Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с логването в Google

Featured Replies

Здравейте

Имам много необичаен проблем, които не мога да разбера. Нито съм правил нещо подозрително или нередно, но вече не мога да си вляза нормално в Gmail профила. Според един приятел се дължи най-вероятно на срива с cloudflare.  Общо взето не мога по никакъв начин да си влезна в Gmail. Да не говорим че имам много ценна информация както в него, така и в Google Drive. Снимки, лични видеоклипове,  важни документи, лекции - много важни неща, които не бих искал да бъдат изтрити. Съмнявам се акаунта ми да е бил изтрит понеже като му пратя писмо от друго емейлче няма ответен емейл за недоставена поща.

При опит за избиране на Забравена парола ми праща съответно код на телефона. Аз го въвеждам, но след това стигам до нещо напълно абсурдно - иска да си въведа телефонния номер. Но ми изписва че понастоящем не се изпращат съобщения до този доставчик. Става дума за мобилния ми оператор, които е Yettel  в случая. Дори ще прикача скрийншот. Питах ChatGPT и според него най-вероятно е имало някакъв срив в системите на Google.

Имаше опция за кодове за сигурност, които мисля че са 8 цифрени. Но аз не ги пазя. Което прави този метод безполезен

По стечение на обстоятелствата успях да се добарам до някаква опция да се прати емейл до друг емейл ( пак в Gmail ) с код. Този код беше въведен и в резултат на това получих съобщение че до 48 часа ще получа връзка за вход. Тоест това ще стане утре. Но аз съм скептичен и не знам дали въобще ще се получи. Лошото в случая че няма много опции за доказване на  профила че е мои. Не искам да го изгубя. Чудно ми е обаче какво би накарало Google да предприеме това. Възможно ли е да съм станал жертва на хакерска атака или на някакъв частичен срив.

Също така няма налична онази опция за натискане на Да на телефона и да се каже някаква цифра.

Снимка на екрана_2025-11-19_20-17-06.png

Снимка на екрана_2025-11-19_20-18-08.png

Снимка на екрана_2025-11-19_17-46-43.png

Каква точно грешка ти даваше при опит за влизане? Не си ли логнат на други устройства - мобилен телефон, таблет, десктоп? Едва ли е от cloudflire, по време на срива нямах проблем с гугъл сървисите, дори AI-то им си работеше нормално.

Не искам да те плаша обаче това "С цел възстановяване на профил в гугъл" малко ми звучи като нулиране, тоест ще си получиш потребителя но празен(Дано да не съм прав), нещо като в АБВ след колко там месеца бяха неактивност.

Колкото до причина, при Гошко причините могат да са мног, както ти сам подчерта от опит на някой да използва профила ти, през това да е успял и да го е ползвал за някакви не ок цели, та до бъгове в системите и прчее. Ся клудфлеър надали ползват точно те но пък не пречи тая атака срещу облака да е стигнала и до тях.

Намерих това, не е много обнадеждаващо но все пак

Цитат

Unfortunately, it appears you either failed to keep updated the recovery options in your account, or you didn't set them up completely and correctly in the first place?  Recovery options are essential for account recovery.

If the links previously given in the account recovery instructions have been read and used as necessary, and the instructions have been followed, (particularly the suggested 168 hours wait with no attempt during that time), and they don't help you with recovery, (this is a self help process, we can't assist), then Google is unable to restore the account.
  • 100% successful account recovery is the only way that Google accept.  There is no other way!   Only the account user can try this, we can't do it for you! 
If you don't succeed, then you need to accept that Google (who make these decisions; we don't) can't return the account, and unfortunately, nothing more can be done.  The account is lost.

https://support.google.com/accounts/thread/191736739/get-the-password-reset-link-after-48-hours-solved?hl=en

• Автор

Логнат бях както на телефона, така и на компютъра. Логнат съм и на село, но там едва ли някои би пипнал. Изведнъж спря да ме допуска. Аз резервния емейл го въведох вчера и затова утре след обяд ще изтекат тези 48 часа най-вероятно. Но аз съм скептичен настроен и не вярвам на такива чудеса.

Проблема е че просто не знам на какво се дължи. За пръв път такова нещо ми се случва. И сега ако си загубя профила с ценните данни в него ще е много кофти. Остава само да се моля

Резервно копие на данните нямам

Интересно ми е защо още един акаунт, които е свързан с Google Workspace и използва интерфейса на Gmail, но  не завършва на gmail не е пипан. Няма нищо по него.

Имам и един акаунт, които използвам за сторидж за филми. По него също няма нищо

Само личния ми прави проблем.

преди 34 минути, Triple M написа:

Аз резервния емейл го въведох вчера и затова утре след обяд ще изтекат тези 48 часа най-вероятно. Но аз съм скептичен настроен и не вярвам на такива чудеса.

това с 48 те часа трябва да проработи бе льольо, а аз тебе съм те блокирал, ама не си спомням вече защо ...

преди 9 часа, Triple M написа:

с 48те часа не знам дали ще проработи. Как да знам че ще стане. Има ли някаква гаранция за това. Само някакъв текст.

Spoiler

Тези съобщения изглеждат като част от процеса за защита на акаунт в Google, когато системата открива необичайна активност на акаунта. Ето какво се случва в двата случая:

Първото съобщение показва, че Google е забелязал нещо необичайно относно активността на акаунта и иска да потвърдите, че сте вие, като въведете телефонния си номер. Това се прави за да се уверят, че само вие можете да получите достъп до акаунта си. В този случай, ще получите текстово съобщение за потвърждение на този номер.

Второто съобщение е свързано с проверка на имейл адреса ви след 48 часа. Google ще изчака този период, за да се увери, че акаунтът действително принадлежи на вас, като ви изпрати имейл за потвърждение. Ако не получите имейла, трябва да проверите за спам или нежелана поща. Също така, това може да е част от процес за възстановяване на акаунт.

Тези стъпки са част от стандартните мерки за сигурност на Google, които се предприемат, за да се предотвратят неоторизирани опити за достъп до акаунтите на потребителите.

Ако някой се е опитвал да влезе в акаунта .

• Автор

С ChatGPT успях да намеря информация и за други потребители (в Reddit ) , които са се сблъсквали с това. Общо взето в повечето случай се получава. Но защо 48 часа. Това е доста време. 

Проблема е че другия емейл не е посочен като емейл за възстановяване. . Просто не знам дали ще стане на него.

Screenshot_20251120-112508.png

Screenshot_20251120-112552.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.