Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се преборим за свободата на словото!!!

Featured Replies

Западните социални мрежи са изгубена кауза. Там хората са по крайностите - в мненията, политиката и в живота. Свободата, която я имаше там, е тотално изгубена и не вярвам абсолютно никога да се върне!!!

Но можем поне да се преборим в нашата страна да не стигаме до крайности, да не стигаме до цензура и забрана на свободата на словото, мисълта и съвестта. Искам да кажа, че трябва да се преборим поне у нас да не ни наложат със сила да подкрепяме геноцид и масови убийства!!! Да не подкрепяме ставащото в Палестина. 

Много се изненадах и се зарадвах, когато случайно цъкнах на канала на "Евронюз" и в рубриката "Без коментар" бяха показали поредната трагедия в Палестина от палестинска страна. Не зная до кога ще е така, но този проблясък на етика и морал и ме зарадва неимоверно много.

Политическата коректност не води до нищо добро. Нека не позволим да ставаме като САЩ, нека запазим умереността си. А евреите нека да бъдат така добри и да ни оставят да имаме собствено мнение по въпроса!!!

Лично аз се поболявам от мисълта, че нямам право на мнение и на свобода на словото, на мисълта и съвестта. Не желая да подкрепям геноцид. Нямах против евреите до станалото там, както и до натиска им целият свят да им подкрепя геноцида. 

Липсват ми времената, когато имаше умереност и нормалност във всичко. Във времената, когато нямаше доноси и докладвания, когато хората не бяха тънкообидни за всяко едно нещо. Горчи ми колко се изврати светът. Радвам се, че имам оригиналната книга за Пипи, с оригиналният текст, без политкоректност.  Иска ми се да си намеря книгата с оригиналното заглавие "Десет малки негърчета". Радвам се, че успях да намеря и да изгледам със субтитри "Отнесени от вихъра". Радвам се, че като бях дете, изгледах класическите анимации на "Дисни" на видеокасети. Мечтая си да си намеря суичър или блуза с палестинското знаме, поне за това няма как да получа бан от САЩ. А политиката вече ще я коментирам само тук, както и само тук ще си слагам мнението по теми, които ме вълнуват, защото там не може. Извинявам се, ако ви звучи досадно. Но за това се сърдете на самите САЩ и крайностите, които налагат. 

Поздрави с две песни. Отразяват съвсем точно душевността ми в момента. Не ги разбирайте буквално, а преносно!

Нека поне в нашата страна да има свобода, умереност и нормалност!!!🙏🙏🙏

преди 1 час, Anneliese написа:

Западните социални мрежи са изгубена кауза.  

Ще ти го кажа така : Дали на изток, на запад, на север или на юг все е тая, свобода има докато не засегнеш интересите на тия с парите и влиянието които са и тия дето управляват. Така е откак има хора. Накратко : Свободен си да харчиш пари, да врякаш, да крякаш, да скачаш...
...но стъпиш ли върху интереса на тоя щу упралвява гориш на мига.

И понеже става дума за фейсбук - Това е американска социлна мрежа и като една от най големите а май и най голямата се следи от всички правителства и всяко налага свои си изисквания така че да му е угодно съдържанието. 
Ай ся застани на мястото на Зукърбърг да те питам дали нема да се видиш у чудо?

Толкова за свободата на словото.

• Автор

Само че той е евреин и ционист.

преди 9 часа, Bubbles написа:

Не му знам произхода, но тук и не става дума за него.

Пак се мъчите сър. Свобода на словото никога не е имало и няма да има. Но пак не може да и обясните.

• Автор

Аха, и трябва да си мълчим и да се съгласяваме с геноцида в Газа, с убийствата на невинни цивилни, само защото са палестинци и една голяма част сред тях са мюсюлмани, макар, че сред тях има и християни? Да си мълчим, когато израелците стрелят по служители на ООН, или когато спират хуманитарни помощи и "Лекари без граници"? Когато нарочно пускат храни с вече изтекъл срок на годност или развалени? Когато спират достъпа до лечение на болните от Бехтерев или епилепсия палестинци, само защото за израелците те са по дифолт терористи и хамасци?

То така ни карат и да си мълчим за пребити наши сънародници в Македония и речите на омразата срещу нас, както и за апетитите на Турция към нашите земи!!!

Не е нормално и не е човешко да не мога да споделя пост за спрените "Лекари без граници"!!!!!

А ционизмът за мен си е с място до нацизма, изключително крайна идеология и е за забрана, защото е терористична!!!!

Значи, понеже престъпниците от Виетнам са вече мъртви и можем съвсем спокойно да обсъждаме престъпленията на САЩ във Виетнам, но не можем да обсъждаме геноцида на израелците в Газа???? Това е отвратително и долно. Трябва ли да чакаме и с нас да стане същото, турците да ни нападнат и да ни вземат земите, за да се сетим, че сме хора и имаме права???? 

Аз съм сериозно болна и не зная колко ще живея, не мога да чакам нещата да се променят, че да има свобода на словото!!!!!

Радвам се, че Иран таози път бяха нещо много сериозни и свиха перките на наперения Нетаняху и на съвременния Нерон да ударят Иран. Явно са заплашили фанатиците, че ще останат без любимия си хълм и без възможност за трети храм. :yanim::yanim::yanim: Надявам се скоро и двамата да пукнат, нещо да стане и хората по света да се надигнат и преборят за правото на свобода на словото и да се казват истините за престъпленията на висок глас!!!!!!

Надявам се да доживея да видя да приравняват ционизма с нацизма, да има трибунал за геноцид и престъпления срещу човечеството, виновниците да си получат заслуженото, а ционистите да бъдат изолирани и канселирани навсякъде по света!!!! Искам да видя да се оказва адекватна медицинска помощ на палестинците. Да получават истинска и качествена храна и вода, палестинските деца да получават хубави дрешки, обувки и играчки. А ционистите да живеят във вечен страх, а ционистките деца да гледат жално и да завиждат на палестинчетата!!!!!

преди 16 часа, Anneliese написа:

... Иска ми се да си намеря книгата с оригиналното заглавие "Десет малки негърчета". ...

...

Ten Little Niggers (Dame Agatha Mary Clarissa Christie, Lady Mallowan - 1939)

https://shapero.com/products/agatha-christie-ten-little-first-edition-1939-119558

https://knizhen-pazar.net/products/books/4709062-deset-malki-negarcheta (изд.1967, преводач: Никола Милев)

https://chitanka.info/book/1839-deset-malki-negyrcheta (изд.1991, преводач: Теодора Давидова, Здравка Славянова)

spacer.png

• Автор

Положението е такова, че не смея да коментирам абсолютно нищо на тема политика там. Сигурно цензорите в САЩ са много доволни, че успяха да ме поболят заради тяхната откачена идеология и мания за величие. И разбира се, тази на ционистите!

Тъжно ми е, като гледам как хората се примиряват с цензурата, вместо да се надигнат като едни и да пометат и цензорите и всичките ненормални за абсолютна власт!!!!

Де да имаше начин САЩ да бъдат пратени на друга планета, която да  си е само тяхна и там да си провеждат откачените политики и цензура. Както и Израел.

Да нямаш правото да коментираш нищо, да нямаш мнение, да си безмълвен - и това в 21 век!!!!!

Добре бе, толкова ли няма някой смел българин да направи българска социална мрежа и там на воля да си обсъждаме политиката и мнението ни за американците, израелците, ставащото по света и крайните идеологии? Не, че и тук не може, но проблемът е, че сме ограничени, че сме малка група хора  и никой българин не знае, че тук е остров на свободата.

На мен ми е болно и тежко, че не ми позволяват да изразя съчувствие с жертвите на геноцида в Газа, че не ми се позволява да заявя ясно, че ционизмът не е мнение а престъпление и че ционизмът е политически мотивирана идеология, която се крие зад религията. Че антиционизмът не е равно на антисемизъм!!!!! Дори не сме да харесам антиционистки еврейски групи.

Явно трябва да чакам собствеността да премине към християнски ръце, макар, че и тогава не е сигурно............. И, явно се налага да чакам и да се моля тия да извършат такова жестоко и гнусно нещо спрямо цивилните палестинци, че на свметът вече да му писне и да канселира  и изолира израелците веднъж завинаги.............. Жалкото е, че ще е на цената на много невинни човешки животи заради фанатици, които вярват, че, като построят третия храм, Бог ще дойде!!!!!!

Една проста добрина, едното съчувствие, едната солидарност с жертвите, особено жени, деца и хора с увреждания, се превърна в престъпление! Служители на ООН, "Лекари без граници" и независими журналисти са преследвани, тормозени, спирани............. болни от болестта на Бехтерев там живеят със зверски болки и нямат достъп до болкоуспокояващи и биологични лекарства.:crying10::crying10::crying10:

Всеки път, като гледам палестинските дечица и се сещам за песента "Дайте шанс на песента". Докога бе, докога?  Защо, Господи, не се явиш и не изтребиш тези опасни религиозни фанатици, които избиват невинни и налагат зверска цензура и карат насила нормалния свят да им подкрепя геноцида?????? Не можем да им кажем на тези хора "С вас сме, подкрепяме Ви, нормалният свят гледа и Ви съчувства, но нямаме истински силни и независими политици, които да отхвърлят влиянието на зловредното раково образувание Израел.Молим се за Вас, ние не подкрепяме геноцид, и не вярваме, че Бог го одобрява, онези лъжат, че това е богоугодно дело, не е!".

Дано един ден и за Вас да има ден за възпоминания, дано и на Вас един ден така да Ви се извиняват, даже повече, отколкото на евреите! Защото Вие не твърдите, че сте богоизбрани, че сте важни, нямате абсолютно никакво влияние никъде по света и сте просто един беден и скромен народ! А виновниците да Ви изплащат огромни репарации!!!!!

преди 21 часа, Anneliese написа:

...

Добре бе, толкова ли няма някой смел българин да направи българска социална мрежа и там на воля да си обсъждаме политиката и мнението ни за американците, израелците, ставащото по света и крайните идеологии? Не, че и тук не може, но проблемът е, че сме ограничени, че сме малка група хора  и никой българин не знае, че тук е остров на свободата.

...

Анче, Анче... тъкмо раздвижи нещата (блатото) и президентът (все още) направи мръсен ход. Нарочно избра този момент, за да отклони вниманието от остро поставения от теб глобален (а в частност и фейсбук) проблем. И са 'сички коментират него, а нас (и аз нямам фейсбук) с теб - вълци ни яли. На острова на свободата.

едит: а за снимката... Аз им пратих, ама ми я върнаха...

Изпратих снимка за регистрация във фейсбук групата "Самотните сърца."  Не я приеха. Не били чак толкова самотни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.