Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

предстои ми закупуване на марков фотоапарат но от къде ? от България или от чужбина ???

Featured Replies

Здравейте колеги ! 
 предстои ми закупуване на марков фотоапарат но от къде ? 
от България или от чужбина ??? 
 Ето два линка на един и същ модел 
 Но !!!!!!!!!!! в/от чужбина е по-ниска цената а и има бонус периферия към него 
 Обаче , притеснява ме гаранцията и самия сайт - колко е сигурна доставката и тн 

1  https://www.e-infin.com/eu/item/16723/sony_zv-e10_ii_mirrorless_camera_with_16-50mm_lens_(black) 

2 : https://magazin.photosynthesis.bg/bg/80450-fotoaparat-za-vloging-sony-zv-e10-kit.html 

вие от къде пазарите ?

Нали знаеш, че ако си купиш нещо скъпо от чужбина няма да имаш гаранция? Много внимавай дали си струва малко по ниската цена срещу гаранцията!

Компактен фотоапарат за влогинг Sony - ZV-E10, E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 | Ozone.bg

ZV-E10 | Фотоапарат за влогинг със сменяем обектив

• Автор
преди 1 час, Belefor написа:

Нали знаеш, че ако си купиш нещо скъпо от чужбина няма да имаш гаранция? Много внимавай дали си струва малко по ниската цена срещу гаранцията!

Компактен фотоапарат за влогинг Sony - ZV-E10, E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 | Ozone.bg

ZV-E10 | Фотоапарат за влогинг със сменяем обектив

сайта от който искам да купя от чужбина , дАли един мейл в CONTACT US и толкова ! 
   иди ги търси , намирай , съди и т.н.  

Много мразя такива сайтове , в които дори тел номер няма !!! 
 Ще пишем ся е-майли , ще чатъркаме по клавиатурата
 и ще чакаме като баща - съпругата пред вратата ма родилното  
 Ама дали ми пристигна писмото , ама дали ме разбраха , ама дали ще 
 дали дали дали ......... 
 Я най-добре си е от България , като има проблем - отивам на място и се почваме 

https://www.facebook.com/LudiaMAX.GG   e с този  човек се свържи ще ти каже професионално 

питай го

и за какво ти трябва ще ти каже всичко 

може да си сгрешил в избора 

преди 5 часа, Belefor написа:

Нали знаеш, че ако си купиш нещо скъпо от чужбина няма да имаш гаранция?

Това въобще не е вярно бе африканецо непосветен у европейските работи.
Гаранцията я дава марката и вносителят за Сони трябва задължително да я уважи в София.
Ето един пример за европейски магазин:
https://www.cameranu.be/nl/p3475177/sony-zv-e10-ii-content-creator-camera-55-210mm-f-4-5-6-3-oss?_gl=1*9v4f8j*_gcl_au*MjAzNzE0MzczOC4xNzY5NjAzOTg1

сложих му да си изкарва менюто на английски, като замених nl със en

иначе оригиналът е в съседната ми Холандия = плоската земя.
https://www.cameranu.nl/p3475177/sony-zv-e10-ii-content-creator-camera-55-210mm-f-4-5-6-3-oss

Обективът 55-210 мм е много по-подходящ за снимане от поне 2 метра разстояние, за да излизат естествени лицата на хората. Който разбира, така прави. Неразбиращите си правят селфита от смартфони от една ръка разстояние и тиквите им излизат издължени с прилепнали назад уши като на помияр.

преди 4 часа, Banesc написа:

e с този  човек се свържи ще ти каже професионално 

питай го

и за какво ти трябва ще ти каже всичко 

може да си сгрешил в избора 

Има огромна вероятност да е сгрешил, ако никога не ползвал подобни фотоапарати с голям сензор/матрица
Но това не пречи някой друг да го заблуди, просто поради лични предпочитания, към някоя прехвалена марка например. От Пентакс и Никон може да се окаже, че има по-подходящ модел със сменяеми обективи който да е DSLR .

• Автор

Колеги , търся точно определен модел : Sony ZV-E10 m2 

можете ли да ме посъветвате 1. ОТ КЪДЕ да го купя ? от България или от чужбина ? 
 и 2. къде ЛИ ще е най-ниската му цена ?!?!?!? 

на 28.01.2026 г. в 7:33, Dalaidido Lama написа:

Здравейте колеги ! 
 предстои ми закупуване на марков фотоапарат но от къде ? 
от България или от чужбина ??? 

вие от къде пазарите ?

от тука, ще ти го пратят безплатно и ако нещо не ти харесва можеш да го върнеш в определения срок на амазон и те ще ти върнат парите със 100% сигурност, щом като го получат обратно.
https://www.amazon.de/-/en/Sony-ZV-E10-Mirrorless-16-50mm-3-5-5-6/dp/B0D8QRHQNL/ref=sr_1_3?crid=38ICG4QMVIJ78&dib=eyJ2IjoiMSJ9.WmqQd8iVNlJHeYUzKJb26lOAs_Fdh_fWkp2xEjotBZa_3V27r0xf3PjWjz8bSgUw7BgF-8-6kKOMY1z5UPzSZ0PlIzMHPyTFpHAWaK7MNR5g3dH1MJmNbqqyIxF_dD1YYrFDkag0eRPyroLzlIYDsBlXOz2bfexEnvdqDvxIEjlet6yJ-U_oYp8YiQp8iWlgOuqq-8JC5QJbDgVdpSADtkHf7-HPmm3MserxmJvKvOA.vozyWdHVuJjjAaQ7d_-FqGijCxUN0SQSLZxLkpyuPKM&dib_tag=se&keywords=sony%2Bzv-e10%2Bii&qid=1769669936&sprefix=Sony%2BZV-E10%2BII%2Caps%2C95&sr=8-3&th=1

само 888 пари, що да давате луди надценки в София, вие сте равноправни Европейци, евро си имате, минавате границите на Шенгенското пространство без митнически разправии, членове сте на Европейския съюз и НАТО.
Кво ви е страх още бе селяни такива ?

п.п. Не се плаща с временна карта на амазона, щото ако върнете продукта, няма да има как да ви върнат парите до номер който го няма повече. Аз ползвам предплатена карта Мастеркард, колкото пари сложа в нея, толкова може да дръпне амазона. Връща ли са ми вече няколко пъти пари и френския и английския амазони. От германския не се е случило да връщам, но и те са си същите. Едно и също име и парола работи за всичките амазони в Европа. Като сменях cvc номера от 3-те числа, тоя дето е на карата на френския амазон, после нямаше нужда да го сменям пак и на белгийския, системата им за плащане е обща.
www.amazon.com.be = белгийския, www.amazon.nl = холандския, www.amazon.fr = френския, има и италиански и испански, ама германския ще ви праща безплатно в България, за другите проверявайте сами.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.