Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Необясними проблеми в отношенията с хора

Featured Replies

преди 17 часа, Belefor написа:

Да изкарваш пари или да си намериш приятели на работата?

Аз не мога да си представя да нямам приятелски взаимоотношения с колегите с които прекарвам половината или дори по-голямата част от деня.

Няма ли приятелски взаимоотношения в екипа и създаде ли се една токсична среда, повярвай ми изкарването на пари е до време. Това никога не свършва добре

разликата да работиш у фабрика (да кажем в призводството) в цех 200+човека .

постояно някой да ти е на главата,

да те наблюдават с камери и да ти крещят що ходиш до кенефа в раб. време ...

и да работиш в офис с 10 човека е огромна ...

е за това не разбирате разликата ...

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Аз не мога да си представя да нямам приятелски взаимоотношения с колегите с които прекарвам половината или дори по-голямата част от деня.

Всички ли са толкова дружелюбни във вашата фирма? 😃

преди 40 минути, mr. 5r0ff написа:

разликата да работиш у фабрика (да кажем в призводството) в цех 200+човека .

постояно някой да ти е на главата,

да те наблюдават с камери и да ти крещят що ходиш до кенефа в раб. време ...

и да работиш в офис с 10 човека е огромна ...

е за това не разбирате разликата ...

Да, работил съм и двете, преди години (като студент) работих именно като оператор на металорежеща машина в цех с около 100 човека, сега работя в офис с около 150 човека. Никога никой не ми е седял на главата, но то не е и имало нужда, въпреки че бях на норма. Правиш ли си бройките, никой не те закача, като имаш проблем пък съобщаваш навреме където трябва. И точно това казвам, ако някъде някой е създал такава токсична обстановка, то със сигурност няма да доведе до нищо хубаво, нито за ръководството, нито за служителите. И да, все още имам приятели от старата работа, а със сегашните колеги често пък излизаме след работно време за по бира, особено като е хубаво времето. Два пъти годишно правим и тиймбилдинг, веднъж с отдела и веднъж за цялата фирма.

преди 20 минути, Greta Crocheter написа:

Всички ли са толкова дружелюбни във вашата фирма? 😃

Няма как да сме приятели с всички 100-200 човека или там колкото е голяма фирмата, но от толкова хора пък ако не можем да намерим и приятели..., явно проблема е в нас. Ако фирмата е малка то по-добре да напуснем, отколкото да се мъчим всички взаимно

Фирмите са като един клас в училище

има всякави хора

ако в класа са 50 % мърши то във фирмата хората трябва да са по- подбрани

обаче се занижава качеството ЗАЩОТО ако се плащат малко пари шефовете толерарат кавгите защото ще си изгубят нископлатената ръботна ръка

или ако е голяма заплатата оставят кадърните да си правят каквото искат щото няма да намерат друг работник

общо взето това е решението на въпроса

отговора да ми се маркира....

преди 12 часа, Banesc написа:

от 20 г съм безработен

тук таме съм почвал за проба за малко

щото трудно издържам психически да работя една работа повече от година

наблюдението ми е че ръководствата толерарат лошите отношения ако този който е и стар работник може да върши някаква работа

имаше един пияндурник но го държаха защото работеше там дълго и можеше да се справя със задачите когато не беше пиян но да кажем 50 % от времето беше пиян и си лежеше в повръщаното и опиканото

и един път се беше напил и отишъл при директора да му вдига заплатата или щял да напуска

и директора му казал не мога да ти вдигна заплатата няма пари фирмата и му разписал напускането и минава време той забравил че напуснал и директора му казва защо идваш на работа нали напусна ....

ИНАЧЕ

в повечето фирми мнозинството са читави

тук таме има някой заядлив или изнервен я някакъв проблем финансов или бърнаут

а пък и големите фирми са свързани политически и има корпоративен вот

особено за психодесните дето най пискат за честност

това води рак

когато правиш и казваш неща дето не искаш и не са верни

мозъкът се бъгва

получава се патологична лъжа

особено когато се разминава действителността и е очиведно

и когато лицемерието е твърде очеведно те избягват защото знаят че ще им кажеш каквото искат да чуят а не стината

така наречения иесмен ставаш

такива никой не ги обича

не е формалност

и липсва конкретика

каква работа

менижъра има задача да си изпълнява трудовия договор и ДЛЪЖНОСТНАТА ХАРАКТЕРИСТИКА

ти също...

пише различни неща там

в длъжностната характеристика ти пише да слушаш и да изпълняваш каквото нареди мениджира

ако не ти влиза в длъжносната характеристика нареждане от мениджъра може и да откажеш

и да кажеш просто аз не съм назначен за тази длъжност

Ти си една от форумните откачалки и нямаш много право да се изказваш по тази тема...

преди 4 часа, Gaming_Solutions написа:

Няма ли приятелски взаимоотношения в екипа и създаде ли се една токсична среда, повярвай ми изкарването на пари е до време. Това никога не свършва добре

Не е точно така. Сигурен съм , че и в твоята работа има хора, с които се разбираш повече и има хора по малко. Едва ли абсолютно всички ходите да пиете по едно пиене в петък след работа?!?!?

С хората, с които се разбираш е ясно. С хората с които не се разбираш - просто си вършите работата и не си приказвате нещо повече от общи приказки и поздрави? Аз лично нямам приятелски отношения с един, двама човека, с които работя, но се старая да съм професионалист и общата работа винаги се свършва!

преди 4 часа, Gaming_Solutions написа:

Стори ми се, че искаш да си приятел с всички...

преди 27 минути, Belefor написа:

Стори ми се, че искаш да си приятел с всички...

Да има приятелска атмосфера в офиса и да си приятел с всички са две различни неща.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Няма как да сме приятели с всички 100-200 човека или там колкото е голяма фирмата, но от толкова хора пък ако не можем да намерим и приятели..., явно проблема е в нас. Ако фирмата е малка то по-добре да напуснем, отколкото да се мъчим всички взаимно

Разбира се, че човек може да си намери приятели на работа. Който търси - намира.

Когато става дума за работна среда, не е задължително да си приятел с всички, но е абсолютно задължително да се спазва добрият тон, дори и да е само формално. Говоря точно за понятия като "професионализъм", "дисциплина" и "работна етика".

на 5.05.2026 г. в 20:25, Positiveman написа:

...Освен това имаше нещо като модел, което не ми допада. Това на практика са едни ограничители на свободата и като че ли са далеч от човешкото. Чудя се за някакви индивиди  там дето бяха (особено на определени позиции) какви хора са, оставах с впечатлнието че са като извънземни. Говориха се някакви напълно клиширани, сухарски или глупави неща. „Професионална среда“ и „има си етикет“ (ужас), „това е работа, не може да правиш каквото си искаш“ са само малка част от глупавите клишета.

Какво точно имаш против професионалната дисциплина и етикета?

преди 18 часа, Greta Crocheter написа:

Така е, можеш да игнорираш само хора, които не са ти никакви и нямат никаква роля в живота ти. С колегите трябва да се справяш по някакъв начин. Най-важното е да не се поддаваш на провокации и да не позволяваш да ти изместят фокуса от работата и желаните резултати.

Реално няма "необясними проблеми", а неразбрани потребности и/или неразбрана ценностна система. Това е характерно за субекти в пубертета, а някои дори 33+ не излизат от там. Казано е, до 33 годишна възраст, ако не си си уредил живота, то след това ще имаш трудности, а не проблеми! ;) Не са случайни някои числа из възрастта на човек. В кариерата човек израства до 42. После или става шеф на себе си или трябва да е лоялен на шефа си, т.е. да не губи и/или продава доверието му.

На млади години иде-доде да си "чердже" (трупаш опит .... по-опитните се "ев@т" со теб), но стане ли ти навик, то рано или късно ставаш "пачавра" и те ти така пропадаш в живота си ... Туй не разумят младите ... и те ти така ставаш проблем или имаш проблем с отношенията си.

....

Всяко нещо може да бъде обяснено, но трябва да знаеш по коя логика?! Нормалната или човешката!? А, имайки предвид, че нещо нормално тук (локално) е ненормално там (глобално или световно, или прочие...), то зависи как си си изградил не нрава, не ценностната система и прочие, а своята съвест! ;) Изход няма, а има изходи: Ставаш, или лицемер, или човечен (хрисим), или егоист. Малко хора владеят дипломацията. ;)

преди 21 часа, Greta Crocheter написа:

Разбира се, че човек може да си намери приятели на работа. Който търси - намира.

Когато става дума за работна среда, не е задължително да си приятел с всички, но е абсолютно задължително да се спазва добрият тон, дори и да е само формално. Говоря точно за понятия като "професионализъм", "дисциплина" и "работна етика".

Аз не случайно не съм използвал израза "да съм приятел с всички", защото звучи леко наивно, но да се създаде приятелска атмосфера в един екип или в една фирма ако е по-малка за мен е задължително условие за успех на екипа/фирмата. Всички са по-продуктивни, когато средата предразполага за това, хората си помагат, шегуват се, времето минава по-леко, мозъка не се затормозява толкова и сутрин отиваш с желание за работа. Така и екипа се запазва дълго време и няма текучество на персонал, който да обучаваш постоянно, а като го обучиш и вече трябва да търсиш нов, защото някой е напуснал "да търси нови предизвикателства"

Но организирането на подобна среда е сложен процес и започва още с подбора на кадри. От моя мениджър знам, че за него е фундаментално важно като наема нов човек в екипа, той да може да се впише в него, та трябва и да си психолог в определен смисъл за да преценяваш добре хората.

• Автор
преди 6 часа, Gaming_Solutions написа:

Аз не случайно не съм използвал израза "да съм приятел с всички", защото звучи леко наивно, но да се създаде приятелска атмосфера в един екип или в една фирма ако е по-малка за мен е задължително условие за успех на екипа/фирмата. Всички са по-продуктивни, когато средата предразполага за това, хората си помагат, шегуват се, времето минава по-леко, мозъка не се затормозява толкова и сутрин отиваш с желание за работа. Така и екипа се запазва дълго време и няма текучество на персонал, който да обучаваш постоянно, а като го обучиш и вече трябва да търсиш нов, защото някой е напуснал "да търси нови предизвикателства"

Но организирането на подобна среда е сложен процес и започва още с подбора на кадри. От моя мениджър знам, че за него е фундаментално важно като наема нов човек в екипа, той да може да се впише в него, та трябва и да си психолог в определен смисъл за да преценяваш добре хората.

Да, точно така. Това имах предвид. Зависи как предразполагат. Вие я описахте средата, да не повтарям. Има такива места и екипи, може би е въпрос на попадане. При мен е по-сложно да ги намеря и не може да се каже със сигурност защо е така. При различните хора е различно с намирането, попадането. По фирмите, в които бях има хора, които изглежда не ги интересува този въпрос или им е все тая. Гледат си някакви други неща, включително да запълнят бройките в трудните екипи (там където има повече текучество). Може би това е един от факторите да не се получиха добре нещата, но не и единствен. Сигурно и самото формиране не винаги се получава лесно-въпрос е и на това какви са конкретните хора, дали могат да се сработят, дали се интересуват да са в такава среда и т.н. Пък и нищо не става насила и не е задължително, някои не са заинтересовани да ги формират и съответно текучеството е много сериозно. И това струва ми се също е някакъв модел-редовно да си тръгват хората и да идват нови. Обаче по този начин изглежда се процедира на много места.

преди 2 часа, Positiveman написа:

По фирмите, в които бях има хора, които изглежда не ги интересува този въпрос или им е все тая. Гледат си някакви други неща, включително да запълнят бройките в трудните екипи (там където има повече текучество).

Текучеството в тази сфера в последните години е много голямо и заради него, понякога, социалните проблеми между персонала остават на заден план, дори и това да води до допълнително текучество. По-добре нервен стар служител можещ и знаещ, отколкото двама нови уплашени и незнаещи. Но това зависи много и от ситуацията, в която е филиала/фирмата в момента.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.