Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HP Z600 Workstation - подобрение и ъпгрейд

Featured Replies

Ех .. на времето 4850 с 512MB беше карта ... А имаше и време когато 256 .. 128 ... 64 .. 32 и заветните 16MB на Voodoo бяха така мечтани ...

Мога да се обзаложа, че има карти при която е по-добре да вземеш тази с 2GB от колкото тази с 4GB :)

Питай AI - има ли го този парадока и защо ... маркетинга е голямата работа ... а сега памети не им стигали.

• Отговори 54
  • Прегледи 730
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не бих се занимавал с 17 г . машина . Дори не разбрах, работили в момента. В най добрия случай ,ще може само да се гледат филми ,под ХП 32 бита.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Говори с линкове и цифри. До сега всичко е подарък. Докато си фантазираш, проверявай цени и наличности на компонентите за които си мечтаеш, и най-вече имаш ли го кеша.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Тая бангия е със 17-годишен процесор... който е над 100% по-слаб от i7-4770. А кудрото е около 60% надолу от вграденото видео в i7-4770. Но... щом си решил да си губиш времето...

• Автор

Да, има го този парадокс. Тази която ще ми даде чичката мисля че е с 2 ГБ ако не се лъжа. Важното е да върви😃

Памети не стигат наистина главно заради ИИ.

Миналата година SATA SSD 128 бяха по 30 лева, а сега са 60 лева. Двойно нарастване ценово на паметите почти навсякъде. Дори и при рам паметта е така

В нас е пълно с RAM DDR2. Чудно ми е дали мога да ги продам. Може и такива да търсят.

ПС. Първата ми видео карта беше GeForce 4 MX440. Интересни времена бяха.

евтиното излиза скъпо

за 150 евро можеш да си купиш машина с монитор и да ти върши работа

ако искаш повече трябва да скочиш директно на 350 евро - 100 евро чисто нов монитор и другите 250 евро за втора ръка машина

после скачаш директно на 700 евро минимум всичко друго няма смисъл от упражнения

примерно

https://www.olx.bg/d/ad/moschen-kompyutar-hp-z240-workstation-i7-6700-ram-16gb-ddr4-win-11-pro-CID632-ID93lHe.html?search_reason=search%7Corganic

преди 1 час, Banesc написа:

евтиното излиза скъпо

за 150 евро можеш да си купиш машина с монитор и да ти върши работа

ако искаш повече трябва да скочиш директно на 350 евро - 100 евро чисто нов монитор и другите 250 евро за втора ръка машина

после скачаш директно на 700 евро минимум всичко друго няма смисъл от упражнения

примерно

https://www.olx.bg/d/ad/moschen-kompyutar-hp-z240-workstation-i7-6700-ram-16gb-ddr4-win-11-pro-CID632-ID93lHe.html?search_reason=search%7Corganic

С каква видео карта е това предложение? И какво успява да подкара и как?

Не знам дали fortnite ще тръгне на тази машина, за емулация на инструкции забрави, дори и да успееш да я направиш, всичко ще работи ужасно бавно. Това са изискванията на играта:

Minimum System Requirements

Video Card: Intel HD 4000 on PC; AMD Radeon Vega 8
Processor: Core i3-3225 3.3 GHz
Memory: 8 GB RAM
OS: Windows 10, Version 22H2 (64-bit) or Windows 10 Enterprise, Version 21H2 (64-bit)

What are the system requirements for Fortnite on PC? - Fortnite Battle Royale Support

Може да потърсиш евентуално в youtube дали някой е успял да я подкара на първо поколение intel 'I' процесори или да тестваш. Иначе машината може да я ползваш примерно за сървър, виртуални машини (ще трябва повече RAM) или за по-стари приложения/игри с подходяща видеокарта.

преди 16 минути, Raze написа:

Може да потърсиш евентуално в youtube дали някой е успял да я подкара на първо поколение intel 'I'

Нали има видео по-горе?

#youtube #първо поколение intel 'I' #HP Z600 Workstation #fortnite ....

Евати простотиите.

Автора няма елементарни познания - ще прави експерименти... Интересно какви - ще го залива с вряла и студена вода ?

За другите експерти - за да тръгне нещо повече от Линукс, трябват по - новите 5690 и дъното да е Rev.2 тогава ще трябва да смени и захранването със 850в истинско, сертифицирано от HP.

Накрая ще ревне за сметката за тока...

преди 29 минути, Teemo v. X написа:

За другите експерти - за да тръгне нещо повече от Линукс, трябват по - новите 5690 и дъното да е Rev.2 тогава ще трябва да смени и захранването със 850в истинско, сертифицирано от HP.

Кое нямало да тръгне? И защо?

преди 18 минути, plamen_petrov_80 написа:

Кое нямало да тръгне? И защо?

Изпитваш ли ме ?

Според теб какво ще тръгне? Фортнайт? Под линукс хахахааха

преди 5 минути, Teemo v. X написа:

Изпитваш ли ме ?

Според теб какво ще тръгне? Фортнайт? Под линукс хахахааха

Казал съм някъде да сложи Linux?

Смесваш OS и игра - та, коя OS няма да тръгне за разлика от Linux според твойте думи?

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Казал съм някъде да сложи Linux?

Смесваш OS и игра - та, коя OS няма да тръгне за разлика от Linux според твойте думи?

Пак не четеш и се буаш като вода в брег.

Автора иска да я подкара под Линукс.

Идеята е да подкара ОС да може да играе. Като сложи 10/11 ще върви колкото да се каже че има и освен някой CSS сървър, нищо друго. За Фортнайт само ще продължи да си мечтае, докато не извади 1к за съвременна платформа, което между другото - на този етап въобще не е скъпо.

преди 12 минути, Teemo v. X написа:

Пак не четеш и се буаш като вода в брег.

Автора иска да я подкара под Линукс.

Идеята е да подкара ОС да може да играе. Като сложи 10/11 ще върви колкото да се каже че има и освен някой CSS сървър, нищо друго. За Фортнайт само ще продължи да си мечтае, докато не извади 1к за съвременна платформа, което между другото - на този етап въобще не е скъпо.

Аз чета много добре, не бери грижа.

Не съм подкрепил мнението на автора за Linux - както виждаш, надявам се.

W10/11 ще върви, разбира се трябва да се пипнат, то с всичко е така. С наличната в момента видео карта - ще го ограничава от към игрите, но думата игри е много относително нещо - така, че има стотици игри които ще си вървят и с това видео, има такива които няма да могат да се играят и разбира се може да има такива които изобщо няма да тръгнат - заради видеото, но и заради цялата платформа.

Колкото до въпросната игра - първо му трябва конкретно видео - не само 2/4GB - видео картите си имаш точни модели! Трябва му правилната OS, добре оптимизирана и още преди това му трябва тестван, почистен хардуер - което той все още няма реално ... така, че рано е за тигана, още по-рано е да избираме марката на олиото .. за онзи КИТ ... не говоря за RAM памет!

• Автор

Хора, оказа се че дори и с добавяне на видео карта ( AMD Radeon R9 270 ) нещата не се оправят. Просто машината е доста стара и никакъв ъпдейт не може да окаже съществено влияние.

Днеска за малко да я изтърва. Много тежка е тя.

Интересно е обаче как от BIOS може да се регулират оборотите на вентилаторите.

Варианта е само да се продаде ако въобще се намери купувач.

преди 27 минути, Triple M написа:

Хора, оказа се че дори и с добавяне на видео карта ( AMD Radeon R9 270 ) нещата не се оправят. Просто машината е доста стара и никакъв ъпдейт не може да окаже съществено влияние.

Почисти ли го добре?

Нова OS сложи ли?

Коя точно?

Като сложи картата, захранване даде ли й - с какво тества?

Подобни части се продават в другия форум и в момента - процесор, дъно и 16 памет - за има няма 40 пари. Все още се продават така, че това е само ориентир.

Пламене! Моите уважения към теб но:

Това "нещо" , което е описало момчето, не става за НИЩО.

И двамата на години са долу горе равни и на килограми - Също!

След като в последният му пост пита дали би могъл да го продаде, защо не го купиш? Ти, че ще се справиш до някъде, го вярвам но ТОЙ - Никога! Поне в техническите подфоруми не пишете глупости

преди 1 час, Triple M написа:

Да, ще се намери - на пункта за вторични суровини като жилязо.

преди 3 минути, Колев 74 написа:

Пламене! Моите уважения към теб но:

Това "нещо" , което е описало момчето, не става за НИЩО.

И двамата на години са долу горе равни и на килограми - Също!

След като в последният му пост пита дали би могъл да го продаде, защо не го купиш? Ти, че ще се справиш до някъде, го вярвам но ТОЙ - Никога! Поне в техническите подфоруми не пишете глупости

Ще е идеален за майка ми ни от видеото ще се оплаче, ни от процесор и памет, единствено едно малко SSD ще сложа за OS да му наглася, а двата диска може да идат в mirror ... и да си подпира мушкатото, но транспорта му два пъти ще ми излезе златен ...

Имам лаптопи от това поколение - на хартия са поне два пъти по-слаби, а работят и все още стават и за НЕЩО. :)

• Автор

Почистих го добре. С мокри кърпички дори за да ухае на нещо свежо

Дори му махнат флопи устройството и на негово място сложих оптично DVD-RW устройство.

Eто я въпросната карта която му сложих - AMD Radeon R9 270

Тази карта изисква допълно 6 пиново захранване което е налично в самата кутия.

Но както казах ефекта е минимален. Много е муден този компютър. На всичкото отгоре като се натисне да се изключва става много бавно сякаш доста сигнали обработва докато се изключи напълно което прави впечатление.

преди 11 минути, Triple M написа:

Но както казах ефекта е минимален. Много е муден този компютър. На всичкото отгоре като се натисне да се изключва става много бавно сякаш доста сигнали обработва докато се изключи напълно което прави впечатление.

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Нова OS сложи ли?

Коя точно?

Не знам защо мислиш, че смяната на видео карта ще направи системата по-бърза в нещо друго освен в игри.

За да ти отговаря бързо ти трябва:

• SSD - хубаво, с кеш, нищо, че ще си само на Sata II.

• Нова инсталация на правилната OS за системата

• Оптимизации

Тогава вече вземеш максимума за скорост на системата.

• Автор

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не знам защо мислиш, че смяната на видео карта ще направи системата по-бърза в нещо друго освен в игри.

За да ти отговаря бързо ти трябва:

• SSD - хубаво, с кеш, нищо, че ще си само на Sata II.

• Нова инсталация на правилната OS за системата

• Оптимизации

Тогава вече вземеш максимума за скорост на системата.

Какво ще кажат приятелите ми. То това нещо е по бавно сякаш от първият ми компютър които имах горе долу около 2005-2006 година.

Спомням си първият ми компютър ( с AMD Athlon ) като зареждаше инсталацията от cd-то на Windows XP направо беше барут. А това чудо - едно мудно, мудно.. Може би оптичните устройства вече да не ги правят както време.

Бих могъл да взема малкото sata ssd 16GB от терминала ми.

преди 8 минути, Triple M написа:

Бих могъл да взема малкото sata ssd 16GB от терминала ми.

16GB - само с оразано Win ще стане на него (ако разреши инсталацията изобщо).

Ти реално нова OS инсталира ли?

Това нещо е в пъти по-бързо от системата ти от 2005-2006 година. Дори като изчислителна сила е по-бързо от това което ползвам в момена.

Омазана OS + все пак механичен диск - то от маханичен до механичен има балкан разлика, знаем само, че са два и са по 250GB ... божа работа как изобщо ги ползваш.

преди 22 часа, plamen_petrov_80 написа:

С каква видео карта е това предложение? И какво успява да подкара и как?

gtx 750ti на 60 фпс заключени

преди 1 час, Banesc написа:

gtx 750ti на 60 фпс заключени

В обявата външно видео не бе посочено (пишеше, че има и вградена видео карта ... така написано все едно има и външна ама ...), но пишеше, че може да се добави някаква срещу допълнително пари ... което означава, че не е в офертата, а таз gtx 750ti не се споменаваше никъде ...

Колко удобно, че тази иначе толкова натруфена обява вече я няма ...

Казваш да вадя една Palit GTX 750 Ti 2GB GDDR5 128bit и да ги почвам всички нови игри на високи и много високи настройки ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.