Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с RAM

Featured Replies

Здравейте.

Проблема ми е следния: компютъра ми блокира и се рестартира. Наскоро имах същия проблем и тогава се оказа, че виновникът е захранването (сега съм с ново).

Реших, че нередността този път е в RAM-а (имам 2 x 256 DDR400 Kingston) и извадих едната платка. Така карах 2 дни и нямах абсолютно никакви проблеми - нито един рестарт или блокиране дори и когато играя на някоя игричка. Реших за всеки случай да опитам и с другата платка, но за огромно мое учудване тя също не създава проблеми когато е самичка в кутията. Още 2 дни карах с нея и отново нито един рестарт. И на двете платки направих тестове с Memtest86 и Prime95 и нямаше никакви грешки. Всичко това ме навежда на мисълта, че RAM-а си е в изправност, но когато сложих отново двете платки заедно и си пуснах FIFA, компютъра се рестартира след 30 секунди. Не мога да намеря разумно обяснение за това. Дъното ми е Asus A7V880. Не знам дали разположението на рама има някакво значение, но ето как е при мен:

boardbe9.th.jpg

Защо двете платки не се обичат ? :P

Редактирано от bozko (преглед на промените)

Здравейте.

Проблема ми е следния: компютъра ми блокира и се рестартира. Наскоро имах същия проблем и тогава се оказа, че виновникът е захранването (сега съм с ново).

Реших, че нередността този път е в RAM-а (имам 2 x 256 DDR400 Kingston) и извадих едната платка. Така карах 2 дни и нямах абсолютно никакви проблеми - нито един рестарт или блокиране дори и когато играя на някоя игричка. Реших за всеки случай да опитам и с другата платка, но за огромно мое учудване тя също не създава проблеми когато е самичка в кутията. Още 2 дни карах с нея и отново нито един рестарт. И на двете платки направих тестове с Memtest86 и Prime95 и нямаше никакви грешки. Всичко това ме навежда на мисълта, че RAM-а си е в изправност, но когато сложих отново двете платки заедно и си пуснах FIFA, компютъра се рестартира след 30 секунди. Не мога да намеря разумно обяснение за това. Дъното ми е Asus A7V880. Не знам дали разположението на рама има някакво значение, но ето как е при мен:

boardbe9.th.jpg

Защо двете платки не се обичат ? :tease:

Според мен единственото логично обяснение е контролера на паметта да е нещо дефектирал sad.gif ... Другия вариант е Windows-а да прави мизерии, затова първо бих пробвал да преместя плочките на другите два слота (черните) и ако не се оправи да заредя някоя Live-дистрибуция, за да проверя дали не е от ОС-а...

При какви условия ти се рестартира? При натоварване на паметта с игри, или дори и на десктопа?

• Автор
Според мен единственото логично обяснение е контролера на паметта да е нещо дефектирал sad.gif ... Другия вариант е Windows-а да прави мизерии, затова първо бих пробвал да преместя плочките на другите два слота (черните) и ако не се оправи да заредя някоя Live-дистрибуция, за да проверя дали не е от ОС-а...

При какви условия ти се рестартира? При натоварване на паметта с игри, или дори и на десктопа?

Ами забива ми главно при игрички. Иначе си работят. Ще ги сложа на черните слотове, може пък и да стане нещо :tease:

Edit: Реших първо да им разменя местата (на синия слот) и засега няма забиване и рестарти. Ще поизчакам да видя какво ще стане.

P.S.Пак се рестартира. Щом сложа двете платки RAM започва да се бъгва sad.gif

........

P.S.Пак се рестартира. Щом сложа двете платки RAM започва да се бъгва sad.gif

bozko, това на сините или черните слотове? Ако и на черните прави така, опитай съвета на Shuurfak rai Shedler

Другия вариант е Windows-а да прави мизерии, затова първо бих пробвал да преместя плочките на другите два слота (черните) и ако не се оправи да заредя някоя Live-дистрибуция, за да проверя дали не е от ОС-а...

Ако това не реши проблема, намали честотата на 166 MhZ, ако тогава няма проблем, е твърде вероятно рамта да е дефектирала.

Ако и тогава даде грешка, направи ъпдейт на биоса, но извади едната пръчка рам, за да ти е стабилна системата.

• Автор

Това беше на сините слотове. Току що преместих платките на черните и ще видя какво ще стане.

Edit: Откакто ги преместих нямам проблеми :wors: Дали единият син слот е повреден?

Имам и още два въпроса. Каква е разликата между сините и черните слотове и по принцип има ли значение мястото, където се поставя RAM-а. И последно: Скоро мисля да си купувам още една платка RAM. Къде да я сложа?

Благодаря ви ;)

Това беше на сините слотове. Току що преместих платките на черните и ще видя какво ще стане.

Edit: Откакто ги преместих нямам проблеми :) Дали единият син слот е повреден?

Имам и още два въпроса. Каква е разликата между сините и черните слотове и по принцип има ли значение мястото, където се поставя RAM-а. И последно: Скоро мисля да си купувам още една платка RAM. Къде да я сложа?

Благодаря ви :)

Слотовете са два по два в различни цветове, за да улеснят поставянето на рамта. Първо така е по-нагледно къде трябва да се поставят пръчките, за да се ползват в двоен режим. Второ, има производители, които казват как точно трябва да се разположи рамта - примерно да се запълнят първо сините, после черните слотове (или обратно). Принципно няма значение, кой цвят ще избереш, стига да няма специално пояснение от производителя на дъното. Важното е да нямаш проблем.

Моят съвет е да закупиш 2 пръчки, за да ползваш двуканален режим, иначе ако вземеш една само, я постави на слота между двете налични.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.