Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Унижението " Потребителска кошница с грижа"

Featured Replies

преди 35 минути, andreygg написа:

Затова две седмици депутати от ПБ обясняват, как няма да индексират ковид добавките, как ще намалят майчинството, защото майките искали да работят и други подобни. До там ли я докарахме. Честито да им е на гласувалите за Радев.

Ковид добавката е грешно въведена към пенсиите ,тя трябваше да бъде давана като социална добавка/ помощ за времето на Ковид, защото така бива изкривявана пенсионната система. Аз също получавм тази добавка да не ме разберш погрешно. При новите пенсионери тази добавка ще отпадне ,а за старите ще остане за да не бъдат намалявани пенсиите. Да някой ще каже ,че това е несправедливо и то е така ,но за това няма вина Радев.

преди 1 час, badr написа:

А въобще надеждата да те оправя тоя или оня, говори достатъчно.Такъв човек винаги ще е оправен.В прекия интимен смисъл.

Да, надявахте се, че Радефф ще ви оправи и той ще ви оправи, вервай ми. Не ви стигна това, че ни набута с Боташ ами сега копнеете и с още много неща да ни набута и ще си го получите от хм .... невинния. 😢 Вие си го заслужавате, ние, негласувалите за него, не. Като си помисля, че в Русия има хора, които никога не са избирали Питин, а им се налага да търпят простотиите му, трябва да призная, че на нас не ни е чак толкова зле пу- пу- да не ни е уруки. Радефф ще го изтърпим, той все по некое време ще сдаде багажа. 🤮

преди 14 минути, M.Николов написа:

А някои все неоправени си ходят.То си им и личи.😀

За теб и за останалите мазохистични купейки изобщо не се притеснявам с такъв льотчик начело, който редовно ви ощастливява и ви кара да се чуфствате доволни от него: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02uWER65Nk59Yfrk7ubhRTmW8yiBuCqgxvaUpKczVHXXvXEie1B1Sb7MwRtYYN1hsXl&id=100008282737818 🤮

преди 14 минути, Мери) написа:

За теб и за останалите мазохистични купейки изобщо не се притеснявам с такъв льотчик начело, който редовно ви ощастливява и ви кара да се чуфствате доволни от него

Освен тъпа и злобна, си и неграмотна.Уникална комбинация.😀

преди 10 часа, AAUUXX написа:

Ковид добавката е грешно въведена към пенсиите ,тя трябваше да бъде давана като социална добавка/ помощ за времето на Ковид, защото така бива изкривявана пенсионната система. Аз също получавм тази добавка да не ме разберш погрешно. При новите пенсионери тази добавка ще отпадне ,а за старите ще остане за да не бъдат намалявани пенсиите. Да някой ще каже ,че това е несправедливо и то е така ,но за това няма вина Радев.

Въпросът е принципен. Не дали трябва да я има добавката или не. Щом опитаха да пипнат пенсиите и не могат да си вържат бюджета да се махат /не стават/. Намериха къде да опипват почвата, при най-бедните /пенсионерите/. Познавам възрастни хора, които с 350 евро пенсия едвам се оправят. Друго което се дразня е постоянното противопоставяне на хората. Всички гледат в МВР. Да има кусури, но погледнете другите министерства, какви заплати вземат. Погледнете мургавите събратя, които живеят на помощи и укриват доходи. Погледнете плащането под масата в строителството и другите сфери. Погледнете фалшивите телкове. Изчистете ги тези неща и другите недостатъци /укриване на доходи и данъци/ и тогава гледайте МВР и пенсионерите.

преди 8 минути, andreygg написа:

Въпросът е принципен. Не дали трябва да я има добавката или не. Щом опитаха да пипнат пенсиите и не могат да си вържат бюджета да се махат /не стават/. Намериха къде да опипват почвата, при най-бедните /пенсионерите/. Познавам възрастни хора, които с 350 евро пенсия едвам се оправят. Друго което се дразня е постоянното противопоставяне на хората. Всички гледат в МВР. Да има кусури, но погледнете другите министерства, какви заплати вземат. Погледнете мургавите събратя, които живеят на помощи и укриват доходи. Погледнете плащането под масата в строителството и другите сфери. Погледнете фалшивите телкове. Изчистете ги тези неща и другите недостатъци /укриване на доходи и данъци/ и тогава гледайте МВР и пенсионерите.

Никой не е опитал да намалява пенсиите ,спорът с опизицията беше дали да остане или не ковид добавката за новите прнсиинери. Защо да се махат ? Кои да дойдат искаш ? Защото аз от години не виждам по добра алтернатива от това което имаме в момента, пробългарско правителство. А за всичко което изброи и нужно време ,за месец как да стане?

преди 9 минути, andreygg написа:

Иска се време, ама 37 години все ни оправят и все е отзад. Новите не са по-различни от старите.

Това е вярно но какво може да се направи? Бедна държава сме ,след влизането в ЕС унищожихме и малкото ни останала селскостопанска дейност. С помощи от ЕС и разчитане да ни дадат някой еврофонд за добро поведение толкова.

преди 12 часа, Мери) написа:

Да, надявахте се, че Радефф ще ви оправи и той ще ви оправи, вервай ми.

Съвсем вярно! Царя ни "оправи" за 800 дена, от тогава си ходиме оправени, сега и тоя че ни оправи, даже вече малко сме оправени и мисля че нема да ни бави 800 дена, бъро че ни го ту....опс това да кажем "оправи"!

Е добре де кажете кой би могъл да ни оправи по добре тогава? СДС ни оправяха ,не бяхте доволни, НДСВ ни оправяха за 800 дни ,не бяхте доволни, Герб ни оправяха десетилетие недоволни бяхте също ,БСП и разни коалиции ни оправяха също недоволни, ПП-ДБ и сглобка ни оправяха също недоволни бяхте.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Никой не е опитал да намалява пенсиите ,спорът с опизицията беше дали да остане или не ковид добавката за новите прнсиинери. Защо да се махат ? Кои да дойдат искаш ? Защото аз от години не виждам по добра алтернатива от това което имаме в момента, пробългарско правителство. А за всичко което изброи и нужно време ,за месец как да стане?

Това е вярно но какво може да се направи? Бедна държава сме ,след влизането в ЕС унищожихме и малкото ни останала селскостопанска дейност. С помощи от ЕС и разчитане да ни дадат някой еврофонд за добро поведение толкова.

Не става въпрос за спор с опозицията и други подобни. Онзи волейболиста и още един екземпляр /депутат/ от ПП три седмици обикалят студиата и обясняват, как ще правят съкращения и ще режат пенсии. После излезе Радев и каза, че такова нещо няма да стане. Това как го тълкуваш. Финансов министър, който не може да върже бюджета /да си нагласи баланса/, не става за министър /да си ходи/. Кокорчо не ми е симпатичен, но се справяше с бюджетните еквилибристики. Не ме интересува кой ще управлява, а какво ще имам в джоба и какво мога да си купя. В тази криза дай на хората пари /индексирай доходите/ да преживяват нормално, всичко друго може да почака.

По втория цитат много може да се направи, въпроса е дали има политическа воля. Вдигане на минималните осигурителни прагове /изсветляване на сивия сектор/. Премахване на плоския данък и замяна с прогресивно данъчно облагане. Колкото повече получаваш, толкова по-голям данък плащаш. Облагане на свръх печалбите с данък и други.

преди 7 минути, andreygg написа:

Не става въпрос за спор с опозицията и други подобни. Онзи волейболиста и още един екземпляр /депутат/ от ПП три седмици обикалят студиата и обясняват, как ще правят съкращения и ще режат пенсии. После излезе Радев и каза, че такова нещо няма да стане. Това как го тълкуваш. Финансов министър, който не може да върже бюджета /да си нагласи баланса/, не става за министър /да си ходи/. Кокорчо не ми е симпатичен, но се справяше с бюджетните еквилибристики. Не ме интересува кой ще управлява, а какво ще имам в джоба и какво мога да си купя. В тази криза дай на хората пари /индексирай доходите/ да преживяват нормално, всичко друго може да почака.

Да вземаш заем за да повишаваш пенсии не е добре, да това е ОК. за момента ,но тези пари трябва да се връщат ,не са инвестирани в икономиката от където да има възвръщаемост, неказвам че тогава е имало друг вариант ,защото сме бедна държава и се прави всичко десетилетия да останем бедни ,такива и ще бъдем в бъдеще. Ако имаш надежди за пенсия като в Германия ,аз тази надежда съм я оставил отдавна в миналото. Това ,че някой от ПБ е казал нещо в тв студио не означава че е решение на правителството ,все пак всеки има мнение и може да го изказва свободно. Пенсиите се индексират по шевйцарското правило и това ще бъде направено другия месец ,както досега са правили.

преди 13 минути, andreygg написа:

По втория цитат много може да се направи, въпроса е дали има политическа воля. Вдигане на минималните осигурителни прагове /изсветляване на сивия сектор/. Премахване на плоския данък и замяна с прогресивно данъчно облагане. Колкото повече получаваш, толкова по-голям данък плащаш. Облагане на свръх печалбите с данък и други.

Тук също гледаш само от своята камбанария, вдигане на осигурителния праг не устройва нито работещите ,нито работодателите ,съпротивата ще бъде голяма. Прогресивното данъчно облагане е по добро за тези с ниски доходи и лошо за тези с високи доходи ,аз съм за ,но 80% от работещите не са ,защото ще им се намаят заплатите. ПП и Василев ,защо не въведоха прогресивното облагане?

преди 4 часа, andreygg написа:

Иска се време, ама 37 години все ни оправят и все е отзад.

И сега ще е така, но на дуругарите явно това им харесва, затова си избраха льотчика, който съвсем скоро ще им покаже откъде изгрява слънцето, когато ни спрат еврофондовете и всички чуждестранни инвестиции в страната ни замрат. Но пък Питин ще е доволен, само дето няма да може да инвестира у нас, щото ще е още зает с други неща и няма да го счете за рентабилно. 😉

преди 1 час, andreygg написа:

Вместо да се мислят щуротии, трябва да се поощрява бизнеса. Това не се прави, вдигат се минимални прагове, осигуровки и там квото се сетиш, съставят се кошници, колкото да се замажат очите на простолюдието и после ревем, що нямало производство, ми няма да има, щото простотията до това води - до липса на производство и осакатяване на икономиката.

преди 41 минути, AAUUXX написа:

Това ,че някой от ПБ е казал нещо в тв студио не означава че е решение на правителството ,все пак всеки има мнение и може да го изказва свободно.

Драстичното и редовно разминаване на мненията е ясен признак, че правителството няма никакъв план каква политика да развива - карат го на импровизации и проба- грешка от самото начало. Като сме бедна държава, тогава да започнат реформи и оптимизации в публичния сектор, защото из всякакви държавни ведомства, служби, администрации и институции е пълно с хора, които получават баш европейски заплати съпоставими със на западните си колеги, като същевременно ефективността им е направо отрицателна. Административната тежест в България е буквално смазваща. Никъде в ЕС държавните служители не получават по- висока средна заплата от частния сектор, това в дългосрочен план води до икономически колапс. И вместо да започне от тук, правителството се захвана да щави най- уязвимите групи, която тенденция е очевидна и е пълно безсрамие. А разликата между ПБ и всички правителства назад във времето до Костов е, че ПБ имат пълно мнозинство, и за такива промени няма нужда да се съобразяват с други политически сили, така че нямат абсолютно никакво оправдание за бездействието си и безумните решения, които вземат.

преди 2 часа, andreygg написа:

Кокорчо не ми е симпатичен, но се справяше с бюджетните еквилибристики.

Според теб от къде е взел парите Кокорчо?

преди 6 часа, AAUUXX написа:

Е добре де кажете кой би могъл да ни оправи по добре тогава?

Вероятно на някой няма да му понесе, но българинът върви когато има политика на моркова и тоягата. Доказано! 45 години строи ли се? Строй се. Създадоха ли се много работи? Създадоха се. Някой остана ли гладан, на улицата, без работа, жените пенсионираха ли се на 55 а мъжете на 60? Да. Безплатно ли беше образование, здравеопазване. Имаше ли всичко в магазините? Да. Само банани на нова година. Всяко семейство имаше ли къща, кола и вила? Имаше. Е може да не е било мерцедес, ама пеша не ходеха а пълнеха багажниците с какво ли не особено като ходеха на село! Сега има ли села и колко са? Колко могат да си позволят да пълнат багажника с нешо, да имат собствено жилище сега? Колко? Айде да не е всяко но 90%. Имахме ли индустрия, икономика, машиностроене., лека и тежка промишленост. Големи артисти, хубави филми, земеделие и още колко работи. Не говоря за строя че е бил социалистически, и от къде са взимали пари. А говоря за политиката на Моркова и Тоягата. Имаш всичко да живееш нормално. Имаш работа, пари също. Живей както искаш но по моите правила. А когато трябва ще правиш това което АЗ искам а не ти? И нещата вървяха. Ти си от старата генерация и знаеш. Може да нее било рая, ама не беше и ада...сегашния. Не дай боже да трябва да се лекуваш от нещо. Може,но...в чужбина! Ама там искат хиляди и то в евро или долари. Е, какво правиме. ...Ами....приготви си ковчега, както и да звучи за някой! Хората алчни, злобни, и т.н. И не ми разправяите че били по причина на цени живот и т.н. Да не говорим за морал възпитание и т.н. Няма смисъл. Тоягата и моркова. Първо е тоягата по главата и като свършиш каквото трябва, ето ти едно морковче. Както и да ви звучи и каквото и да казвате, знаете през къде ми е. Към никой нищо персонално е. Толкова. Българинът така работи и създава блага. Факт. Сега крадът всичко онова които ония а и нашето поколение създадоха! И се правят на велики. И плюват по всичко което не им понася. И плюват по всичко и всеки.

п.п Всички в Народното събрание са буклук и сега и преди, но някой успяха все пак да балансират везната до сега, Сега да видим!

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

преди 5 часа, The Lone Star написа:

Според теб от къде е взел парите Кокорчо?

Не съм финансист и не знам от къде ги е взимал, но се включваше в 3 процента дефицит. Други управляващи, дори за Еврозоната го натъкмиха. Чичо ти Гълъб не може да се справи. Обявява 7 процента дефицит въпреки, че Евростат казва 4.1 процента. Ще се тегли кредит. Да си имаме, да си харчим. Познай къде ще отидат другите 2.9 процента. В джоба на управляващите, но не и за увеличение на доходите на населението.

"Унижението" продължава.

https://bntnews.bg/news/zabranyava-se-vdiganeto-na-ceni-na-stoki-i-uslugi-bez-to-da-e-ikonomicheski-obosnovano-v-srok-ot-1-godina-1397896news.html

Ужас, няма да вдигат необосновано цените.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 3

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.