Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Google ще дава само по 5 GB безплатно пространство за нови абонати

Featured Replies

Освен ако не потъвърдите телефонен номер:
Google ще дава само по 5 GB безплатно пространство за нови абонати | Today Tech

• Автор
преди 1 минута, nickolaycho написа:

Баш ме брига!

Ша зема да го зместа у другийо крачол.
Ма то трее и да се мисли - като си дадеш на тея търгаши номера, какви ще са последиците...

По скоро анонимноста заминава. Давайки номера си човек превръща анонимния си имейл в дигитална идентичност и със предоставен номер започват да си профилират на воля за сметка на даден човек.

А от там става и по интересно някой ако реши да хакне нечий акаунт с предоставен номер ептем ще бъде улеснен.

https://support.google.com/My-Ad-Center-Help/answer/12155764?hl=bg&visit_id=639144609475519140-2780422089&rd=1

Ето и пример как гугльо се обяснява и издава за какво ползва предоставената информация на потребителите.

Искаме да сте наясно какви типове информация събираме, когато използвате услугите ни

Събираме информация, за да предоставим по-добри услуги на всичките си потребители – от определянето на основни неща, като това на какъв език говорите, до по-сложни, например кои реклами ще сметнете за най-полезни, кои хора са най-важни за вас онлайн или кои видеоклипове в YouTube може да ви харесат. Каква информация събираме и как си служим с нея зависи от това как използвате услугите ни и как управлявате контролите за поверителност.

Когато не сте влезли в профил в Google, събираната от нас информация се съхранява с уникални идентификатори, свързани с браузъра, приложението или устройството, които използвате. Това ни дава възможност например да запазим предпочитанията ви, като например предпочитания от вас език и това дали да показваме по-подходящи резултати от търсенето или реклами въз основа на активността ви, за да се възползвате от тях във всички сесии на сърфиране.

Когато сте влезли в профила си в Google, събираме и информация, която съхраняваме в него и третираме като лична информация.

Неща, които създавате или ни предоставяте

02-things-you-create-or-provide-to-us-li

Когато си създавате профил в Google, вие ни предоставяте лична информация, включително името си и парола. Можете също да добавите телефонен номер или данни за плащане към профила си. Дори и да не сте влезли в профил в Google, може да ни предоставите информация – например имейл адрес за връзка с нас или на който да получавате актуализации за услугите ни.

Също така събираме съдържанието, което създавате, качвате или получавате от други хора, когато използвате услугите ни. Това включва неща като имейлите, които пишете и получавате, снимките и видеоклиповете, които запазвате, документите и електронните таблици, които създавате и коментарите ви за видеоклипове в YouTube.

Каква информация събираме, когато използвате услугите ни

Използваните от вас приложения, браузъри и устройства

03-your-apps-browsers-devices-lightmode.

Събираме информация за приложенията, браузърите и устройствата, които използвате за достъп до услугите на Google. Тя ни помага да осигуряваме функции като автоматичните актуализации за продукти и затъмняване на екрана, когато батерията ви е на изчерпване.

Събираната от нас информация включва уникални идентификатори, тип и настройки на браузъра, тип и настройки на устройството, операционна система, информация за мобилната мрежа, включително име на оператора и телефонен номер, и номер на версията на приложението. Също така събираме информация за взаимодействието на използваните от вас приложения, браузъри и устройства с услугите ни, включително IP адрес, сигнали за сривове, активност на системата и дата, час и препращащ URL адрес на заявката ви.

Събираме тази информация, когато услуга на Google на устройството ви се свърже със сървърите ни – когато например инсталирате приложение от Google Play Магазин или дадена услуга проверява за автоматични актуализации. Ако използвате устройство с Android с приложения от Google, то периодично се свързва със сървърите ни, за да предоставя информация за себе си и за връзката с услугите ни. Тази информация включва неща като типа на устройството ви, името на оператора, сигнали за сривове и кои приложения сте инсталирали, а в зависимост от настройките на устройството ви с Android – и други данни за това

преди 2 часа, цър-вул написа:

Ша зема да го зместа у другийо крачол.
Ма то трее и да се мисли - като си дадеш на тея търгаши номера, какви ще са последиците...

Като ползваш телефон с Андроид - не си ли даваш номера?

преди 2 часа, цър-вул написа:

Е па то ако си отваряте gmail в телефоните, те не ви ли виждат номера 00359888....
Аз съм дал в телефона yahoo и-мейл адрес и не отварям моя gmail на телефона.
А истинският ми тел. номер е на GSM с бутони, който не съм го дал по никакъв начин на гугльо.
Другия номер от смартфона ако си го издърпат чрез тъпия андроид, те няма към какво да го свържат, понеже не ползвам от телефона нищо гугълско като услуга.

Сега обаче става много интересно, ако ми четат и-мейлите на компютъра с gmail, тогава може би са ми видели вече истинския ми тел. номер шпионите хамерикански, като съм го пращал на някакви хора. Но той явно не е свързан към сметка та гугъл, щото редовно си ме подканват да си дам тел. номер и адреса, понеже се правя на разсеян и никога не им го давам доброволно.

Нищо драматично не става - ползвам ги от как ги има. От 7-8 години си и плащам за повече място там. Е па, драма не е станала. Няма и да стане.

Аз пък си ползвам безплатното място в облака на гоогъл но качвам само дребни неща снимки , документи , файлове с пароли и сертификати и съм доволен :)

на 16.05.2026 г. в 16:32, цър-вул написа:

Гоогъл е стра'отен облак.

И ти си стра'отен понякога - ама не облак, ами мъгла.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.