Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фейсбук иска да ме снима, за да му докажа, че съм човек

Featured Replies

Здравейте, преди около 10 минути както си чета статия за здравето във фейсбук, така изведнъж всичко изчезва и се появява съобщение, че фейсбук иска да ме снима, за да докажа, че съм човек. Няма опция да се каже "ми не, благодаря, човек съм, ама хайде без снимки". Информират ме при излизането, че акаунта ще бъде закрит след 180 дена, ако не им изпълня желанието. Не ползвам фейсбук на телефона, а само на домашния компютър, на който нямам камера и не желая да имам. Има ли опции да си запазя акаунта без да бъда снимана? 

FB Nov 2025.jpg

Това е положението. Ако искаш да ползваш мрежата, правиш каквото ти искат. Ако не - може да пробваш да си направиш нов акаунт или да ползваш друга социална мрежа.

Освен доказателство, че сте човек - може да поискат и документ за самоличност!

Потвърждаване на самоличността

преди 2 часа, Banesc написа:

качи картинка някакво изображение 

Тая става ли?

1531957824-1.jpg

Такова съобщение излиза, когато трябва да си възстановите акаунта ( ако другите опции, като поща, телефон и т.н не сработят). Искането да ви снимат е за да се сравни с ваша друга снимка, която сте сложили в профила си. Моя позната така си възстанови акаунта, който беше хакнат. Чака обаче 2 седмици за отговор.  По-добре кажете какво сте правили, защото от нищото няма да излезе подобно съобщение.

преди 10 часа, ined написа:

Тая става ли?

1531957824-1.jpg

става но е по- добре да се махне лицето може да се оплаче някой че е фалшив профил ако е само   костюмчето ще мине  проверката 

Цитат

За да разберете по-добре защо времето може да варира значително, струва си да научите повече за това как всички изображения се идентифицират.

Качените снимки първо се изпращат за модериране с помощта на специална програма. Той анализира лицето на потребителя и търси акаунтите на същия човек. Такава проверка ви позволява да идентифицирате и блокирате измамници, които крадат лични данни на други хора.
В ситуации, когато програмата се провали или открие нарушения, изображението се пренасочва за проверка от служителите на Facebook.
Ако всичко е наред и програмата не намери причини за блокиране на акаунта, достъпът се възстановява, което се отчита по имейл.
Покрихме основните нюанси, за които трябва да сте наясно, ако Facebook изисква да изпратите снимката си. Надяваме се, че тази информация ще ви помогне бързо да се върнете в любимата си социална мрежа.

Кот каже бота !

преди 19 часа, jhoro написа:

Освен доказателство, че сте човек - може да поискат и документ за самоличност!

Потвърждаване на самоличността

Той тоз фесбук бил по зле от банка!В банките искат такъв документ!

преди 1 час, ivan_pop написа:

Той тоз фесбук бил по зле от банка!В банките искат такъв документ!

Не само банките - и за КЕП/УЕП се иска, и за авиокомпаниите се иска ...

• Автор

Здравейте, какво искате да кажете с това "По-добре кажете какво сте правили"? Нищо съществено не съм правила. Лайкнах някои постове относно протестите. Мина ми през ума като възможна причина някой някъде изведнъж да иска да бъда снимана. Членувам в литературни групи, за пътувания и за животни. Не съм употребявала "лоши" думички по разни постове. Когато изкочи този надпис, четях статия за здравето и Хашимото.

В момента профилът ми е блокиран, т.е. не мога да се логна, защото там седи съобщение (приложен по-горе принт скрийн), че неизвестни хора искат да ме снимат с видео селфи, за да съм докажела, че съм човек и нямам опция да откажа. Нямам опция и да се логна в профила си. И не, те не искат да кача обикновена снимка. Искат да ме снимат чрез видео камера (видео селфи) - на домашния компютър или на телефона. Има приложен принт скрийн на това, което виждам, когато се опитам да се логна в профила си.

Не ползвам фейсбук на телефона. Само от домашния компютър, на който нямам камера и не желая да имам. Телефона го ползвам като телефон и като будилник. Всички останали функции не ме вълнуват, доста от тях съм се постарала да са изключени. Може да се наложи някога в бъдеще да си разширя мирогледа и да почна да ползвам и други инсталирани технологични недомислици, но до този момент не са ми трябвали.

Както виждате съм възрастна и консервативна. И недолюбвам, когато някой неизвестен започне да настоява да ме снима, да ми иска лични данни, снимки или видео селфи. Да добавя, че почти нямам снимки във фейсбук. Мисля, че имам една и то съм снимана отдалече и в гръб. Та не виждам как ще възстановяват каквото и да е, даже и ако профила е откраднат, като не знаят как изглеждам. Фейсбук за мен не е да си развявам физиономията и да се хваля къде съм била и какво съм правила. За вас може би е това, но за мен не е. Моят живот си е моя лична работа и отговорност, ничия друга, най-малкото на непознати. Еволюционен факт е, че глупавите не оцеляват. Този, който не може да се самоопази, е глупак.

И така, изведнъж, някой някъде иска да ме има на видео селфи по някаква причина. Т.е. да знае дадения профил (и свързания с него телефон) на кого е. Аз пък не съм съгласна да предоставям на неизвестни лица лични данни. За да докажа, че съм човек видео селфи не е необходимо. Мога да чеквам стълбички, мотористи и други измишльотини например. Съвсем достатъчно е да докажеш, че си човек.

Реших да попитам тук за опция на запазване на профил без да правя видео селфи - т.е. преодоляване на ситуацията в принт скрийна по-горе, която продължава да е същата в момента. Може пък някой по-умен от мен да знае начин. Иначе варианти има. Включително съзнателно изтриване на профил. 

преди 18 минути, Moira1405 написа:

Здравейте, какво искате да кажете с това "По-добре кажете какво сте правили"? Нищо съществено не съм правила. Лайкнах някои постове относно протестите. Мина ми през ума като възможна причина някой някъде изведнъж да иска да бъда снимана. Членувам в литературни групи, за пътувания и за животни. Не съм употребявала "лоши" думички по разни постове. Когато изкочи този надпис, четях статия за здравето и Хашимото.

Мисля, че това няма нищо общо - чат пат някои ме докладва и даже ме наказват, но не са ми искали снимка.

По-скоро прилича на „доклад за откраднат профил“!

• Автор

Доклад от кого? Не съм докладвала профила ми да е откраднат. Бях логната и четях статия, когато всичко изчезна и се появи горната картинка (на принт скрийна). И в момента ситуацията е същата, т.е. не мога да се логна. Виждам това, което е на принт скрийна.

Доколкото знам снимките и селфитата не са задължителен атрибут, за да бъде използван фейсбук. Има имейл. Има телефон. Има други начини да докажеш, че си човек и че еди кой си профил е точно твоя. А ако се чудите дали аз съм крала профили - отговорът е "все още не съм". Израснала съм без фейсбук и смартфон. И даже съм оцеляла без тях (изненада!) :) Така че не това е начинът, по който да ми възстановят профила, ако изобщо е бил откраднат. 

преди 19 минути, Moira1405 написа:

Доклад от кого? Не съм докладвала профила ми да е откраднат.

По-скпо обратното - някой претендира, че профила е негов.

• 2 седмици по-късно...

Това са глупости, моя акаунт не е откраднат. Преди малко точно писах пост, не бях активна от месец и нещо. Не си слагам лична снимка на профилната, а картинки, бях със снежинка. 

Не знам какво да правя, явно ще останем без социални медии, същото нещо го искат и за в "Вконтакте"!

И сега ще си остана без профила, а след 180 дни и без снимките там. Просто страхотно! 

Явно се започва глобално следене и едва ли е заради измамниците. 

Чудя се дали, ако всички не залеем "Фейсбук"  и "Инстаграм" с гневни писма, няма да отменят тая идиотия!!!!!:angry::angry::angry::angry22::angry22::angry22:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.