Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на лаптоп

Featured Replies

Искам да си закупя лаптоп. Но ми е трудно да се ориентирам сред това многообразие от предложения. Ползвам основно социални мрежи като X и YT, гледам телевизия, филми, новини. Най-много държа на надежността. Какво мислите за този модел? Не съм ползвал продукти на Acer досега. Какви са ви впечатленията от марката Acer?

Acer Aspire Go 17 AG17-31P-31D4, 17.3" FHD IPS, Intel Core 3 N355, 16GB, 1 TB SSD, Linux, Steel Gray | NX.J8ZEX.007, Win11Home

https://plasico.bg/acer-aspire-go-17-ag17-31p-31d4-173-fhd-ips-intel-processor-n355-16gb-512gb-ssd-linux-steel-gray-nxj8zex007-13081776.html

По-добре с малко по-читав процесор - примерно I5 ако е интел или Ryzen 5. Добре ще е да напишеш колко ти е бюджета.

Държиш ли на 17"? Ако не, примерно този > Asus Vivobook 15 M1502YA-BQ161, 15.6" FHD IPS, Ryzen 7 7730U, 16GB, 512GB SSD, Silver | 90NB0X22-M00CB0 • 12886894 ⋙ Цена

Ако имаш нужда и бюджета ти позволява, можеш да го поръчаш и с по-голям диск.

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

По-добре с малко по-читав процесор - примерно I5 ако е интел или Ryzen 5. Добре ще е да напишеш колко ти е бюджета.

1500 лв Този + оптично устройство е толкова. Intel Core i5-1334U, съобразно съвета ви, за който ви благодаря!

https://plasico.bg/acer-aspire-a17-51m-562e-173-fhd-ips-intel-core-i5-1334u-16gb-512gb-ssd-grey-nxjerex005-13070009.html

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Държиш ли на 17"? Ако не, примерно този > Asus Vivobook 15 M1502YA-BQ161, 15.6" FHD IPS, Ryzen 7 7730U, 16GB, 512GB SSD, Silver | 90NB0X22-M00CB0 • 12886894 ⋙ Цена

Ако имаш нужда и бюджета ти позволява, можеш да го поръчаш и с по-голям диск.

По-скоро UPGRADED Asus Vivobook 16 M1605YA-MB464, 16" FHD+ IPS, Ryzen 7 7730U, 16GB, 1TB SSD, Black | 90NB10R1-M016U0, Win11Home

Макар че клоня към 17"

преди 15 минути, slavejche написа:

По-скоро UPGRADED Asus Vivobook 16 M1605YA-MB464, 16" FHD+ IPS, Ryzen 7 7730U, 16GB, 1TB SSD, Black | 90NB10R1-M016U0

Да > Ryzen 7 7730U vs i5-1334U [8-Benchmark Showdown]

Какво сте ползвали до сега?

Задължително ли е да да бъде лаптоп? Ще се разнася ли? Върху какво ще се ползва? Каква надеждност очаквате?

За какво е оптичното устройство?

С или без OS предпочитате да си закупите компютър?

Лаптоп ACER ASPIRE 15 A15-61M-R7W7 NX.JDHEX.003 , 15.60 , 16 , 512GB SSD , AMD Radeon 780M Graphics , AMD Ryzen 7 8840HS OCTA CORE , Без OS https://share.google/mcofV4uZ6TNyL6aFh

Изпратено от моят motorola edge 30 с помощта на Tapatalk

преди 52 минути, mycart.bg написа:

Аз си взех преди време https://ardes.bg/product/gigabyte-g6-mf-2024-g6-h2ee893kd-487695 , но гледам, че не е наличен.
Ако го намериш е супер лаптопа за тези пари!

Този лаптоп не се продава вече никъде, няма как да се намери, освен втора ръка.

• Автор
на 30.12.2025 г. в 15:49, plamen_petrov_80 написа:

Какво сте ползвали до сега?

Задължително ли е да да бъде лаптоп? Ще се разнася ли? Върху какво ще се ползва? Каква надеждност очаквате?

За какво е оптичното устройство?

С или без OS предпочитате да си закупите компютър?

HP 15s-eq1xxx

Да, предпочитам лаптоп. Не го ползвам извън дома си. Надежност = да не се налага да го нося на сервиз. 

Имам дискове, които да гледам/HP.png.c81fef18f8ef75a16ae655cd52b1ad48.pngслушам Задължително с ОС.

• 1 месец по-късно...

Подходящ подарък ли е като за ученичка от началните класове,  този    https://www.pic.bg/laptop-asus-vivobook-go-e1504fa-bq2339-e1504fa-bq2339-900846435?padc=true&_gl=1*9ezxqb*_up*MQ..*_ga*OTQ3OTYxNjEyLjE3NzEyMzY2MzA.*_ga_8PMCM1X9Y5*czE3NzEyMzY2MzAkbzEkZzAkdDE3NzEyMzY2MzAkajYwJGwwJGgxMDE4NTI1MzE3     Ако го потроши първолачката - ще и купим друг.   Цените им падат.

преди 1 час, attj написа:

Подходящ подарък ли е като за ученичка от началните класове,  този    https://www.pic.bg/laptop-asus-vivobook-go-e1504fa-bq2339-e1504fa-bq2339-900846435?padc=true&_gl=1*9ezxqb*_up*MQ..*_ga*OTQ3OTYxNjEyLjE3NzEyMzY2MzA.*_ga_8PMCM1X9Y5*czE3NzEyMzY2MzAkbzEkZzAkdDE3NzEyMzY2MzAkajYwJGwwJGgxMDE4NTI1MzE3     Ако го потроши първолачката - ще и купим друг.   Цените им падат.

Каква е целта на подаръка?

Не е ли по-добра идея да се инвестира в добър монитор, клавиатура, мишка и всякаква друга необходима периферия, след това да се подбере спрямо предназначението нова система с опции за ъпгрейд или да се заложи на маркова употребявана която да изкара няколко години и после да се замени според новите изисквания на вече порасналото дете?

Аз лично бих комбинирал монитора да има и TВ тунер (ако има читави на пазара, че нещо изчезнаха) и стойка - за да може да се ползва на бюрото и от леглото също. Но определено бих залишил на нещо което си е в нейната стая и остава въпроса за времето за ползване!

Помислете го добре! 

Падането на цените няма нищо общо с хвърлянето на 800+ лв. за нещо непрактично или по-лошо.

Имам един подобен евтин лаптоп  HP  от 2014 година и  още става например за гледане на филми - изтегляни безжично от торенттракери.  Батерията вече не държи - работи с директно елзахранване.    Целта е малката да спре да се вре в служебния лаптоп на майка си.  Пречи и на работата.   Считам го за уместен подарък на внучката ми.  Иначе всякакъв друг мога да и купя.   Като за дете на 7 години.   Поне 4-5 години да се ползва.   

Има в момента в "Технополис" един, дето се чудя как са го пуснали за толко малко пари! Малко е над бюджета, но мноооого си струва!

Лаптоп ACER Aspire Go 16 AG16-71P-989Q NX.JS9EX.005 16.0 ", INTEL CORE I9-13900H, RAM 32 GB, SSD 1000 GB, INTEL IRIS XE GRAPHICS, WINDOWS 11, PURE SILVER

Екранна снимка 2026-02-16 142119.png

Когато се вре там - какво прави - това е по-важното. 

Ако ще е за игрички - важно е да се знае какви, ако ще е за обучение - да си прави нещо за училище - какво точно и трябва. Филми, музика - сещаш се кое е по-важното.

И другото важно е това ли е най-правилния начин за разсейване?

Какво правим ако след месец му спука екрана? Ремонт, нов? 

2014 - че той още нов бе :) имам съм всякакъв хардуер - винаги можеш да измислиш как да го употребиш.

Въпросния лаптоп - най-тънкия момент с него е RAM (съвсем бегло погледнато) - има само 8GB - не е ясно колко ще задели видеото за постоянна негова памет - Win11 оригинален ще дръпне още много памет и като сложиш всички други глупости дори само с един браузър с няколко таба RAM ще свърши. Също така ходи обясни на дете да не отваря всичко вкупом, да има SSD все пак няма да е като с механичен.

преди 38 минути, Panzer 4 написа:

Има в момента в "Технополис" един, дето се чудя как са го пуснали за толко малко пари! Малко е над бюджета, но мноооого си струва!

Лаптоп ACER Aspire Go 16 AG16-71P-989Q NX.JS9EX.005 16.0 ", INTEL CORE I9-13900H, RAM 32 GB, SSD 1000 GB, INTEL IRIS XE GRAPHICS, WINDOWS 11, PURE SILVER

Екранна снимка 2026-02-16 142119.png

Този е подходящ за мен или за дъщеря ми,  която ежедневно работи служебно в интернет.     Внучката засега най-вече гледа анимационни филмчета.  С времето всичко ще и става интересно.

преди 15 минути, attj написа:

С времето всичко ще и става интересно.

Да, но само един лаптоп няма да е достатъчен.

Към момента може да мине с ТВ - и USB памет пълна с филми ... таблет, телефон (2v1) или с онзи лаптоп от 2014 ...

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да, но само един лаптоп няма да е достатъчен.

Към момента може да мине с ТВ - и USB памет пълна с филми ... таблет, телефон (2v1) или с онзи лаптоп от 2014 ...

Майка и ще ме упрекне,  че може детето да си увреди зрението.     Внучката засега налита най-много на кабелните ТВ канали и на лаптопа.  Крият смартфоните си от нея.  Тя често обаче все си ги намира.  Давам и един мой таблет -казва,  че щяла да работи на същия,  когато порасне.   Умница ни е тя.

Брат ми има огромен телевизор ... и явно ще остарее без да се гледа, защото за малкия - телевизора е развален.

Най-лесно е да му подаря лаптоп на малкия и после баща му да му мисли ... подобно е и при теб.

Затова първо помислете заедно, също така идва лято - играта на вън е по-добра опция ... и ... здраве и късмет!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.