Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Проблем" с картината на Самсунг LED

Featured Replies

Здравейте,

Преди около месец си взехме някакъв Самсунг LED, чиято картина е наистина много добра. Тестваха я също така децата през някакъв линк и т.н. и т.н., дали отговаряла-всичко е ок. Проблемът е, че някак картината НА ФИЛМИТЕ е все едно кледам клип сниман с телефон. В смисъл знаете как изглежда клип през телефон и как е на хубав и касов филм. Например ако има някакъв взрив на автомобил или катастрофа е все едно вие сте го снимали, ползвали сте декори и т.н. Разни катастрофи снимани например от високо е все едно гледам колички детски играчки, които се сблъскват. Някак не като филм, а тв новела или пряк репортаж. Лъха на изкуствено направено, виждат се някъде направо имитациите, гледате все едно е на живо в момента. Качеството е ок, но се губи някак насладата от ефектите, дори при новите и хубаво направени филми. Не видях настройки за това, режимите Спорт, Филм и т.н., както и другите настройки за цветове не играят.

Така ли си е по принцип или има настройка, за която не знам.

ПС

Хм, ето какво ми каза интелекта:

Този ефект се нарича „ефект на сапунената опера“ (soap opera effect) и се дължи на включена функция за изглаждане на движението (motion smoothing) в настройките на телевизора. За да изглеждат филмите кинематографично, трябва да изключите тази функция или да я настроите на режим „Филм“/„Кино“. 
Ето как да го коригирате:
  • Намерете настройките на картината: Отидете в меню „Настройки“ (Settings) -> „Картина“ (Picture).
  • Изключете/Намалете обработката на движение: Потърсете настройки с имена като Motionflow (Sony), TruMotion (LG), Auto Motion Plus (Samsung) или Perfect Natural Motion (Philips).
  • Променете стила: Задайте стила на картината на „Филм“ (Cinema/Movie), което автоматично изключва изкуственото изглаждане.
  • Настройка "Ясно движение": Ако опцията е активна, намалете или изключете настройките за намаляване на размазването (Blur/Judder reduction). 
След тези промени филмите ще придобият оригиналния си, по-малко „телевизионен“ вид.

Ще го пробвам довечера.

Разрешен от Mr. ??

• Автор
преди 3 минути, Teemo v. X написа:

Auto Motion Plus - off

Благодаря, прочетох и аз за тази опция малко след публикацията. Защо ли чак сега взех да търся по-сериозно, но и преди го направих, ама нещо нищо не излизаше като информация.

• Решение

Това е толкова "добра екстра" при новите ТВ. Тя е първото нещо, което изключвам/настройвам на един нов ТВ.

Статия, как се нарича soap opera effect/motion smoothing, при отделните производители на ТВ, за да се деактивира:

Does Your TV Look Weird? This Is Why

Цитат

Samsung: Picture Clarity or Auto Motion Plus 

преди 4 часа, bate_dydo написа:

Благодаря, прочетох и аз за тази опция малко след публикацията. Защо ли чак сега взех да търся по-сериозно, но и преди го направих, ама нещо нищо не излизаше като информация.

Е защо си маркирал собствения си пост за решение на въпроса? Нали уж @Teemo v. X ти каза какво да оправиш...

хахахаах Тиймо изчезна. По непонятни причини.

Въобще не ме интересува решението, затова го преправих на три точки. Понеже сме  писали по едно и също време.

Ама защо ме трият...

• Автор

Не бях влизал от доста време, може би около 12 години. Та някои функции явно ми убягват. 

Оценявам помощта за решаването на проблема, за което благодаря. И след като вече получих информация просто кликнах, че проблема е решен. Не съм знаел, че трява да кликна на определено мнение.

Иначе вчера пробвах, работи, ама на някои канали нещо качеството много се влошава. На опцията "филм" без да изключвам обсъжданата функция е по ок.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.