измислици.
Шефът на фирмата, която го монтира, каза, че бил много зле с тази част и дори на собсвения си никога не е опитвал да включи wi-fi.

И какво значи да резетнеш климатик?

преди 2 часа, zulos написа:

Нямам  бутон “Wi-Fi” на дистанционното или на вътрешното тяло. Оттук нататък всичко пропада - няма как да активирам hotspot-а на устройството. Няма телефон за контакт с Beko в сайта. Нали там гледах показателите, когато го избирах. Защото Технополис пишат измислици.
Шефът на фирмата, която го монтира, каза, че бил много зле с тази част и дори на собсвения си никога не е опитвал да включи wi-fi.

И какво значи да резетнеш климатик?

https://www.beko.com/bg-bg/подкрепа/contact-us

• Автор
преди 23 часа, nusho73 написа:

И вчера, и днес опитвам да им пиша. Въвеждам всичко и накрая: "ReCaptcha е задължително поле." То няма никаква Captcha,  камо ли ReCaptcha. Ужас.

преди 5 минути, zulos написа:

И вчера, и днес опитвам да им пиша. Въвеждам всичко и накрая: "ReCaptcha е задължително поле." То няма никаква Captcha,  камо ли ReCaptcha. Ужас.

Опитайте с мейла

преди 14 минути, zulos написа:

Трябва ти HomeDirect kit. Това е една флашка която се слага в климатика.

Звънни във фирмата която ти го е сложила и си го искай - да не се правят на шантави.

• Автор
преди 19 минути, Rustborn написа:

Трябва ти HomeDirect kit. Това е една флашка която се слага в климатика.

Звънни във фирмата която ти го е сложила и си го искай - да не се правят на шантави.

Сложена е.

преди 7 минути, zulos написа:

Сложена е.

На дистанционното има малко бутонче, обикновино долу - вдясно. Натисни го и го задръж за 2 - 3 секунди. Това е за ресет. Като се ресетне потърси му мрежата с телефона и се свържи в нея.

• Автор
на 7.11.2025 г. в 23:55, nusho73 написа:

Тъкмо се обадих по телефона. Не обслужвали климатична техника. Само перални, готварски печки - каза "домашни уреди" дамата. Ама страшна фирма за монтаж - дето шефът ѝ бъкел не разбирал от това и даже собствения си климатик никога не бил свързвал с телефона.

Аз съм с gree, но мисля, че процедурата ще е същата. Първо, след като нулираш климатика, може да се наложи да изчакаш няколко минути - той си прави собствена wifi мрежа, към която трябва да свържеш смартфона. След като го свържеш към тази мрежа, както ти казва самото приложение, след това ще ти поиска да си свържеш устройството към 2.4 GHz домашна мрежа, като трябва да въведеш и нейната парола в самото приложение (то ще ти каже къде и кога). И след това изчакваш малко и климатика трябва да се закачи към рутера и да се появи в приложението. Но е задължително рутера ти да има отделна 2.4 GHz видима мрежа.

• Автор
преди 42 минути, Raze написа:

Аз съм с gree, но мисля, че процедурата ще е същата. Първо, след като нулираш климатика, може да се наложи да изчакаш няколко минути - той си прави собствена wifi мрежа, към която трябва да свържеш смартфона. След като го свържеш към тази мрежа, както ти казва самото приложение, след това ще ти поиска да си свържеш устройството към 2.4 GHz домашна мрежа, като трябва да въведеш и нейната парола в самото приложение (то ще ти каже къде и кога). И след това изчакваш малко и климатика трябва да се закачи към рутера и да се появи в приложението. Но е задължително рутера ти да има отделна 2.4 GHz видима мрежа.

Първо, пропускаш най-важното - не можех да нулирам климатика. Намерих в книжката как става. Обаче ме изхвърля от хотспота на климатика и ме свързва към мрежата на съсед. Даже моята 2,4G мрежа я няма налична въобще. Както и хотспотът, към който трябва да си свързан през цялия етап на добавянето на устройството. Просто ме изплюва от хотспота, не ми дава и моята мрежа и ме свързва към съседска... Вече 3 пъти. И все ще е същото. Даже само първия път ми показа хотспота на климатика, към който да свържа телефона, директно. Другите 2 пъти доста трябваше да чакам да се появи - поне 3-4 мин. 

Ами при мен първоначално се свързвам към домашната 2.4 GHz мрежа със смартфона, след това, когато приложението си 'каже', свързвам смартфона към Hotspot мрежата, която прави климатика - тогава ми иска да избера от приложението домашната мрежа и да и въведа паролата, за да се свърже към нея климатика и накрая пак свързвам смартфона към домашната мрежа. Със сигурност нещо пропускаш, и аз вчера си играх 2 часа, понеже съм от 2 месеца с ново устройство и нещо все не успявам да добавя климатика, бях забравил точно как става. Накрая почти се бях отказал за пореден път и се сетих, че добавям някакъв друг климатик на съседите и затова не се получава. Изчаках моя климатик да се нулира и да си направи мрежа и успях да го добавя. Виж си също домашната мрежа да не би да е с wpa3, ако трябва пробвай на wpa2 сигурност и изключи излишните неща и оптимизации от рутера. Не виждам да го пише в твоето приложение, може и климатика ти ако е по-нов да поддържа wifi 5/6, но на моя в приложението изрично пише, че иска 2.4 GHz мрежа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.