Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер с вградено ONU/T

Featured Replies

Здравейте, рутера ми е за смяна, и така или иначе правя лек ремонт искам да преместя руттера, но искам да се отърва от ОНУ-то.

Може ли да препоръчате хубав и надежден рутер, който да е с вградено ону да потдържа EPON, или SFP порт(което май ще е по-сложно)

преди 1 час, karnozavur написа:

Пропуснах да кажа, че трябва да е wifi рутер

Поставяш, хубав рутер след ONU/T/рутера на ISP и си ти. Така, се процедира в повечето случаи. 

И изключваш wi-fi то ( на рутера от оператора ISP)

Рутери, които съм срещнал на пазара ( wi-fi 6/wi-fi 7), нямат тази опция която искаш.

Или става с допълнително устройство посочено по-горе.

Някой ISP, не позволяват да се премахва техния рутер/ONU/T. Така, че попитай.

• Автор

След ONT мога да сложа каквото поискам, оператора няма проблем с това.Може негов рутер, може мой.Но идеята ми беше да разкарам онуто.

Гледам в разни сайтове, че има такива рутери, но не знам дали са читави, и дали няма по добри варианти.

Ето пример за такъв.

Гледам, че и TP Link имат, но той е GPON, а моя нет е EPON.

Аз нямам проблем с онутата на моите два доставчика .На единият имам мой рутер на другият само ОНУ .Вършат перфектна работа не знам какво ти пречи . А и са имунизирани срещу Ддос атаки получаваш сигнал директно от централата на сървъра на доставчика 

Аз нямам проблем с онутата на моите два доставчика .На единият имам мой рутер на другият само ОНУ .Вършат перфектна работа не знам какво ти пречи . А и са имунизирани срещу Ддос атаки получаваш сигнал директно от централата на сървъра на доставчика 

И така ти следят връзката ако сървъра забележи , че ти е бавна автоматик се оправя без да забележиш.Това е бъдещето Онутата свиквайте доставчика е налял една камара пари така че се съобразявайте ;) 

• Автор

Чисто естетически ми е "проблема".Просто случайно видях, че има рутери с вградено ону.

За това реших да попитам, защото тук има по запознати от мен.

Надеждни рутери с вградено ONU за EPON почти не се предлагат на масовия пазар – по-често решението е рутер със SFP порт, в който се поставя модул от доставчика. Най-добрите варианти за вас са модели на MikroTik, Ubiquiti или ASUS, които имат SFP слот и позволяват директна връзка към оптичната мрежа.

преди 1 час, nusho73 написа:

Надеждни рутери с вградено ONU за EPON почти не се предлагат на масовия пазар – по-често решението е рутер със SFP порт, в който се поставя модул от доставчика. Най-добрите варианти за вас са модели на MikroTik, Ubiquiti или ASUS, които имат SFP слот и позволяват директна връзка към оптичната мрежа.

На Микротик решенията са много добри откъм рутер-страната, но сигнала на WiFi-то им е МНОГО слабо в сравнение с останалите.

Ubiquiti са много по добре откъм WiFi и потребителския интерфейс за настройки.

Виж тези:

https://rlan.bg/bg/21699-tp-link-xx230v-gpon-wi-fi-6-router

https://ic-intracom.bg/en/shop/category/active-optical-equipment-pon-epongepon-gpon-devices-1625

преди покупка провери точния стандарт на оптичния интерфейс на твоя доставчик — GPON или EPON, тъй като те НЕ са взаимно съвместими (GPON не работи на EPON мрежи и обратно).

• Автор
преди 1 час, Belefor написа:

На Микротик решенията са много добри откъм рутер-страната, но сигнала на WiFi-то им е МНОГО слабо в сравнение с останалите.

Ubiquiti са много по добре откъм WiFi и потребителския интерфейс за настройки.

Може ли да дадете конкретен модел на Ubiquiti.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.