Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да вдигнем честотата до тавана, да засилим охлаждането, да включим на втора...

Featured Replies

Немах идея за заглавието на темата и реших да копирам от туй на раздела :D Интересувам се дали може да си "засиля" компа, заслужава ли си и ако да, то какво ще ми коства евентуално това? Реално бих предпочел някой да ми даде точни настройки, че да не берем ядове накрая.. Не разбирам от тия глупости и за тва не съм ги пипал до момента. Мисълта ми е такава понеже играя 1-2 макс 3 игри и те са - Валорант, CarX Drift Racing Online и LoL, у Валорант съм локнат на 144 фпс поради монитора ми(на всички клипове дето съм гледал, стриймове в тикток и т.н, абсолютно всички играят на ънлокнат фпс и са над 300фпс и като че ли играта е някак си по smooth(гладка една такава), в LoL също са на ънлокнат фпс, докато аз съм на 120 и се мъчи на повече от 150 да вдигне. Тук идва вече сложната част със CarX-a, без модовете си джиткам с над 100+ фпс, но след като пусна моднатата версия със KSL + Kino(мод за графика и още глупости) фпс-а ми пада драстично на 50-60-70, според какъв weather сложа в играта и от map-a, има ли как примерно да буустна фпс-а?
Ps; През adrenalin-a не съм барал абсолютно нищо!

PC;
Device Name    ------------
Processor    AMD Ryzen 5 5500                                  3.60 GHz
Installed RAM    16,0 GB (15,9 GB usable)
Storage    932 GB SSD KINGSTON SNV2S1000G
Graphics Card    AMD Radeon RX 6600 (8 GB)
System Type    64-bit operating system, x64-based processor
OS Windows 10 Pro
Ползвам ей туй пути за монитор(ако е от значение) - https://www.technopolis.bg/en/Monitori/Gaming-Monitor-SAMSUNG-Odyssey-G5-LS32CG552EUXEN/p/503507

С твоя процесор и видеокарта, компоненти ,едва ли ще постигнеш големи резултати при настройките на PBO, Curve Optimizer.

Ето какви резултати може да очакваш:

П.П. Основно, ще се вдигнат минималните кадри.

При неофициалните  модовете винаги има момента на спадането на fps, поради не доброто им оптимизиране.

• Автор
преди 8 минути, Mr. ?? написа:

С твоя процесор и видеокарта, компоненти ,едва ли ще постигнеш големи резултати при настройките на PBO, Curve Optimizer.

Ето какви резултати може да очакваш:

П.П. Основно, ще се вдигнат минималните кадри.

При неофициалните  модовете винаги има момента на спадането на fps, поради не доброто им оптимизиране.

С една дума да купувам нещо по-хубаво от сегашното, не за друго ама пък е на 1 година тоя сетъп :D 

На първо време по добра видеокарта.Но сега не е време ,за ъпгрейди.RX  6600   никога не е била 2К карта.По  лесният вариант е смяна на монитора с фул  HD   1920 x 1080 при което част от товара ще се прехвърли върху процесора ,и ще се вдигне FPS

преди 11 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

на 1 година тоя сетъп

Може да е и на 1 месец ,но това са слаби и стари части на АМ 4 платформа.Горният клип виждам че също е на фул резолюция.

За вашия 2К монитор минимума е  РТХ  5070 и нагоре, особено за еспортс заглавия трябва и добър процесор.

Намаляваш настройките на игрите, активираш FSR, ако го поддържат - пробваш различните варианти quality/balanced/performance..., ако не - пробваш на по-ниска резолюция и ще имаш повече кадри. Активирай и REBAR в BIOS, ако не си.

• Автор
преди 53 минути, Veni77 написа:

На първо време по добра видеокарта.Но сега не е време ,за ъпгрейди.RX  6600   никога не е била 2К карта.По  лесният вариант е смяна на монитора с фул  HD   1920 x 1080 при което част от товара ще се прехвърли върху процесора ,и ще се вдигне FPS

Може да е и на 1 месец ,но това са слаби и стари части на АМ 4 платформа.Горният клип виждам че също е на фул резолюция.

За вашия 2К монитор минимума е  РТХ  5070 и нагоре, особено за еспортс заглавия трябва и добър процесор.

Монитора единствено бих сменил с по-голям от този от към инчове. Не бих набивал пари в части, по-добре да сглобя нов и този да го шитна на някой и/или да остане за приятелката ми да си цъка нещо.

преди 52 минути, Raze написа:

Намаляваш настройките на игрите, активираш FSR, ако го поддържат - пробваш различните варианти quality/balanced/performance..., ако не - пробваш на по-ниска резолюция и ще имаш повече кадри. Активирай и REBAR в BIOS, ако не си.

А като цяло ако направя къстъм резолюция за Валорант(понеже обичам stretched) още от CS:GO, например 1280х960(4:3) или пък 1280х1280(тая я мернах на някакъв в тикток хаха) дали ще има някаква разлика?

В крайна сметка включени ли са XMP/EXPO профилите на паметта в БИОС-а, както и пуснат ли е PBO на процесора с negative Curve Optimizer (например -20 като за начало)?

ПП. Процесора с боксово охлаждане ли е? Ако да, нищо чудно да си удря лимитите по температура и да сваля бууста, в този случай и най-евтината кула ще подобри доста нещата. То е хубаво и да се види какви лимити са зададени в БИОС де

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 40 минути, Gaming_Solutions написа:

В крайна сметка включени ли са XMP/EXPO профилите на паметта в БИОС-а, както и пуснат ли е PBO на процесора с negative Curve Optimizer (например -20 като за начало)?

ПП. Процесора с боксово охлаждане ли е? Ако да, нищо чудно да си удря лимитите по температура и да сваля бууста, в този случай и най-евтината кула ще подобри доста нещата. То е хубаво и да се види какви лимити са зададени в БИОС де

Ако може само да обясниш как да ги проверя? Дъното ми е b550m phantom gaming 4.
- Да с боксово охлаждане е, купих готова конфигурация от технополис ако не се лъжа за 1,300 или 1,400 кинта беше тогава.

От PBO Auto го задай на On и ще си махне лимитъра 

Можеш да промениш и кривата на вентилатора на процесора за по-добро охлаждане (ползвах стоков дълго време на 5 5600G) 

преди 48 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Ако може само да обясниш как да ги проверя? Дъното ми е b550m phantom gaming 4.
- Да с боксово охлаждане е, купих готова конфигурация от технополис ако не се лъжа за 1,300 или 1,400 кинта беше тогава.

Препоръчвам ти да си вземеш първо една единична кула. Дори такава за 30-40лв ще ти свърши перфектна рабора за R5 5500, който и без това си е студен процесор. Мога да ти препоръчам Thermalright Assassin X 120 Refined SE, но и друг да намериш все ще е по-добре от боксовото охлаждане. Освен, че ще ти свали температурите и шума, няма да обдухва VRM-те на дъното с топъл въздух.

След това може да си обновиш БИОС (всъщност може и преди това :) )

Като си обновиш БИОС-а влез в настройките му отново и отиди в OC Tweaker и там ще видиш Load XMP Settings и си избираш XMP профила на паметта

Следващата стъпка е да отидеш на Advance менюто, което би трябвало да е до OC Tweaker. Търсиш AMD Overclocking и даваш Accept. Там ще видиш след това AMD PBO, пускаш го на advanced и ти се откличва Curve Optimizer. Даваш на всички ядра, задължително отрицателен офсет и даваш стойност 15 да речем. В 99,9% с отрицателен офсет 15 компютъра ще ти е стабилен. Ако дадеш -20 и нагоре ще трябва да тестваш със синтетични тестове за стабилност

Можеш и от същото място да задеш с колко MHz да ти се увеличи максималния клок при бууст.

Опцията е AMD Max CPU Boost Clock Override и можеш да зададеш максимум 200MHz, може да пробваш и със 100Mhz за начало, но това вече наистина след като смениш охлаждането. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.