Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

достъп до настройките на оптичен рутер на vivacom

Featured Replies

моля за съдействие, помолих техническият отдел на vivacom да ми предоствят достъп до оптичния рутер необходимо ми е да отворя портове за външен достъп.

дадоха ми user name,pass,URL адрес ,оказа се недостъпен през chrome ,edge,премахнах всички ограничение на браузърите ,защитни стени и пак не става,дайте съвет моля

Трябва ти публично IP - без него нищо няма да пренасочиш във вътрешната им мрежа.

Изпратено от моят motorola edge 30 с помощта на Tapatalk

преди 56 минути, zlatkov написа:

моля за съдействие, помолих техническият отдел на vivacom да ми предоствят достъп до оптичния рутер необходимо ми е да отворя портове за външен достъп.

дадоха ми user name,pass,URL адрес ,оказа се недостъпен през chrome ,edge,премахнах всички ограничение на браузърите ,защитни стени и пак не става,дайте съвет моля

Какъв е моделът на устройството?

Да видим : Ако помня правилно адреса за локален достъп до рутерите на Виваком е 192.168.1.1, името е root, вече паролата каквато са ти дали.

преди 1 час, ivan_pop написа:

На мен това ми писаха от Вивата и имам достъп.Не помня дали беше по кабел или не.

Намираш си default gateway в windows - в настройките на мрежовия адаптер или в терминал пишеш 'ipconfig' и гледаш за мрежовия адаптер какъв е default gateway - това ти е IP адреса на рутера. Ако ползваш друг рутер след този на оператора, съответно в неговите настройки търсиш default gateway кой е. В повечето случаи е едно от двете споменати по-горе - 192.168.0/1.1. Дори един tracert ще ти изкара gateway IP-то - гледаш от първите, които са с 192.168....

преди 1 час, ivan_pop написа:

На мен това ми писаха от Вивата и имам достъп.Не помня дали беше по кабел или не.

Ruter.jpg

Какъв е моделът на устройството на Виваком. Каква грешка ти дава при опит да го достъпиш?! 

преди 20 часа, Емил Костов написа:

Какъв е моделът на устройството на Виваком. Каква грешка ти дава при опит да го достъпиш?! 

Абе ей, чукча читател!

Устройството е Huawei OptiXstar HG8145X6-10.

АЗ НЯМАМ ПРОБЛЕМ С ДОСТЪП ДО УСТРОЙСТВОТО!

преди 3 часа, ivan_pop написа:

Абе ей, чукча читател!

Устройството е Huawei OptiXstar HG8145X6-10.

АЗ НЯМАМ ПРОБЛЕМ С ДОСТЪП ДО УСТРОЙСТВОТО!

1. Никъде не видях, да е написан моделът на устройството в коментарите. Ако по-късно е добавен не съм видял.

2. Не знам поради каква причина ми се караш? Оптивам се да помогна. Не си спомян в коментари да съм се обръщал с ЕЙ към теб или да съм те обиждал.

3. Няма да може да го достъпиш това устройство дори и с дадените user pass. Защо няма да казвам.

4. Поставащият да каже какво точно иска да се направи и от техническия отдел ще го направят.

преди 12 минути, Емил Костов написа:

1. Никъде не видях, да е написан моделът на устройството в коментарите. Ако по-късно е добавен не съм видял.

2. Не знам поради каква причина ми се караш? Оптивам се да помогна. Не си спомян в коментари да съм се обръщал с ЕЙ към теб или да съм те обиждал.

3. Няма да може да го достъпиш това устройство дори и с дадените user pass. Защо няма да казвам.

4. Поставащият да каже какво точно иска да се направи и от техническия отдел ще го направят.

Не съм аз автора на темата.Исках да помогна на автора, ама той никакъв го няма.

Извинявам се ако съм Ви обидил!

И все пак го достъпвам устройството!

Ruter.jpg

преди 59 минути, ivan_pop написа:

Не съм аз автора на темата.Исках да помогна на автора, ама той никакъв го няма.

Извинявам се ако съм Ви обидил!

И все пак го достъпвам устройството!

Ruter.jpg

Не съм се обидил. Опитваме се да помогнем. Весели празници! 

И аз съм на Виваком оптика и имах какви ли не проблеми с техния рутер (а и с Виваком, като цяло). Смених си рутера с на TP-Link: Archer C54 и по IP - 192.168.1.1 вече си имам пълен контрол. Навързах си даже и суичове. Виваком не помагат много, много.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.