Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гласувате ли за "по-малкото зло"?

Featured Replies

Доста критики съм получавал от съфорумците, че съм един от много малкото, който не отива до урните по време на избори. Честно казано, като се замисля... от доста време насам не съм гласувал, май за последно беше през 2020-та година някъде. Причините съм ги изтъквал вече - не вярвам на абсолютно никой от политически изявените у нас, всички са ми крайно неприятни... като започнем с политическа измет като "ПП-ДБ" и "ГЕРБ", минем през "Възраждане" на Костадинов (с който съм съгласен с доста от нещата, които говори, но той го прави за обира вота на русофилите) политически трупове като "МЕЧ", "ИТН", "ДПС", "БСП" и се спрем до един крайно НЕинтелигентен тип като Ивелин Михайлов и "Величие"... Как да гласувам за тия? Аз все още се надявам Румен Радев, да си направи партия, за да отида до урните. Той би бил причината, да гласувам. Но... да гласувам за "по-малкото зло"... това не е ли абсолютно същото като да гласуваш за бай Тиквун, Дебелият и Просто Киро? Не се ли докарахме до това положение от "гласуване за по-малкото зло"? Питам абсолютно сериозно, без да се заяждам. Моля и неадекватните от форума, да не ми пишат в темата...

преди 1 час, цър-вул написа:

Има си опция за целта:"Не гласувам за никого"

На последните няколко избори гласувах така. Доколкото разбрах - "Не гласувам за никого" бяха около 4% от всички гласове :) 

Но поне вотът ми не отиде за тиквун и прасун.

Опцията "Не подкрепям никого" има значение само за процента на избирателната активност. Почти същото е като негласуването. Дали избирателната активност ще е 32 или 35 процента е все едно. А точно негласуването помага на Борисов и на Пеевски да имат такова голямо влияние. В случая тази опция непряко им помага, но секи сам си преценя. 

задължително трябва да се гласува за  най-малкото зло за да се порчисти системата 

но в България се гласува за стари лаври 

и тва е проблема че старите муцуни не се  махат 

преди 5 часа, communismatic написа:

политически трупове като "МЕЧ",

защо да са трупове Меч са много модерна партия  в сравнение с другите                                       

преди 5 часа, communismatic написа:

Аз все още се надявам Румен Радев, да си направи партия, за да отида до урните.

вербуван е от цру натовски генерал е от котилото на боко и пеевски просто за пред хората правят циркове

просто сме в НАТО и няма как

сащ отговарят за сигурността

ако случайно стане нещо  ще изкарат натовската армия да потуши бунта и ще изкарат бутновниците терористи.

ил пък някоя съседна  държава ще вътвори мир която също е натовска и територията ще мине под техен контрол (натовски)

другия вариант е Русия да ни нападне или да ни направи някакви диверсии 

(държава извън НАТО)

• Автор
преди 4 часа, Banesc написа:

защо да са трупове Меч са много модерна партия  в сравнение с другите 

Какво позитивно виждаш в Радостин Василев и хората около него? Това, че се бие в НС?

преди 8 часа, The Lone Star написа:

А гласуването за Радев няма ли да е гласуване за по-малкото зло?!

Ами не, поне към този момент, аз не виждам Румен Радев, да е стъпал толкова на криво? Единствената му грешка са американските келнери от ПП-ДБ, това наистина ще му остане като дамга в политическата му кариера. Всичко останало са абсолютно изсмукани от пръстите кусури. Примерно - Боташ, референдума за еврото и т.н.

преди 10 часа, communismatic написа:

Доста критики съм получавал от съфорумците, че съм един от много малкото, който не отива до урните по време на избори.

И аз не гласувам. За последно съм гласувал 2010-2012та някъде.

преди 2 часа, communismatic написа:

Какво позитивно виждаш в Радостин Василев и хората около него? Това, че се бие в НС?

да когато те предизвикват трябва да има бой

беше  в няколко партии и го изкарват предател но реално партиите са  предатели  понеже ги разобличи че  говорят други неща на закрити врати 

• Автор

Когато те предизвикват в сградата на Парламента най-редно е да не отвърнеш с нищо или поне да го направиш чисто вербално. НС не е място за физическа саморазправа, а за умни приказки (поне) и за някакви решения, които да ни направят живота поне малко по-лек. Помня преди 10-15 години, когато "АТАКА" и "БСП" щяха да се бият заради думата "геноцид". Мисля, че Волен Сидеров беше задърпал тогава Андрей Пантев. Абсолютен идиот.

преди 10 часа, Belefor написа:

На последните няколко избори гласувах така. Доколкото разбрах - "Не гласувам за никого" бяха около 4% от всички гласове :) 

Но поне вотът ми не отиде за тиквун и прасун.

Отиде. Като ще си губите времето да ходите да гласувате, поне научете какво става с вота "не подкрепям никого" 

преди 12 часа, communismatic написа:

като започнем с политическа измет като "ПП-ДБ" и "ГЕРБ", минем през "Възраждане" на Костадинов (с който съм съгласен с доста от нещата, които говори, но той го прави за обира вота на русофилите) политически трупове като "МЕЧ", "ИТН", "ДПС", "БСП" и се спрем до един крайно НЕинтелигентен тип като Ивелин Михайлов и "Величие"... 

Имаше май още 50-70 партии на изборите. Или ти гласуваш само за побдители? :D 

• Автор
преди 5 минути, N1K17Y написа:

Или ти гласуваш само за победители? :D 

Ми като ми четеш поста, дали гласувам за "победители"? Ти да не си някакъв акаунт на тираджията?

преди 1 минута, "Саша" написа:

При положение, че има над 30 партии някой да ми каже, че нямало за кого да гласува, извинете...... 😆

Е, поне ние не гласуваме за Бойко Борисов, а да се присмиваме на някой, че не гласувал за никой... Нали? Или ти не си тираджията, а някакъв друг човек... 😆

До колкото знам, Б.Борисов има само една партия, а останалите? Тези, които не ходят да гласуват си търсят оправдание. Нямало за кого... айде бе.... 😆

• Автор
преди 1 минута, "Саша" написа:

До колкото знам, Б.Борисов има само една партия, а останалите? Тези, които не ходят да гласуват си търсят оправдание. Нямало за кого... айде бе.... 😆

Турският тираджия пак се мъчи, да разсъждава... И пак не му се отдава. 😆

преди 21 минути, communismatic написа:

Ми като ми четеш поста, дали гласувам за "победители"? Ти да не си някакъв акаунт на тираджията?

Е, поне ние не гласуваме за Бойко Борисов, а да се присмиваме на някой, че не гласувал за никой... Нали? Или ти не си тираджията, а някакъв друг човек... 😆

Изброил си партии, които са влезли в парламента, сякаш други не съществуват. 

• Автор
преди 2 минути, N1K17Y написа:

Изброил си партии, които са влезли в парламента, сякаш други не съществуват. 

Не, изброил съм основните, които просто са най-популярни...

Все пак да напомня, че гласуването не е задължително, така че не виждам причина за реване.... Кой имал партия, кой нямал няма значение, каквото има налично избираме. На който не му харесва наличното, да направи свое или да не гласува. Темата е пълна шитня, върху която всеки може да се издрайфа.....😆

Само болен е способен да сътвори такава тема! 😆 Тя дори няма никакъв смисъл. 🤭

• Автор
преди 2 минути, "Саша" написа:

На който не му харесва наличното, да направи свое или да не гласува.

На теб харесва ли ти наличното? Примерно, защо гласуваш за Бойко Борисов?

60% от българите не гласуват, защото за 36 години разбраха, че нищо не зависи от тях. А това е самата истина. Партиите са само фирми, които продават лъжите си на тези, които им вярват.

"Неизвестен източник" 

• Автор
на 14.01.2026 г. в 22:25, plmen88 написа:

60% от българите не гласуват, защото за 36 години разбраха, че нищо не зависи от тях. А това е самата истина. Партиите са само фирми, които продават лъжите си на тези, които им вярват.

"Неизвестен източник" 

Аз това вече съм го писал. Основната причина за ниската избирателна активност у нас е, че просто българският народ е толкова отвратен от политическото статукво, че не смята, че изобщо е редно, дори да ходи до урните. И колкото повече време минава... толкова повече се убеждавам, че това наистина е така. Извинявайте, ама... колко време мина, абсолютно нищо у нас не се променя, а ако трябва да бъда максимално честен... дори става по-зле. Особено тежка година ни чака с това евро.

преди 3 часа, communismatic написа:

Аз това вече съм го писал. Основната причина за ниската избирателна активност у нас е, че просто българският народ е толкова отвратен от политическото статукво, че не смята, че изобщо е редно, дори да ходи до урните. И колкото повече време минава... толкова повече се убеждавам, че това наистина е така. Извинявайте, ама... колко време мина, абсолютно нищо у нас не се променя, а ако трябва да бъда максимално честен... дори става по-зле. Особено тежка година ни чака с това евро.

F9519EFE-93B4-40C7-B176-78028B576608.thumb.jpeg.13444977ca56a68e850c29018d3b7faf_1752916960_1752916971.jpeg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.