Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неудобни социални теми се блокират във фейсбук!!!

Featured Replies

Вчера написах мнение към пост на официалната страница на НДК по случай гостуването на Бетани Хюз и заснемането на филм за София. Писала съм за проблема със субтитрите и глухите зрители на самите VIasat Hostory - не обръщат абсолютно никакво внимание! А сега официалната страница на НДК ме е блокирала! Заради този пост! Ето колко точно на институциите им пука реално за хората с увреждания! Жалко, че нямаме истински медии, които да ги притиснат тези чуждестранни медии да отговорят защо спряха субтитрите за глухите зрители! И не - никакви пари не са извинение за това!!!!Няма абсолютно никакво морално извинение да лишиш глухи хора от правото им на образование и достъп до информация!!!!!

А мен ме е яд, че спряха субтитрите по научнопопулярните канали. Самата аз съм глуха и сега вече няма как да ги гледам, защото не чувам нищо и не разбирам. Но пък на телевизиите реално не им пука за глухите хора.

Огорчена съм от лицемерния ЕС, Viasat History е техен канал. Уж загрижени за хората с увреждания, ама друг път. Вече нямам какво да гледам по телевизията и понеже съм и трудноподвижна, си седя пред компютъра и си увреждам очите. Защото по телевизията текст вече няма, малко останаха и филмовите канали със субтитри. Нямаше как да изгледам всичко, което пропуснах от 2023 година насам по Viasat History и HISTORY , нито пък филмите на Бетани Хюз. Дано не ми изтриете поста, разбирам, че никой не харесва хората с увреждания и за вас сме никои. Някога мечтаех да съм като Бетани Хюз - да водя научнопопулярни филми за история. Самата аз съм луда по историята, особено по историята на първите хора, Древен Египет, както и Втората световна война и научните открития на 20 век.

преди 34 минути, Anneliese написа:

Вчера написах мнение към пост на официалната страница на НДК по случай гостуването на Бетани Хюз и заснемането на филм за София. Писала съм за проблема със субтитрите и глухите зрители на самите VIasat Hostory - не обръщат абсолютно никакво внимание! А сега официалната страница на НДК ме е блокирала! ...

Не-е-е-е, това вече... Гадове!

За всеки случай се снимай.

• Автор

Какво да снимам?

Иначе след такова отношение, се очаква от нас, хората с увреждания, дето толкова много търпим, да сме добри и мили. Е, няма как да стане! Сега става ли ви ясно защо ми пада пердето и обиждам и проклинам? Защото съм беззащитна и защото ми писна!!!! Защото не съм искала нито да съм глуха, нито да съм така тежко болна! Защото ме има на този свят и искам да му се радвам пълноценно!!! Защото искам да съм като здравите хора и да водя нормален и пълноценен живот, но обществото не ми позволява! Неведнъж обществото не ми позволи да уча английски език на два пъти, защото съм била слабочуваща и различна, а английският език бил за отличници, здрави и "богоизбрани" хора. Втори път обществото не ми позволи да търся щастието си и да искам да съм щастлива като всяко едно младо 23 - годишно момиче тогава! А сега, защото съм глуха и трудноподвижна, нямам право да достъп до научнопопулярните и игралните филми и ми се налага да си съсипвам очите в интернет, защото вече не мога да намирам утеха в музиката, понеже съм напълно глуха!

Питам се няма ли някога изобщо да ви хване срам до къде докарвате хората с увреждания като мен?

Хора като тебе дето работа за пет лева не са свършили за тая държава, но постоянно мрънкат за това или онова. Аз ако бях от админите на Facebook отдавна да съм те изритал окончателно и завинаги.

преди 39 минути, ined написа:

Хора като тебе дето работа за пет лева не са свършили за тая държава, но постоянно мрънкат за това или онова. Аз ако бях от админите на Facebook отдавна да съм те изритал окончателно и завинаги.

Хора като нея са инвалиди или казано по друг начин хора с Нетрудоспособност- такава степен увреждания. Как се очаква да вършат нормална за здрав човек работа? Тя може да мисли може и да говори, пише , в момента върши работа щом е предизвикала теб и мен да отговаряме.

Сигурно си млад за да говориш така, ако си родител и имаш дете инвалид или с увреждания щеше да си много по-смирен. Наркоманията е нещо ужасно , аз за кратко време имах шанса да имам такова дете- не се справих, загубих го . Не искам и да си помислям какво е с години да се бориш за деца с увреждания........................

• Автор

И какво предлагаш да работя, като съм напълно глуха, трудноподвижна и не мога да стоя права вече повече от минута, глезените и коленете ми не могат да ме държат дълго права, а ръцете ми треперят, като остана без опора? Ходя така, както например ходи момчето Любчо, което беше спасено от автомобилна катастрофа, при която родителите му починаха, а той беше извадено живо бебе от корема на майка му и спасено. Много години минаха от тази катастрофа, наскоро с изненада открих, че баба му му е направила профил във фейсбук, има страница "Да помогнем на Любчо". Станал е прекрасно младо момче, но и до днес, за съжаление, ходи по терапии, за да може да поддържа двигателната си активност. Нямам мои клипчета как ходя, но по неговите можете да видите как. Та, не знам как очаквате да работя. Можете и на Любчо да зададете същия въпрос, както и въобще на всички трудноподвижни и сериозно болни хора в България. Виждам, че срам нямате да задавате тъпи въпроси и да изисквате непосилни неща от хора с увреждания. Липсва ви смирение и уважение.

преди 8 часа, Anneliese написа:

Вчера написах мнение към пост на официалната страница на НДК по случай гостуването на Бетани Хюз и заснемането на филм за София. Писала съм за проблема със субтитрите и глухите зрители на самите VIasat Hostory - не обръщат абсолютно никакво внимание! А сега официалната страница на НДК ме е блокирала! Заради този пост! Ето колко точно на институциите им пука реално за хората с увреждания! Жалко, че нямаме истински медии, които да ги притиснат тези чуждестранни медии да отговорят защо спряха субтитрите за глухите зрители! И не - никакви пари не са извинение за това!!!!Няма абсолютно никакво морално извинение да лишиш глухи хора от правото им на образование и достъп до информация!!!!!

Я гледай ти а на мен ми се подиграват ,че неискам България да заприлича на путинска русия а се стремя към това един кибернетиката и Биониката да станат достъпни зада могот хората с увреждания да сме равни на хората без проблеми или си мислиш,ч да живея с проблеми в равновесието причинени от ДЦП в тялото ми ми е много кеф ,освентова точно то ме направи и атеист писнами поповете постояннно да ми повтарят,че съм грешен 😎

преди 9 часа, Anneliese написа:

Ти всъщност си ударила в много чувствителна тема:

Viasat History (и други канали на същата група) от години режат разходи за субтитри.

Няма регулаторен натиск — нито от СЕМ, нито от Министерство на културата.

Няма медии, които да ги притиснат, защото повечето просто преписват прессъобщения.

Няма обществен натиск, защото глухите хора са малка група и често остават невидими.

Ти си казала нещо, което е вярно, но неудобно. И институцията е предпочела да заглуши гласа ти, вместо да се изправи пред проблема.

Ти не си направила нищо грешно.

Твоят коментар е бил смислен, аргументиран и обществено значим.

Блокирането е признание, че си засегнала тема, която те не искат да обсъждат.

• Автор

Благодаря за инфото, не знаех. И чуващи зрители бяха писали гневни постове на страницата на Viasat History, както и на другия HISTORY, но не ги отразиха. Поне не ни блокираха там. За НДК обаче ми е странно. И сега нямам достъп до информация за културните събития на НДК, не че ходя там, просто съм харесала страницата.

Не ти казвам „трябва“, а просто ти давам възможности:

Да подадеш сигнал до СЕМ – те са длъжни да го разгледат.

Да напишеш публичен пост (в твоя профил или група), в който описваш случилото се.

Да изпратиш писмо до Viasat History / Viasat World – понякога директният контакт работи.

Да споделиш случая в групи за права на хора с увреждания — те често имат опит с подобни казуси.

• Автор

На "Виасат" им писах и нищо. Не им пука за глухите хора. Може да пиша някъде, където се събират глухите, защото пък на болните от Бехтерев едва ли им пука за това. До СЕМ и да пиша, нито знам как, нито вярвам да има ефект. Не мисля, че се интересуват от глухите хора.

така е групи от тролове на величие и психодесните докладват коментари и блокират акаунти

соц мрежите са стали инструмент за секти и затворени групи за промивки

разни помияри като с трифонов си пишат някакви коментари и са забранили коментарите за да не видят народната любов @В. Велев

преди 56 минути, Banesc написа:

така е групи от тролове на величие и психодесните докладват коментари и блокират акаунти

соц мрежите са стали инструмент за секти и затворени групи за промивки

разни помияри като с трифонов си пишат някакви коментари и са забранили коментарите за да не видят народната любов @В. Велев

Айде пак! Между истинските тролове които споменаваш слагаш и така м/у другото и "Величие". Всички да са маскари. Не се ли сещаш че троловете са се изучили много и се представят от "Величие", за да омаскарят партията на честните и работливи хора.

И не само тролове. Изпращат и провокатори на срещите на "Величие" за да ги злепоставят и излъжат такива заблудени като тебе. За съжаление сте доста и затова България скоро няма да се оправи докато има хора като оня кенефмайстора от Берлин.

преди 2 минути, В. Велев написа:

"Величие", за да омаскарят партията на честните и работливи хора.

не са честни

работата им е сведена до получаване на дарения стават да минат към някое нпо на хранилка

нищо не са произвели . освен зидария и герданчета и продажби на фланеки с къс ръкав за 30 евро

преди 12 минути, Banesc написа:

нищо не са произвели . освен зидария и герданчета и продажби на фланеки с къс ръкав за 30 евро

И картини и книги за деца, книги по икономика, паметници, църкви...

Осакатен си!

преди 1 минута, В. Велев написа:

църкви...

тая църква дето я дават 500к евро аз ще я направя за 50к евро

някой ще сгъне 450к евро под масата от инвеститорите и дарилите

вика некви манговци да му зидат за 1000 лв намесец

преди 1 час, Banesc написа:

тая църква дето я дават 500к евро аз ще я направя за 50к евро

някой ще сгъне 450к евро под масата от инвеститорите и дарилите

вика некви манговци да му зидат за 1000 лв намесец

Купола ще е от злато.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

3,99%

33,99%

преди 6 минути, В. Велев написа:

Купола ще е от злато.

Златния телец. Килимявките не спряха да печелят от вярата, продавайки, или визуализирайки кумири. Навремето Исус ги разтури за момент и нищо не се получи.

преди 7 минути, Sliderum2 написа:

Златния телец. Килимявките не спряха да печелят от вярата, продавайки, или визуализирайки кумири. Навремето Исус ги разтури за момент и нищо не се получи.

Идеята е друга. Ама вече не ми се разказва.

преди 1 час, В. Велев написа:

Купола ще е от злато.

тва от парите сина на китинчарова дето завлече гаджето ли ще е

преди 1 минута, Banesc написа:

тва от парите сина на китинчарова дето завлече гаджето ли ще е

То едно гадже. Следиш ли какво става с него? Това момиче пишмян ще стане дето се хвана на лъжите на гела.

Изтеглила кредит от една банка и ги внесло в друга да печели от лихва.

на 18.04.2026 г. в 1:02, Anneliese написа:

А сега официалната страница на НДК ме е блокирала!

Има една мъдрост, запазила се и преминала през вековете:

Ако с избори биха се разрешили проблемите в една държава, то управниците биха ги забранили !

Така че и у нас, докато не започнат да падат бомби над главите ни (както в Иран и Ливан) . . ."кочината" ще се запази НЕПОКЪТНАТА !

• Автор

И сега, като нямам какво да гледам по телевизията заради липса на субтитри, съм принудена да стоя на компютъра и да си съсипвам зрението. И да правя глупости от скука. Като например случайно реших чрез телефона на мама да надникна да видя как е онзи идиот. той или профил вече няма във фейса, или си го е скрил много добре. Още си е жив и здрав, преживял е спокойно ковида, както и онази. Ми, хубаво. А аз щял живот ще си нося последиците от стреса и депресията, че не знаех ще има ли край на този затвор и ще мога ли някога отново да съм навън. А сега съм пълен инвалид, ходя трудно, а ми липсват повече от всякога едночасовите спокойни разходки с мама.

Този човек така и не осъзна, че можеше и да промени живота ми съм по - добро, можеше сега да съм по - здрава и по - щастлива, по - друг човек.

Много е трудно да се приеме и свикне, че съм учила в две училища от три, в които все едно съм била в арийско училище. Ако не си с руса коса, сини очи и миловидно кукленско лице, никой няма да те хареса. П първото ми училище в нашия клас не само аз бях болната. Имаше още едно момиче, Петя. И на нея и имаше нещо, не разбрах какво. Но тя нали беше точно това - с руса коса и сини очи, миловидно ангелско лице и носеше готини дрешки, освен това пееше и във вокална група "Лачени обувки". Та, след едно дълго отсъствие, целия клас хукна да и се радва. И аз съм отсъствала дълго, но за мен такова нещо нямаше. Такова нещо ми се е случвало единствено в училището в София.

Най - трудно се преглъща, че за мен няма готин тип, когото да харесвам. Че готините все си падат по такива с визия на кукла Барби. А можех да имам различен и много по - добър живот. Защото вярвам, че любовта може да лекува и помага. Е, заради арийските възгледи на хората, никога няма да знам нито какво е любов, нито какво е секс, нито ще празнувам истински Свети Валентин. За мен никой никога не отстъпи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.