Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми антивирусна за новият ми компютър

Featured Replies

Купих си нов компютър с Windows 11 лицензиран.Понеже компютъра ми е нов искам да си купя антивирусна програма спрях се на Nortan обаче когато се опитах да си я купя от офицялният сайт на компанята от падащото меню в което трябваше да си напиша телефона но ненамерих кода на българия защото според мен не подържа нашият регион.Намерих сайт който продава лицензи за Norton но не знам дали е легитимен https://blitzhandel24.com/bg/virus-security#ac0c/classic/m=and&p=2&q=Norton 

Въпросът ми е межете ми да ми пропоръчате антивирусна по различна от Norton.Това са част от паремаетрите който имат отношение за избора на антивурусна според мен.

96GB (2x48GB) DDR5 6000 MT/s Kingston Fury Renegade Black/Silver

Intel Core i9-14900

Редактирано от Joro Ivanov
убъркана буква бях намисал "ч" вместо "я" (преглед на промените)

преди 20 минути, Joro Ivanov написа:

Купих си нов компютър с Windows 11 лицензиран.Понеже компютъра ми е нов искам да си купя антивирусна програма спрях се на Nortan обаче когато се опитах да си я купя от офицялният сайт на компанята от падащото меню в което трябваше да си напиша телефона но ненамерих кода на българия защото според мен не подържа нашият регион.Намерих сайт който продава лицензи за Norton но не знам дали е легитимен https://blitzhandel24.com/bg/virus-security#ac0c/classic/m=and&p=2&q=Norton 

Въпросът ми е межете ми да ми пропоръчате антивирусна по различна от Norton.Това са част от паремаетрите който имат отношение за избора на антивурусна според мен.

96GB (2x48GB) DDR5 6000 MT/s Kingston Fury Renegade Black/Silver

Intel Core i9-14900

Използвай си вградения софтуер на Windows за защита от вируси, тия антивирусни само натоварват излишно конфигурацията и джоба. От 15 години сигурно вече не използвам антивирусни, последната ми преинсталация вече не помня кога съм я правил, ако знаеш къде влизаш и какво правиш с компютъра си, антивирусната ти е напълно излишна.

• Автор
преди 14 минути, asp1re написа:

Използвай си вградения софтуер на Windows за защита от вируси, тия антивирусни само натоварват излишно конфигурацията и джоба. От 15 години сигурно вече не използвам антивирусни, последната ми преинсталация вече не помня кога съм я правил, ако знаеш къде влизаш и какво правиш с компютъра си, антивирусната ти е напълно излишна.

Мерси за отговора.Ще го имам впредвид.

Стой далеч от norton. И общо-взето антивирусните почти нищо не правят, а ако не внимаваш и най-сигурната антивирусна няма да те спаси. Някой ден ще решиш да изтеглиш кракната игра или софтуер и ще трябва да спреш антивирусната.

Виж тестовете за ефективност, производителност и фалшиви аларми тук :

Advanced Threat Protection Test 2025 - Consumer - AV-Comparatives

Summary Report 2024 - AV-Comparatives

Performance Test April 2025 - AV-Comparatives

Зависи от какво ниво на защита се нуждаеш. В единия случай вградения АВ може да ти е достатъчен, но в другия може и многослойна защита да ти се стори недостатъчна.

@Joss Bomon правилно те пита за нивото на защита.....Може ли да уточним за какво точно ще се ползва компютъра,за да се ориентираме....Защото ако се ползва за кракнати,пачнати и пипани по някакъв начин игри или специален софтуер-то какъв е смисъла да купуваш и слагаш антивирус,който по някаква причина ще се налага да го изключваш!? От моя досегашен опит знам,че няма компютър на който да няма поне една "леко" пипната програма..Въпросът не е толкова до избора на антивирусна,колкото до това дали умееш и ти допада да работиш с нея в "тънките " и нюанси на защита.Аз лично ,бих ти препоръчал Kaspersky Free..Лека,с меню на български(ако не те притеснява) ... 

Ами,колегите са прави,че най-важно е човек се пази и да внимава кои сайтове посещава и какви линкове отваря...Аз лично предпочитам да си имам и антивирусна програма... Bitdefender, Kaspersky и ESET NOD32 ...Бих си избрал една от тези трите...Според мен ако има нещо ценно на компютъра,би било добре да се направи и Backup на данните,за да няма ядове с почистването на системата и евентуално преинсталиране на Windows-а...Поздрави !!!

преди 4 часа, Joro Ivanov написа:

Купих си нов компютър с Windows 11 лицензиран.

Тази година си купих два нови компютъра със същия Windows 11 лицензиран, ама е Про щото китайците такъв слагат.
И на двата компютъра им извадих ССД-то с инсталирания Windows и сложих друго ССД без Windows на него.
Много съм доволен така, не ловя никакви буби. Рахат работа!

преди 1 час, Белгиеца написа:

Тази година си купих два нови компютъра със същия Windows 11 лицензиран, ама е Про щото китайците такъв слагат.
И на двата компютъра им извадих ССД-то с инсталирания Windows и сложих друго ССД без Windows на него.
Много съм доволен така, не ловя никакви буби. Рахат работа!

:offtopic_s:Ако питаш мен,не е имало нужда да слагаш "друго ссд без Windows"..След като си изхвърлил първото ,си си бил достатъчно добре...не е имало нужда да си усложняваш положението със второто...

преди 51 минути, Banesc написа:

няма нужда  антивирусните са стара технология сега действат по друг начин

Това донякъде е вярно...което не значи,че "старата" технология не се ползва за стари(нови) номера...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

на 14.11.2025 г. в 17:46, Proshark написа:

Аз лично ,бих ти препоръчал Kaspersky Free..Лека,с меню на български(ако не те притеснява) ... 

Касперски отдавна играе по свирката на разработчиците, а не за клиентите. Приемат спонсорство под формата на финансово дарение, за да определят твое нелегитимно копие за вирус, какъвто ти си го поръчаш. Например, краква някой (излекуват ти) продукта и му правят репак. След два, три дни този репак е обявен за вирус, крадящ паролите ти. Извличаш всички файлове от инсталатора, никой не отчита и една капка вирус. Ако инсталатора беше с цифров подпис, проблем няма. Но без сертификата - жална ти майка. Знам кои разработчици си плащат за фалшива тревога. В играта влязоха и Касперски! Той винаги е първа пушка. В началото дава, че е чисто, после го замърсява. След доклад!

garbage.png

McAfee Endpoint Security би изглеждала лека като перушинка на компютър с подобни характеристики.    Писал съм повече в темата им.    Бих избрал корпоративна версия от САЩ.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.