Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как влияе AI съдържанието върху потребителското доверие при пазаруване онлайн ?

Featured Replies

Понеже интересът във форума към изкуствения интелект е голям и ангажираността с теми, свързани с него също, си позволявам да повдигна темата. Как влияе съдържанието създадено с AI на вашето доверие и решение за покупка при пазаруване онлайн ? Бихте ли се отказали от даден продукт или услуга, ако ви бъде представен чрез такова съдържание ? 

В едни случаи не, а в други – да. Наскоро при избор на MP3 плеър, изкара някакви стари, които вече не се продават. А виж, при избора на парфюм му се доверих и не съжалявам... Сега вече има нова версия на gemini....Там нещата може да се по-добри....Ще проверим :)

преди 4 часа, lyuboslav.stanchev написа:

Бихте ли се отказали от даден продукт или услуга, ако ви бъде представен чрез такова съдържание ? 

Няма как да имам доверие на производител на продукт, който го представя чрез „Изкуствена глупост“, та била тя китайска или американска.
Хора нямащи естествен интелект, няма как да сътворят нещо свястно. 
Аз си искам истинска гола кака да полегне на капака на някоя Дачия и тогава чак, може да си купя колата. 
А изкуствено сътворените трътли не стават за рекламна цел.

----------

А иначе, един път една от „Изкуствените глупости“, веднъж ми изрови информация за един безплатен ВПН, че всъщност прекарва трафика през компютрите на самите потребители които са го инсталирали на компютъра си.
За такива цели повечко става.

• Автор
преди 4 часа, Zaza Zaraza написа:

В едни случаи не, а в други – да. Наскоро при избор на MP3 плеър, изкара някакви стари, които вече не се продават. А виж, при избора на парфюм му се доверих и не съжалявам... Сега вече има нова версия на gemini....Там нещата може да се по-добри....Ще проверим :)

Въпросът е по-скоро относно това дали ако даден продукт като парфюма, който сте закупили, беше представен чрез AI модел или изображението към него беше такова, бихте купили. Иначе да, много хора го използват именно с тази цел да препоръчва и открива подходящи продукти според тяхните нужди. 

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Няма как да имам доверие на производител на продукт, който го представя чрез „Изкуствена глупост“, та била тя китайска или американска.
Хора нямащи естествен интелект, няма как да сътворят нещо свястно. 

Много хора са на това мнение, но забелязвам тенденцията доста онлайн търговци да използват AI било то за видеа, изображения, кампании за Black Friday. А си мисля, че ако забелязват спад в продажби или неефективност на кампаниите им за черен петък или Коледа, биха предприели действия. 

преди 2 часа, lyuboslav.stanchev написа:

Въпросът е по-скоро относно това дали ако даден продукт като парфюма, който сте закупили, беше представен чрез AI модел или изображението към него беше такова, бихте купили.

Само това в повечето случаи не стига, за да купя парфюм. При тях е като при телефоните – има голямо предлагане на конкурентни цени. Та трудно ще ме грабне някой новоизлюпен бранд пред доказал се като качествен такъв. Но пък, ако някой ден реша да експериментирам с нещо ново и рекламата ме грабне, що пък не...:wub:

преди 3 часа, lyuboslav.stanchev написа:

Въпросът е по-скоро относно това дали ако даден продукт като парфюма, който сте закупили, беше представен чрез AI модел или изображението към него беше такова, бихте купили. Иначе да, много хора го използват именно с тази цел да препоръчва и открива подходящи продукти според тяхните нужди. 

По този начин разбрах и аз въпроса

НАпоследък все по-често забелязвам използване на генерирани снимки на модели("Хора") на дрехи, обувки, както генерирани снимки на всякакви артикули, особено често виждам такива в Тему и Али експрес, но очевадно представеното с ИИ няма много общо с реалния продукт ако съдим по снимките в отзивите. В този смисъл трудно бих се доверил.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.