Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Казус с климатик

Featured Replies

Здравейте! Идвам с един малък въпрос, който ни мъчи наскоро.

Модела е SANG SAC-50CH3
Имаме сравнително нов климатик закупен около Август 2025г.
Наскоро последните месеци се получават странни неща. По принцип аз и жена ми никога не сме ползвали климатици през животите ни и заради това може да е нормално явление, но все пак.

Случва се следното - Климатика си отоплява нормално 23 му е зададено и 23 е в стаята, идва период където ако сме му задали 23 градуса а, в стаята става максимум 20 примерно. След това вентилатора на вътрешното и външното тяло спират. Компресора на външното тяло звучи все едно се мъчи, (Много специфичен звук с висок тон и постоянен) и отдолу от самото тяло почва да тече вода а не от маркуча за вода от където излиза по принцип. Радиатора на задната страна външното тяло също става много топъл и се чува нещо подобно на вряща вода и капене на вода.

Считайки, че и двамата се плашим (смешно знам), просто го изключваме и след примерно 10-15 мин. се оправя.
Разбрахме, че може да е нещо подобно на размразяващ режим, но си изглежда плашещо все пак.

В режим отопление размразява външно тяло.
Не виждам нищо притеснително, освен тези ръчни изключвания.
Ръководството в комплекта е за четене! Запознайте се с уреда си!

Всъщност описвате класически размразяващ цикъл (defrost) и всичко, което сте видели и чули, е напълно нормално за инверторен климатик, включително вашия SANG SAC‑50CH3.

При влажно време, мъгла, дъжд или температури около 0°C — може да размразява на всеки 40–90 минути. При сух студ — по-рядко.Не го изключвайте по време на размразяване. Когато го спрете, вие прекъсвате цикъла и той трябва да започне отначало, което само удължава процеса.

Не го изключвайте зимата поне до април месец .Аз декември напрвих такава глупост в офиса и датчика на външното тяло се прецака и започна да трупа лед.С риск да не прецакам тялото обадих се на майстор и ми смени датчика за 40 евро + труда .И сега съм много доволен.Клапата на вътрешното да е на автоматик така ще отоплява навсякъде по стаята .Вентилатор да е 3 или 4 черти зависи от температурата на вънка.Когато беше през деня -5 съм го оставял на 4 черти за всеки случай и на 24 градуса . Вечер на 3 черти и на 18 градуса :) 

никога не оставяйте клапата фиксирана за тавана така измуква топлината към въшното тяло и стаята става студена.Логичният вариант клапа автоматик 

преди 14 минути, adersa написа:

Не го изключвайте зимата поне до април месец .Аз декември напрвих такава глупост в офиса и датчика на външното тяло се прецака и започна да трупа лед.С риск да не прецакам тялото обадих се на майстор и ми смени датчика за 40 евро + труда .И сега съм много доволен.Клапата на вътрешното да е на автоматик така ще отоплява навсякъде по стаята .Вентилатор да е 3 или 4 черти зависи от температурата на вънка.Когато беше през деня -5 съм го оставял на 4 черти за всеки случай и на 24 градуса . Вечер на 3 черти и на 18 градуса :) 

никога не оставяйте клапата фиксирана за тавана така измуква топлината към въшното тяло и стаята става студена.Логичният вариант клапа автоматик 

Извини ама пак пишеш глупости. Искаш да кажеш, че ако случайно спре тока и всички климатици ще се обледенят. Просто твоят климатик си е имал проблем. Това е.

преди 15 часа, Zytexx написа:

Здравейте! Идвам с един малък въпрос, който ни мъчи наскоро.

Модела е SANG SAC-50CH3
Имаме сравнително нов климатик закупен около Август 2025г.
Наскоро последните месеци се получават странни неща. По принцип аз и жена ми никога не сме ползвали климатици през животите ни и заради това може да е нормално явление, но все пак.

Случва се следното - Климатика си отоплява нормално 23 му е зададено и 23 е в стаята, идва период където ако сме му задали 23 градуса а, в стаята става максимум 20 примерно. След това вентилатора на вътрешното и външното тяло спират. Компресора на външното тяло звучи все едно се мъчи, (Много специфичен звук с висок тон и постоянен) и отдолу от самото тяло почва да тече вода а не от маркуча за вода от където излиза по принцип. Радиатора на задната страна външното тяло също става много топъл и се чува нещо подобно на вряща вода и капене на вода.

Считайки, че и двамата се плашим (смешно знам), просто го изключваме и след примерно 10-15 мин. се оправя.
Разбрахме, че може да е нещо подобно на размразяващ режим, но си изглежда плашещо все пак.

И от какво толкоз се плашите. Така или иначе, ако има проблем е в гаранция. Иначе може да отидете до магазина откъдето сте го купили и да кажете какво наблюдавате. Може и да направите клипче. Там ще ви кажат. Няма да е нито смешно, нито срамно! 

Да дам и аз 10ст. от моя опит... Имайте предвид, че с всяко увеличаване на зададените градуси ще се увеличава и броя на дефрост циклите. Т.е. - ако при зададени 23 градуса се включва режим на размразяване на външното тяло на всеки час, то при увеличаване до 25 градуса ще минава в такъв режим на всеки примерно 45мин. Затова е по-добре да се свалят градусите и да се увеличи силата на вентилатора при чести дефрости. При сух студ външното тяло замръзва по-рядко отколкото при градуси около нулата и при мъгла. Ако стаята не е изолирана и температурата достигната от климатика пада бързо, то и размразяванията/дефрост ще са по-чести.

• 1 месец по-късно...

Във Варна има доста фирми за монтаж и сервиз на климатици, 
които могат да направят диагностика на място.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.