Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Jvc не разпознава външен хард диск

Featured Replies

Привет! Закупих нов тв JVC 43 " , и като пробвах да скача външен хард диск Тошиба 4 ТБ, не го разпознава, по точно изкарва за кратко съобщение проблем с външния носител или нещо от сорта. С 2 ТБ WD няма такъв проблем. Тошиба на е с ntfs файлова система и си работи добре на компютри и на стария тв. Къде може да е проблема? 

Разрешен от Raze

преди 2 минути, -=PSC-79=- написа:

Привет! Закупих нов тв JVC 43 " , и като пробвах да скача външен хард диск Тошиба 4 ТБ, не го разпознава, по точно изкарва за кратко съобщение проблем с външния носител или нещо от сорта. С 2 ТБ WD няма такъв проблем. Тошиба на е с ntfs файлова система и си работи добре на компютри и на стария тв. Къде може да е проблема? 

Отговора, най-вероятно се намира в "книжката", която е в кашона на турското тв. И там най вероятно пише какъв е максималния обем, както и какви файлови системи се поддържат

• Автор
преди 1 час, NewRedDragon написа:

Отговора, най-вероятно се намира в "книжката", която е в кашона на турското тв. И там най вероятно пише какъв е максималния обем, както и какви файлови системи се поддържат

Нищо не пише по този въпрос. 

Точен модел на телевизора? Въпросния диск

преди 1 час, -=PSC-79=- написа:

2 ТБ WD

с каква файлова система е? Модели на дисковете? И двата ли са 2.5"? Ако 4 TB диск е 3.5", без допълнително захранване няма да работи - портативен ли е, как го включваш?

преди 38 минути, nusho73 написа:

Инсталирайте TV File Comander. , оттам влезте в харда.

Мдаа.... и като на ниво OS не се инициализира ..... кво шъ прави с командера?

А и....сигурно ли е, че това jvc е базирано на Android, изобщо?

• Автор
на 21.11.2025 г. в 20:55, Raze написа:

Точен модел на телевизора? Въпросния диск

с каква файлова система е? Модели на дисковете? И двата ли са 2.5"? Ако 4 TB диск е 3.5", без допълнително захранване няма да работи - портативен ли е, как го включваш?

Телевизор JVC LT-43VA3300 4K Ultra HD LED SMART TV, ANDROID TV, 43.0 ", 108.0 см.

Модел : Android TV

Версия на ОС: 11

Компилация на ОС: RTMA.250416.087

И двата външни хардове са 2,5", работят без външно захранване. Скачени на лаптоп работят без проблем. Не са кутии в поставени вътре дискове, а фабрични външни капсуловани HD. 

Телевизора е андроид, той не поддържа NTFS, тоест поддържа, но с платени приложения и е сложно. Най-добре форматирай диска в exFAT, ако искаш да може да ползваш големи файлове и да е съвместим с всякакви устройства.

По скоро е възможна несъвместимост с диска.Наример  не достига ток (диска иска повече). Предполагам ги свързваш към USB 3.0 порт на ТВ.

NTFS, се поддържа от Android TV, стига да не е софтуерна ограничена от производителя. За разлика от другите  "затворени" ОС-ми при телевизорите, които са ограничени.

Да, сега пробвах и с моя Mi TV stick 4K - чете NTFS. Може самия телевизор нещо да не 'харесва' големия размер на диска, а може и да няма поддръжка на NTFS. Ако го разпознава като памет, може да пробваш да го форматираш през самия телевизор.

• Автор
преди 19 часа, Raze написа:

Да, сега пробвах и с моя Mi TV stick 4K - чете NTFS. Може самия телевизор нещо да не 'харесва' големия размер на диска, а може и да няма поддръжка на NTFS. Ако го разпознава като памет, може да пробваш да го форматираш през самия телевизор.

За момента не ми е опция форматиране. Ще пробвам и поръчах усб хъб с отделно захранване. Предполагам ако е слабия ток причина, ще го реша проблема. Ще пиша когато пробвам. 

Ако диска се вижда в менюто на телевизора и има опция за форматиране, хъб-а няма да помогне. Виж какво точно ти изписва, а не само

на 21.11.2025 г. в 19:15, -=PSC-79=- написа:

нещо от сорта

• Автор
на 26.11.2025 г. в 9:39, Raze написа:

Ако диска се вижда в менюто на телевизора и има опция за форматиране, хъб-а няма да помогне. Виж какво точно ти изписва, а не само

Не го вижда. Като го скача, му светва индикатора, усеща се че върти в него, но след секунди изписва на тв проблем с външното устройство. Хъба не ми е проблем струва около 10лв. 

преди 43 минути, -=PSC-79=- написа:

Не го вижда. Като го скача, му светва индикатора, усеща се че върти в него, но след секунди изписва на тв проблем с външното устройство. Хъба не ми е проблем струва около 10лв. 

Какъв е този хъб ?

• Автор
на 27.11.2025 г. в 17:16, nusho73 написа:

Какъв е този хъб ?

Това представлява. Захранва се от зарядно за тел. За съжаление не се получи нещо, пак си дава грешка. Остава да се пробва конвертиране на файловия формат, но вече се съмнявам че ще се получи, просто не чете големи хардове, над 2 ТБ.

Screenshot_20251205-090156.png

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

Може да пробваш да разделиш диска на 2 дяла.

Да, всъщност си прав! Не ми пречи да го направя. Ако пак не стане, ще ми е странно производителя да не го упоменава никъде, а и може ли да питаш всичко в магазина. Носех флашка с филми и исках тест на avi , mkv. Това че може да не разпознава харда изобщо не ми хрумна. :)

преди 4 часа, -=PSC-79=- написа:

Да, всъщност си прав! Не ми пречи да го направя. Ако пак не стане, ще ми е странно производителя да не го упоменава никъде, а и може ли да питаш всичко в магазина. Носех флашка с филми и исках тест на avi , mkv. Това че може да не разпознава харда изобщо не ми хрумна. :)

1.Твоя диск от 4 терабайта е 2,5 инчов, нали? С размери  100х70х15 мм. И предполагам, дори съм сигурен че е Sagate. Погледни на стикера какво е написано: Захранване - 5 волта. А колко е консумираната мощност? След него трябва да е изписано  какъв е тока - примерно  1,6 ампера.

USB2 позволява изходен ток 0,5 Ампера

USB3 позволява изходен ток не по вече от 1,1 ампер 

USB2 - черен цвят

USB3 - син цвят.

Погледни USB-то на телевизора от кой цвят е.

2. Някъде в описанието за ползване на външни дискове в описанието на телевизора ти няма начин да не е написано до колко терабайта дискове поддържа твоя телевизор. Обикновено е посочен максимален обем  2 терабайра. Имам по стар такъв като твоя, който не може да захранва 4 терабайтовия диск по простата причина, че максималния ток на портовете е ограничен, както съм ти написал по горе. Ако моделът ти е по стар(не съм го гледал) и куплунга е чер, а той е точно такъв, нямаш никакъв шанс да включиш 4 терабайтовия диск, освен със негово собствено захранване. Това още по вече се отнася за 3,5 инчовите дискове с голям обем. Там дори ще ти трябва още едно захранване оt 12 волта/2 ампера, което в никакъв случай не е изведено на USB порт, та бил той и USB3.

• Автор
на 5.12.2025 г. в 9:09, Raze написа:

Може да пробваш да разделиш диска на 2 дяла.

Голямо благодаря на Raze!!! 

Честно казано не вярвах да стане, но ...стана!

Буутнах едно руско СД с разни програми и с Acronis disk director 12.2 успях да сцепя харда на един дял 1,6 ТБ и останалото на друг дял. След това, при поставяне в тв, се виждаше само този 1,6тб, съответно разделих остатъка така че да няма дял над 2 ТБ. В резултат се вижда на тв всички, просто дяловете са отделни папки, което изобщо не ми е проблем. 

Мерси Raze отново за съвета! 

преди 1 час, -=PSC-79=- написа:

Голямо благодаря на Raze!!! 

От благодарност можеш да маркираш поста му като решение. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.