Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за проверка и поправяне на лоши сектори?!

Featured Replies

Може ли да ми препоръчате програма за проверка и поправяне на лоши сектори на твърдия диск както и линк за дърпането и?! Благодаря предварително!

Може ли да ми препоръчате програма за проверка и поправяне на лоши сектори на твърдия диск както и линк за дърпането и?!

Благодаря предварително!

<{POST_SNAPBACK}>

HDD Regenerator за мен е най-добрият и надежден софтуер за подобни проблеми. Връщал ми отново към живот хард, на който 1/3 беше лоши сектори и го бях бракувал. Възстановяването става доста бавно, ама за сметка на това качествено.

Успех, дано и при теб сработи!

SpinRite 6.0 върши много добра работа. Пълният тест може да отнеме повече от 24 часа, но със сигурност ще маркира като лоши сектори всички, които биха дали проблеми в близко бъдеще и ще възстанови всички използваеми. Програмата е писана на асемблер от легендарния Стийв Гибсън, работи под чист ДОС и управлява дисковия контролер директно през портовете, заобикаляйки дори BIOS-а. Ползвам SpinRite от версия 2 и вече 14 години не ме е подвеждала.

HDD Regenerator също е чудесна програма. Но аз я ползвам по-скоро за еднократно спасяване на данни от диск, който е започнал да се поврежда, а не за тестове на диск, с който смятам да продължавам да работя. Ето ти линк към retail версията, не вярвам да платиш $60 за оригиналната :speak: За възстановяване на FDD-image файла от архива ще ти трябва Winimage. CD-image файла е във формат ISO, можеш да го запишеш директно на CD.

Редактирано от V12 (преглед на промените)

и двете програми са напълно безполезни и ужасни това мога да го постигна с един прост LF.exe + ndd да не говоря че и двете с физически проблеми просто увисват и са мноого бавни , а след формат резултата е същия . има много други програми - доказали ефективноста си , но струват пари.

и двете програми са напълно безполезни и ужасни

това мога да го постигна с един прост LF.exe + ndd

да не говоря че и двете с физически проблеми просто увисват и са мноого бавни , а след формат резултата е същия .

има много други програми - доказали ефективноста си , но струват пари.

Не, не можеш. Не зная какво е "lf.exe" (надявам се да не е сгрешено "sf.exe", т.е. Safe format), но с Norton Disk Doctor можеш единствено да провериш при опит за четене от кои сектори от диска int 13h връща код за грешка при 5 последователни опита и да маркираш въпросните сектори като лоши. Докато SpinRite управлява директно контролера на диска през портовете, прави голям брой опити за четене на повредените сектори и в много от случаите успява да възстанови данните въз основа на статистическо обобщаване на получената информация независимо от грешките.

HDD Regenerator работи също директно с хардуера и управлявайки главите на диска по нестандартен начин успява да размагнити или намагнити участъци, които при нормална работа на устройството не се поддават на промяна на състоянието. Според авторите на програмата, на този проблем се дължат около 60% от случаите на лоши сектори и дори да преувеличават двойно, програмата пак си струва времето, което отнема при работа.

И след като вземаш отношение по темата, защо не посочиш другите "доказали ефективността си платени програми" ? Между другото, тези също не са безплатни.

ами ако ги посоча , няма да имам работа - нали знаеш относно LF - low format - свали си я от www.qdi-legend.com как да ти кажа - доста неща още незнаеш - а и не ми се спори с човек който и идея си няма . както ида е - работи си с HDDREG , за мен тя е пълен боклук.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, искам да ви помоля да кажете кой, каква програма за поправяне на лоши сектори на харда ползва. Кажете според вас коя е най-добра понеже не съм ползвал досега(неми се е налагало) и незнам. 10x

Ами да ти кажа имаш ли повредени сектори на хард-диска в почти 99 % от случайте няма софтуер който да ти помогне,защото това си е хардуерен проблем.

HDD Regenerator (м/у другото последната версия е 1.42) "спасява" 99% от лошите сектори. Но все пак трябва да се има в предвид, че след като ги "пренамагнетизира" според автора, трябва бързо бързо да се запише информацията и да се сменя диска. Където е станало лошо има вероятност да стане още по-лошо :down:

Най-добрата програмка за лоши сектори си остава нов хард диск:down:

Ами така е, най-добре е с нов HDD, обаче може ли някай да каже как една програма възстановява информацията на такива сектори, че ми е много любопитно. Все едно да имаш надраскано cd/dvd и някоя програма да пише нещо и да чете по него и да ти възстанови временно секторите. Моля накой да ми обясни на кратко технологията. :down:

Ето малко информация от сайта на HDD Regenerator:

Almost 60% of all hard drives damaged with bad sectors have an incorrectly magnetized disk surface. We have developed an algorithm which is used to repair damaged disk surfaces. This technology is hardware independent, it supports many types of hard drives and repairs damage that even low-level disk formatting cannot repair. As a result, previously unreadable information will be restored. Because of the way the repair is made, the existing information on the disk drive will not be affected!

и превода и:

Около 60% от всички твърди дискове с лоши сектори имат неправилно намагнетизирана повърхност. Ние разработихме алгоритъм, който се използва за възстановяване на повредените области. Тази технология не зависи от хардуера, тя поддържа много типове твърди дискове и възстановява повреди, които дори форматирането на ниско ниво не успява да поправи. Като резултат, нечитаемата преди информация бива възстановена. Поради начина, по който се прави това, съществуващата на диска информация не се губи.

Редактирано от V12 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

ами май вече се сещаш, че когато имаш нещо важно трябва да си позапишеш на нещо надеждно - после се въстановява съдържание, а не носител, има разлика, нали! ;) иначе ако искаш после да си поползваш още харда, ако искаш вярвай WIPE може и да ти помогне, но губиш всичко безвъзвратно, поне при мен се получи - веднъш. Публикувано изображение иначе наистина едно ново дискче ще ти свърши най-добра работа, и нали знаеш, само Сиигейт! :P:wors:

• 4 седмици по-късно...

кефите ме говорите наизуст тази глупост за hddreg - ами изтеглих я , пуснах я - чаках цяло денонощие - и накрая компа бе забил , а резултата = 0 пробвах си моята програмка ( нарочно не я споменавам ) и резултата е налице- хард с моног бед сектори , вече няма нито един и то само за един 4ас работа. останалото е NO COMMENT

програмата е безмислена без обяснение как се работи с нея - иначе е супер. само сканиране и рапорт се пуска F4 и полсе пак F4 сканиране + преадресиране - F4 , REMAP -ON , и пак F4 сканиране + триене на логи4ески грешки ( Waits ) F4 + Erase Waits - ON и пак F4 НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ПУСНЕТЕ И ДВЕТЕ ОПЦИИ ЗАЕДНО НЕ СТАВА!!! ЗА ОСТАНАЛИТЕ МОДУЛИ ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ХЕЛПА , ЗАЩОТО МОЖЕТЕ ДА СИ ПРАТИТЕ ХАРДА , ЗАЕДНО С ИНФОТО ВЪВ ВЕЧНИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА :shake_puter:

• 1 година по-късно...

Един съвет от мен...

Не са ти нужни никакви програми! Процедурата е много лесна и проста. Кликаш върху иконката "Мy computer", маркираш си харда с десен бутон на мишката, отиваш на Properties, Tools, Check now. Маркираш с отметки двете опции и натискаш Start. Ще ти изпише, че трябва да си рестартираш компютъра. Направи го и го остави да си свърши работата. Без излишни програми и т.н. Ако харда ти е разделен и искаш да провериш всяко парче, повтори процедурата и с останалите. :yanim:

А на господин "Знам всичко" ( Mr. TECHNO), ще кажа следното: Процедурата "LF"-"Low Format", Всъщност се нарича "LLF"-"Low level format", в превод на български - Формат на ниско ниво. Тази пруцедура уважаеми "умнико", се прилага, когато компютъра се използва от аборигени като теб, който явно не са наясно, че ако си почистват добре и редовно компютъра, няма да имат нужда от такъв формат на харда. ФОРМАТ НА НИСКО НИВО, НЕ ПОПРАВЯ ПОВРЕДЕНИТЕ СЕКТОРИ ПО ХАРДА, А ЗАТРИВА ВСЯКА НАЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ!!! Разбирам желанието ти да покажеш колко си "умен", но не се надувай много, да не направиш "ПУК"! Хората тук търсят съвет и помощ, а не балончета с хелий!

Успех на всички!

Що се отнася до програмите, убедена съм, че вършат работа ( коя повече, коя по-малко).

Редактирано от Radoslava78 (преглед на промените)

Hdd Regenerator е една много добра програма , най-доброто от този тип софтуер , който съм ползвал. Тя оправя , ако е възможно СОФТУЕРНИТЕ лоши сектори , когато ти е нужно да запазиш информацията , е за препоръчване. Ако не стане с нея , ползвам Zerro fill (от Ontrack disk manager), понякога помага , ако Hdd Regenerator не успее , но трие всичко. По принцип , програмите са си програми , имаш ли физически повредена пластина , те не могат да направят нищо. Ако повредата е на хардуерно ниво , не може да се оправи програмно , повечето "оправяния" са временни , "backup and replace" е най сигурно.

Един съвет от мен...

Не са ти нужни никакви програми! Процедурата е много лесна и проста. Кликаш върху иконката "Мy computer", маркираш си харда с десен бутон на мишката, отиваш на Properties, Tools, Check now. Маркираш с отметки двете опции и натискаш Start. Ще ти изпише, че трябва да си рестартираш компютъра. Направи го и го остави да си свърши работата. Без излишни програми и т.н. Ако харда ти е разделен и искаш да провериш всяко парче, повтори процедурата и с останалите. :)

А на господин "Знам всичко" ( Mr. TECHNO), ще кажа следното: Процедурата "LF"-"Low Format", Всъщност се нарича "LLF"-"Low level format", в превод на български - Формат на ниско ниво. Тази пруцедура уважаеми "умнико", се прилага, когато компютъра се използва от аборигени като теб, който явно не са наясно, че ако си почистват добре и редовно компютъра, няма да имат нужда от такъв формат на харда. ФОРМАТ НА НИСКО НИВО, НЕ ПОПРАВЯ ПОВРЕДЕНИТЕ СЕКТОРИ ПО ХАРДА, А ЗАТРИВА ВСЯКА НАЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ!!! Разбирам желанието ти да покажеш колко си "умен", но не се надувай много, да не направиш "ПУК"! Хората тук търсят съвет и помощ, а не балончета с хелий!

Успех на всички!

Що се отнася до програмите, убедена съм, че вършат работа ( коя повече, коя по-малко).

Е може ли так веееееее да оставиш човека без работа за в бъдеще.

Абе кво подкарахте тема, която е намерила края си преди почти 2 години? Освен това Radoslava78 тонът ти не е уместен! Нямаш право да наричаш никой тук "абориген"! Разгледай малко форума и се научи да водиш правилно дискусия без да засягаш останалите!

Темата се затваря!

• 3 години по-късно...

А коя от препоръчаните програми може да провери дали един лош сектор наистина е лош?Имах едно виросче което преди няма и година махнах,но по него време се появиха много такива сектори.Някой вируси си правят резервно копие и го маскирад да изглежда така.Не съм съвсем сигурен че лошите сектори идват от там но следва да се провери. Благодаря предварително.

А коя от препоръчаните програми може да провери дали един лош сектор наистина е лош?Имах едно виросче което преди няма и година махнах,но по него време се появиха много такива сектори.Някой вируси си правят резервно копие и го маскирад да изглежда така.Не съм съвсем сигурен че лошите сектори идват от там но следва да се провери.

Благодаря предварително.

Лошите сектори на твърдият диск са физическа величина.Според мен няма лоша или добра програма за тяхното оправяне по простата причина, че слоя на диска на това място е нарушен по някакъв начин.А нарушен слой на диска се оправя единственно с подмяната му с нов. Намесата на софтуер е временно явление и понякога даже и не помага. Алтернативата е - смяната на диска с нов такъв. ИЗРАЗЯВАМ ЛИЧНО МНЕНИЕ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.