Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резачка за ъглошлайф

Featured Replies

Здравейте

Имам ъглошлайф parkside и се чудя дали мога да го направя като моторна резачка с тази приставка - Линк тук

Според ChatGPT това не е добра идея тъй като ъглошлайфовете имат съвсем други обороти и реално не са направени за такива цели. С други думи можело да стане бела. Продавачката ми каза че много ги вземали, но аз винаги се съмнявам в думите на хората.

Предполагам, че има вграден редуктор, който да намалява оборотите. Въпреки това не бих ползвал подобно нещо, изглежда опасно. 

Има и по-приятни начини да се самоубиеш!

• Автор
преди 42 минути, Gaming_Solutions написа:

Предполагам, че има вграден редуктор, който да намалява оборотите. Въпреки това не бих ползвал подобно нещо, изглежда опасно. 

И на мен ми изглежда опасно. Аз много държа на безопасността при работа с машини. Ръкавици, предпазни очила, дистанция... Мисля че няма редуктор. Дори не знам как се скачва с ъглошлайфа

Според ChatGPT

Цитат
  • Ъглошлайф: върти много бързо (10 000–15 000 об/мин), но с малък въртящ момент. Ако веригата „захапе“ дървото, няма достатъчно сила, за да „погълне“ материала плавно, а вместо това ъглошлайфът внезапно се изтръгва от ръцете ти — това е причината за жестоките травми при такива приставки.

• Бензинова или електрическа резачка: по-ниски обороти на веригата, но с висок въртящ момент. Това означава, че веригата върви стабилно, рязането е контролирано, а рискът от „kickback“ е значително по-малък. Освен това резачката има правилни дръжки и защита, която ти позволява да държиш инструмента стабилно.

Продавачката явно лъже за това че много го вземат това нещо. 

Въобще не експериментирай с подобни боклуци, виждал съм на живо какво може да причини и то точно с ъглошлайф и верига като за резачка, направо къса месо за секунди и то до кокал, а гледката въобще не е приятна. По-добре вземи най-ментеливата резачка, отколкото да ползваш това нещо!

• Автор

Как така на живо. Да не си гледал как съседа ти експериментира с подобна приставка. И кво стана. Сряза си ръката ли. 

Иначе аз имам малка ръчна резачка на батерия. Много е приятна за работа, но за съжаление в натоварих с големи дървета и изгоря електромотора ( той е 24 волта ) . Точно тази машинка беше най безопасна. От една страна има малки обороти, а от друга е много компактна.  Става само за клони, малки дъски....и т.н. Сега ще купувам електромотор за нея.

преди 1 минута, Triple M написа:

Сега ще купувам електромотор за нея.

Направо нова!

Упътване на моторна резачка:

“Не се опитвайте да спрете резачката с ръце или гениталии” (значи е имало опити)

преди 12 часа, Triple M написа:

Имам ъглошлайф parkside и се чудя дали мога да го направя като моторна резачка с тази приставка

вземи си саблен трион дали на ток или батерея

примерно , 

https://www.onlinemashini.bg/cat/5/ma6ini-za-rqzane/881/sableni-trioni/135/elektri4eski-sableni-trioni

преди 39 минути, mr. 5r0ff написа:

вземи си саблен трион дали на ток или батерея

По-добре ръчен циркуляр!

Аз съм с елетрическа резачка на Parside и съм доволен. Разбираемо може да се ползва само с удължител за захранването. Има си необходимите защити и отделно се изискват умения за работа с верижен трион. Това с ъглошлайфа е х*йня!

Пробвали сме такваз приставка за ъглошлайф, мижи да те лажем е, единственната полза от нея е, че по битаците я продават на смешна цена, по-ниска от комплект шина и верига, и вместо да се занимаваме да заточваме старата, като се затъпи я сменяме с нея, идеално пасва на парксайдските резачки на батерии.

Как така на живо. Да не си гледал как съседа ти експериментира с подобна приставка. И кво стана. Сряза си ръката ли. 

Eдин приятел.... 

За секунда му направи около 7-8см разрез през китката, 2-3см. широка, имаше четири срязани сухожилия и беше докачило малко от коста. Важното е, че го оправиха.

Трябва да се внимава с тези инструменти!

• Автор
преди 1 час, arcovk написа:

Eдин приятел.... 

За секунда му направи около 7-8см разрез през китката, 2-3см. широка, имаше четири срязани сухожилия и беше докачило малко от коста. Важното е, че го оправиха.

Трябва да се внимава с тези инструменти!

Белег остана ли му или вече с модерната медицина всичко се оправя.

Предполагам е било доста болезнено.

Интересно ми е как така пускат на пазара такива опасни играчки.

преди 17 минути, Triple M написа:

Белег остана ли му или вече с модерната медицина всичко се оправя.

Предполагам е било доста болезнено.

Интересно ми е как така пускат на пазара такива опасни играчки.

Да, белега си остана, но важното е, че ръката му е напълно функционираща, значи лекарите са си свършили добре работата.

• Автор

Благодаря за информацията. Явно тези машини са доста опасни.

Иначе за онези малки резачки за клони на батерии самият електромотор ( 24 волта ) го продават за около 20 лв. Мисля че е по добре да си купя този електромотор и да го сложа. Има някаква зегерка до него. Самата машинка струва минимум 80 лв и затова мисля че е добре да се вземе нов мотор. Пък и ако имам време може да я ъпгрейдна с един акумулатор голям и ще реже доста време. Просто тези малки батерии доста бързо се изтощават. 

Явно тези машини са доста опасни.

Да! = Те са предназначени за работа. = Нямаш ли умения и изградени правилни навици, то вероятността да се самонараниш или да нараниш друг е голяма. 

По-добре си намери приятели, който умеят да боравят с такива машини. 

Успех! 

• Автор

Ъглошлайфа е малък с 115 мм диск. - Parkside

Но онова нещо което искат да ми пробутат е опасно. Гледам и в други онлайн магазини го има. Как не ги е срам тези хора да пробтутват такива играчки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.