Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Експертиза на паметта на телефон

Featured Replies

Преди месец телефона ми бе иззет от полицията, за да се извърши експертиза. Преди близо една година, след инцидент със замесен полицай и обаждане от моя страна на тел.112, с изненада установих, че от регистъра на телефона ми за съответната дата са изтрити всички обаждания. Подадох и този факт като оплакване за съмнения в опит за прикриване на инцидента, заради което телефона ми бе иззет, и вече два месеца няма никакъв резултат.... Въпрос- колко време би отнела една проверка в паметта на телефона, говорим за експерти , криминалисти?

Вместо да питаш случайни хора в софтуерен форум - не е ли по-логично да питаш този, който ти е взел телефона, кога ще го върне?...

преди 1 час, Vlado Topa написа:

.....Въпрос- колко време би отнела една проверка в паметта на телефона, говорим за експерти , криминалисти?

Краткия отговор е "Колкото е необходимо". По принцип, ако на самия апарат не е вкл. опцията за автоматичен backup, става доста сложно, а и едва ли някой от "експертите" разполага с необходимия сервизен софтуер за съответното устройство.

Мобилните оператори, по закон са длъжни да пазаят лог-ове 6 месеца, така че винаги можеш да поискаш подробна разпечатка (предполагам с/у заплащане). Естествено и разследващия орган може да поиска от оператора такава справка, но се изисква нареждане съдията по съответното дело (не съм юрист, това ми каза мой приятел, който е разследващ полицай)

преди 8 часа, NewRedDragon написа:

Краткия отговор е "Колкото е необходимо". По принцип, ако на самия апарат не е вкл. опцията за автоматичен backup, става доста сложно, а и едва ли някой от "експертите" разполага с необходимия сервизен софтуер за съответното устройство.

Мобилните оператори, по закон са длъжни да пазаят лог-ове 6 месеца, така че винаги можеш да поискаш подробна разпечатка (предполагам с/у заплащане). Естествено и разследващия орган може да поиска от оператора такава справка, но се изисква нареждане съдията по съответното дело (не съм юрист, това ми каза мой приятел, който е разследващ полицай)

Ето как стават фаловете - оператора е длъжен да пази записи 6 месеца, но ти ще му искаш данни за година назад - на какво основание? Или с думите вижте там какво ще изровите .. и тук идва онова другото - колко време се пазят разни лични данни и т.н. Изобщо цялата работа се бие сама себе си .. ама тя и темата започна така .. Преди месец ... и завърши с .. и вече два месеца ...

преди 11 часа, plamen_petrov_80 написа:

Ето как стават фаловете - оператора е длъжен да пази записи 6 месеца, но ти ще му искаш данни за година назад - на какво основание? Или с думите вижте там какво ще изровите .. и тук идва онова другото - колко време се пазят разни лични данни и т.н. Изобщо цялата работа се бие сама себе си .. ама тя и темата започна така .. Преди месец ... и завърши с .. и вече два месеца ...

Лог-овете на обажданията /хронологията/, мисля, че не са лични данни, по смисъла на закона. Но....ти си прав - няма никакво основание да се търси инфо за срок по-голям от 6 месеца. Естествено, ако няма назначени СРС-та.

И малко допълнение от "моя човек":

Ако телефона е приложен към делото, като веществено доказателство, то той ще бъде под опека на разследващия орган, до момента на приключване на съответното дело, независимо от изхода му.

Кога, с кого си говорил, за колко време .. ако има и данни за използвана мобилна клетка - има и местонахождение .. мен ми звучи като доста лична информация ако ще се пази до живот ... все пак по закон доста неща си имат давност - питах полицая или по добре адвокат за кое нарушение колко е давността му ... тогава защо някой да помни кога къде съм бил и с кого съм говорил?

Дори тук - пускаш искане и всичките ти коментари изчезват .. и няма такава съдебна заповед която да ги върне след година, иначе смисъла на всичко отива точно в реката.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.