Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България спечели най-технологичната Евровизия в историята

Featured Replies

Веси, върви ти жури да видиш лесно ли е.Кажи сега че и Азис не може да пее.От къде ги четеш тези жълтини ?

• Отговори 121
  • Прегледи 3,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Резултатът на DARA е отвяващ.

• чичо Сашо
    чичо Сашо

Браво на момичето, отвя всички с таланта си! Гордост за България!!! п.п. Показа и комбинация от три пръста, от който средния е изпъкнал нагоре на всички нещастници, хейтъри които я заливаха месеци

• Въпроса е ,че другите държави я харесаха.Трябва да сме горди .

Публикувани изображения

преди 27 минути, nusho73 написа:

Веси, върви ти жури да видиш лесно ли е.Кажи сега че и Азис не може да пее.От къде ги четеш тези жълтини ?

преди 27 минути, nusho73 написа:

за АЗИС НЕ МОГА ДА КАЖА ЛОШО < ТАЛАНТ Е ОГРОМЕН, както И СОФКА И ФИКИ, но не и Дара.

преди 5 минути, Веси Филипова написа:

за АЗИС НЕ МОГА ДА КАЖА ЛОШО < ТАЛАНТ Е ОГРОМЕН, както И СОФКА И ФИКИ, но не и Дара.

Дара е подходяща за този конкурс. Аз също си помислих, че нещо от фоклора изпято от Мона ще е подходящо, но както виждаш, не е затова. Тя, Дара, беше най-подходяща за този конкурс. И както виждаш е успешно. Ако бяхме изпратили Мона, мисля, че нямаше да успее. След като гледахме вече Евровизия 2026.

А ти или аз каква музика харесваме и кого, коя не е важно. Видях България, интересна песен спрямо другите, различна и затова гласувах за Дара.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Дара е подходяща за този конкурс. Аз също си помислих, че нещо от фоклора изпято от Мона ще е подходящо, но както виждаш, не е затова. Тя, Дара, беше най-подходяща за този конкурс. И както виждаш е успешно. Ако бяхме изпратили Мона, мисля, че нямаше да успее. След като гледахме вече Евровизия 2026.

А ти или аз каква музика харесваме и кого, коя не е важно. Видях България, интересна песен спрямо другите, различна и затова гласувах за Дара.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

ОКЕЙ, няма да споря .

преди 2 часа, nusho73 написа:
преди 2 часа, nusho73 написа:

Тя нека си е милионерка, ама вече излезе извън ТОП 10 на световните класации. ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ. И това го прочетох току що във фейсбука, както и ти оттам ги четеш нещата.

Бургас в морето от новини
No image preview

Шок в шоубизнеса: Мъжът на Дара смени името си и става съ...

Д-р Ервин Иванов наскоро официално промени своята фамилия и вече е известен като д-р Ервин Заимов.Съпругът на певицата Дара се впуска в ново бизнес начинание. След като години наред успешно развиваше

Веси, сега напиши че и Кирил Петков е спал с Дара и е помогнал да спечели.Купил Евровизия и така без нищо са ни дали 1-во място.Даже и да не участвахме,пак щяхме да спечелим.

Има талантливи роми, мен ме кефи Сашо Роман с "Мой, ангеле", но Дара от 10 години няма нито една слушаема песен. Тя дори крие, че е ромка. Ако някой я пита, ще се направи на много обидена и ще го обяви за расист.

При нея всичко е фалш. Тя не е автентична.

току-що, nusho73 написа:
No image preview

Д-р Ервин Иванов наскоро официално промени своята фамилия и вече е известен като д-р Ервин Заимов.Съпругът на певицата Дара се впуска в ново бизнес начинание. След като години наред успешно развиваше

Веси, сега напиши че и Кирил Петков е спал с Дара и е помогнал да спечели.Купил Евровизия и така без нищо са ни дали 1-во място.Даже и да не участвахме,пак щяхме да спечелим.

Нушка какви са тия раздвоения при тебе каква е тая сатанинска евровизия а си комунист

преди 6 минути, nusho73 написа:
No image preview

преди 6 минути, nusho73 написа:
No image preview

Кирил е интелигентен мъж, няма да легне с тази необразована лигла. Той се прицели в Лена бориславова, която има и речник, и интелект, а и по-висока снага от дарчето.Не го намесвай Кико.

преди 7 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Има талантливи роми, мен ме кефи Сашо Роман с "Мой, ангеле", но Дара от 10 години няма нито една слушаема песен. Тя дори крие, че е ромка. Ако някой я пита, ще се направи на много обидена и ще го обяви за расист.

При нея всичко е фалш. Тя не е автентична.

Да, дадоха майка и-свита и скромна женичка, леко с тен, изглежда я е очукал живота с мъж измамник и мафиот. ОТНОСНО САШО РОМАН, много е талантлив, както е за Сърбия Синан сакич.

Няма какво повече да кажа за ЕВРОВИЗИЯ И ДАРА. Не ми харесва песента, държах за норвежеца, но при определянето н а второ място за израелчето, проявих интерес да му чуя песента и сега ми е любима. Но обикновено в такива формати тези, където са на второ място понякога достигат по-трайна слава от първите. НЯМА ВЕЧЕ АББА,и тото Кутуньо дето с талант спечелиха, няма даже и Манескин. Вече явно се печели с мушангии.

Лека вечер на МУЦА и НУШО. Да спите в златен кош !

преди 38 минути, nusho73 написа:

Как се прави вяра?! => С подкрепа!

Прагматизма на българина или българката се свежда до това: "Сам човек е силен в нужника!"

Всяко раждане на идея е свързано с много мъка и, ако не е подкрепено от някой, то става по-мъчително.

По презумпция вярата се съхранява, а не се прави!

От тази гледна точка:

Успех!

Action-NewsBG
No image preview

Италия полудя по Дара: „Бангаранга" превзе улици, кафенет...

Дни преди полуфинала на „Евровизия“ Италия вече беше започнала да живее с „Бангаранга“. Песента на Дара звучеше по

@Kalin Karaboychev какво му е технологичното журито да има конфликт на интереси и да дава точки на песента без шанс по тяхна преценка, и на малка и бедна държава за да се ограничи вота със смс по финнасови причини 60 евро цента а пък богатите държави с повече население да имат предимство ? АНТИСЕЛЕКЦИЯ!

Евровизията отдавна е повече политика отколкото музика, но като се замисля защо ни пробутаха на първо място с една посредствена песньовка направо страх ме хваща.

Не мисля, че песента на Дара е „сатанистка“. Мисля, че хората се уплашиха от нещо друго.

От срещата със собствената си тъмна страна.

Защото е много по-лесно да заклеймиш едно изкуство, отколкото да се запиташ:

„А защо това толкова силно ме провокира?“

Според мен „Аз съм и ангел, аз съм и дявол“ не е зов към разруха.

А към цялост.

Мисля, че се уплашиха от това, което тя им напомни.

Нима наистина толкова много се страхувате от тъмната си страна, хора?

До там, че да сте готови да линчувате всеки, който посмее да се опита да ви напомни за нея.

Тотално сте я изключили. Забравили, че съществува. Правите се, че я няма, че не живее във вас.

И идва Дара, с една по-агресивна песен, иска да ви посъбуди, да ви призове да погледнете към дяволите в себе си, които държите в килера и мазето, а понякога дори вие живеете в килера, защото всички други пространства в дома ви са пълни с дяволите ви, но продължавате да се правите на ощипани и да настоявате, че няма слон в хладилника, само бира и салата.

Бангаранга е зов за оцялостяване. За интеграция на всички части от нас самите.

И добрите, и лошите.

И красивите, и грозните.

И лесните за срещане, и трудните.

ЗОВ ДА ПРЕГЪРНЕМ И АНГЕЛА, И ДЯВОЛА В НАС.

Защото това Е единственият начин да намерим СИЛАТА си. Да застанем в нея.

Да я заживеем най-накрая тая сила.

Чак тогава ще можем да променим нещо отвън.

Първо бунтът е вътре в нас.

Всеки сам преминава през своя ВЪТРЕШЕН бунт.

През своето лично пробуждане.

Затова в танца, друсаха главите си като обезумели.

Защото в главите ни са всички програми и спирачки, който сами си слагаме,

ЗА ДА СМЕ ПОНОСИМИ, ЛИЦЕПРИЯТНИ, ДА СЕ ВПИСВАМЕ, ДА НЕ ИЗПЪКВАМЕ.

ДА СМЕ ДОБРИТЕ ДЕЦА.

За да ни харесат, да получим одобрение.

Признание.

И имаме остра нужда от това да си „махнем главите“, да спрем да мислим, и да започнем да чувстваме.

Да спрем да ги пълним със знание на заем тия глави, а да започнем да преживяваме.

Да учим не само през книгите, а и през собствените си опитности.

Да си ги позволим.

Да сме спонтанни.

Автентични.

Импулсивни.

Живи. Живи. Живи.

Тази песен е ЗОВ ЗА ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ ЖИВОТА.

Ама вие искате да сте си умрели, затова така реагирате срещу нея.

Ошо казва нещо фундаментално:

„Само ако си позволяваме да полудяваме съзнателно, никога няма да полудеем наистина.“

Ако трябва, прочетете го няколко пъти това последното.

В неговата Динамична медитация една от фазите е за съзнателно свързване с трудните, неприемливи, части от нас и инструкцията е, в началото дори да се понатиснем, да започнем да се правим на луди.

С гримаси, плезене, ръмжене, кой както му дойде, да направи усилие да разчовърка, разпробие закостенялата, като корубата на костенурка, обвивка, която сме изградили, за да държим на недостъпно място тъмната си страна.

Заточена в забвение.

Там са всичките непочувствани гняв, ярост, болка, унижение, срам, разочарование, безсилие, отчаяние… всичко трудно, от което сме избягали някога.

И целта е да отворим достъп до това тъмно пространство в нас самите и да започнем съзнателно да изпускаме напрежението от него, като през дренажен катетър, който ще вади гнойта, да не стане гангрена.

Целенасочено отваряме пролука, като клапана на тенджерата под налягане, през която пролука да започнем да се свързваме, да чувстваме силата си и в мазето да започнат да навлизат светлина и свеж въздух.

„Аз съм психо без причина“ не означава ли точно това?

Когато си дам безопасно пространство, КОГАТО АЗ РЕША, да извадя гадостите от себе си,

ДА ПОЛУДЕЯ СЪЗНАТЕЛНО,

Не когато се появи причина за това, а предварително, превантивно.

Може да е в гората, вкъщи, докато съм сама, в зала за бокс, на чувала, има места, където си плащаш и ходиш да трошиш и чупиш, да вадиш разлушителната енергия от себе си. Може да дойдете на тренига за констелатори - топ възможност да се свържеш с тъмната си страна, в безопасно пространство, с хора, които ти стават като семейство.

Защото като редовно си почиствам килера, никога няма да дойде момент, съдържанието от там да ме залее в рискова ситуация, да избухна, да не мога да удържа емоциите си навън, да се излагам или да нараня някой.

Никога няма да полудея наистина.

Вижте колко е феноменално.

Дара е истински будител, а почти никой не можа да го разбере!

Никой не можа да чуе вярното послание на текста на тази песен.

И вместо това се избълваха куп небивалици, с една единствена цел - да се хвърли прах в очите, да се завихри огромен облак дим, за да не може да се чуе и види ясното послание.

Призивът към Свобода.

Извинявам се, че ще го кажа, че повдигам трудна тема, но от ден първи не ми излиза от главата. Абсолютно идентично реагирахме и срещу момчетата от Петрохан. И те бяха обявени за служители на дявола. Помните, нали? Заклеймени, унижени, на нищо ги направихме горките прекрасни мъже и деца.

Ние просто нямаме грам толерантност и приемане към хора, които са си свършили личната работа.

Хора, които са познали сенките си и го живеят този оцялостен живот.

Интегрирани, завършени личности.

Защо?

Ами много ясно, защото те ни напомнят, колко много работа имаме за вършене и ние, а ние не искаме това да ни бъде напомняно.

Готови сме да линчуваме всеки, който посмее да отвори дума за това или който го е постигнал за себе си.

Затова ги заклеймяваме, очерняме, обявяваме за предатели и служители на мрака.

Защо толкова ни е важно да сме добри?

Не, хора, не ни е нужно да сме добри.

Нужно ни е да сме ИСТИНСКИ.

Когато се правим на това, което не сме, когато подтискаме всички нелицеприятни чувства и емоции, какъв пример даваме на тези след нас, какво наследство им оставяме?

"Аз съм и ангел, аз съм и дявол" означава, че знам, че имам и двете половини в себе си и си позволявам достъп и до двете.

И точно така е редно да бъде.

И искаме да имаме достъп и до яростта си, и до гнева си, и до най-разрушителните чувства в себе си.

Защото те са сила, първична жизнена енергия, сурова, автентична.

Искаме да разполагаме с нея.

Да може, ако се наложи, да реагираме, да се защитим, да се опълчим, да можем да пометем онзи, който заслужава да бъде пометен.

Не да стоим, да търпим, да преглъщаме докато се разболеем и умрем.

Дара е будител, ТОЧНО С ТОЗИ СИ ТЕКСТ.

Не знам какви са предишните й, но щом е толкова харесвана, значи не бъркат така явно там, където има нужда да бъде бръкнато. Сигурно са по-леки, повърхностни, комерсиални.

Този кърти. Затова спящите не го харесват.

Прочетох една камара изказвания, уж в нейна защите, от типа „Стига сте я плюли, вижте и другите й песни. Има толкова хубави“

Не не, уважаеми, не гледайте другите й текстове!

ВИЖТЕ ТОЧНО ТОЗИ!!!

И останете с него.

С обич:

Тотка

PS. Ако споделяте, МОЛЯ, СПОДЕЛЯЙТЕ КОРЕКТНО, през бутона Сподели.

Ако копирате текста, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да напишете отдолу името ми, като негов автор, а не да сложите своето. В идеалния случай е редно да напишете и името на страницата, от която го взимате.

А може и просто така:

Тотка Янкулова, Семейни констелации с Тотка

Наслушах се на страшни простотии последната седмица, но когато се разпространяват от уважавани от мен хора, усещам необходимост да коментирам. Пък който иска да чете и да се позамисли-

За думата Бангаранга иде реч!

1. Който се интересува една идея повече от световен фолклор, ще свърже думата с емблематичния индийски енергичен танц “бангра” ( няма как да е съвпадение, защото едно, че мотиви от него са застъпени и в хореографията на изпълнението на Дара и второ-самата песен в ориенталската си част е изключително подобна като звучене).

2. За световната попкултура ( аз също от тук я знам от преди повече от 30 години) думата стана разпознаваема и чрез филма на Стивън Спилбърг „Хук”, където „Bangarang!” е боен вик на Изгубените момчета — израз на одобрение и призив за действие!

3. Както милионократно вече беше обяснено, думата идва от ямайския Патуа (разговорен креолски език, базиран на английски) и първоначално означава „суматоха”, „врява”, „безредие” или „хаос”. Тя е ономатопея — звукоподражателна дума, наподобяваща звуците на объркване и суетене.

4. Самите автори на песента и на хореографията, както и Дара в интервюта също обясняват, какъв е скрития смисъл зад цялата продукция- надделяването на доброто над злото!

и последно:

5.преведох от английски,( че тия дни от “белите и пробудени” хора чух, че английският език също бил от Сатаната) чудесен прочит на смисъла зад песента, който на 100% резонира и с моето усещане и в който избирам да вярвам и аз!

“В официалния музикалния клип Дара е в бяло (което представлява ангела/по-висшето съзнание), а танцьорите в черно символизират тялото/човешкото его-съзнание. Най-новата версия, която изпълниха на сцената на Евровизия за финала, всъщност разкрива тайното значение на песента. Започва със стая, обърната наопаки (символ на матрицата). Всички седят на столчета и носят маски. Маската представлява его-функцията (амнезия и филтърът на съзнанието). Само Дара не носи маска. Тя е пробуденото съзнание (бунтовникът), което е дошло да събуди онези, които спят в илюзията (Добре дошли в бунта). Наблюдавайте танцьорите, седнали на столовете си с маски на главите. Столът е символ на статичност. Те са като зомбита, които се клатят в ритъм. Тя хваща главата на някой и казва: “Аз съм бангаранга”. Тя е бунтовникът — гръмотевицата. Когато се качи на стола, обърнете внимание на това какво прави и казва.

Също, обърнете внимание какво се случва, когато всички седят в кръг и тя е в средата. Тя казва БАНГАРАНГА на всеки един (разваляйки заклинанието) и те се събуждат. Столовете вече са на главите им (техният свят е обърнат наопаки). Лампите на столовете започват да димят (мозъците им буквално експлодират от истината)

Забележете, че само нейният стол не дими: Тя е по-висшето съзнание. Накрая, танцьорите са без маски, танцуват и се движат в резонанс с нея:

Пробудено съзнание. Бангаранга е енергиен поп-детонатор за радикалното събуждане на съзнанието и разбиването на илюзията.”

Те така…пък вие си решете в какво да вярвате и да разпространявате! Вижте по-малко

преди 6 часа, ined написа:

Евровизията отдавна е повече политика отколкото музика, но като се замисля защо ни пробутаха на първо място с една посредствена песньовка направо страх ме хваща.

преди 6 часа, ined написа:

Да, от самото начало на Гранд финал се виждаше, че я толерират от организаторите и водещите, а после видяхме и журито как игнорира много по-талантливи изпълнители , неизвестно защо. Дадохме си г...а за да приемем гадното евро, сега ще видим по-нататък какво се иска от послушковци като нас.

Ха-ха-ха, песента "Луди жаби" се тананикаше години наред, ще видим тази след като мине една година кой ще я тананика. И още повече фронтменът на групата " Кис" Джийн Симънс лично се е обадил на Ноам Беттан , за да го поздрави за успеха и за прекрасната балада. Защо не се е обадил на Дара?

преди 5 минути, Веси Филипова написа:

Ха-ха-ха, песента "Луди жаби" се тананикаше години наред, ще видим тази след като мине една година кой ще я тананика. И още повече фронтменът на групата " Кис" Джийн Симънс лично се е обадил на Ноам Беттан , за да го поздрави за успеха и за прекрасната балада. Защо не се е обадил на Дара?

Хаха, сигурно го изтрах от Дара,да не му направи Вуду магия.

https://www.actualno.com/music/bangaranga-na-dara-e-naj-golemijat-hit-na-evrovizija-sled-loreen-news_2599385.html

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.