Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със записвачка TEAC

Featured Replies

Купихме нов компютър :

MB: AsRock P4I45E CPU: Celeron-D 2.66 Ghz RAM: 256 MB/400 DDR VC: Ati Radeon 9250/ 128MB/ 128 MB/ TV out HDD: 120 GB.

Записвачката е ТЕAC DVD+RW DV-W58E и има следния проблем - разпознава, чете и записва CD-R, но при слагане на CD-RW или DVD-R въобще не ги разпознава и не иска да ги чете или записва. Какво да правя?

Купихме нов компютър :

MB: AsRock P4I45E CPU: Celeron-D 2.66 Ghz RAM: 256 MB/400 DDR VC: Ati Radeon 9250/ 128MB/ 128 MB/ TV out HDD: 120 GB.

Записвачката е ТЕAC DVD+RW DV-W58E и има следния проблем - разпознава, чете и записва CD-R, но при слагане на CD-RW или DVD-R въобще не ги разпознава и не иска да ги чете или записва. Какво да правя?

<{POST_SNAPBACK}>

Изтегли новия firmware за твоето устройство :ftp://ftp.us.dell.com:21/rmsd/TEAC DV-W58 fw D0N.zip

Разархивирай го и после го инсталирай ..

При инсталация затвори всички приложения .

Ако не помогне , ще те посъветвам друго ....

Да му помогна на човека , но той изчезна !!!

Редактирано от emil71 (преглед на промените)

Купихме нов компютър :

<{POST_SNAPBACK}>

А какъв софтуер използваш за запис???

А какъв софтуер използваш за запис???

<{POST_SNAPBACK}>

Проблема изобщо не е във софтуера ....

Който и софтуер да използва , проблема ще си остане ....

DVD-R въобще не ги разпознава

Това какво означава , че и DVD+R не разпознава ?

Ами сега не ми се спори ,може би си прав ,аз не съм спец по записвачките но лично имах проблеми с моята при различни версии на някои софтуери

за запис.Не мога да си представя кви са пък тия дет продават нов компютър с "инсталирани" ядове на него :whist:,дано се оправи човека с това дето казваш

:yanim:

Каква ти е записвачката ?

Аз и не обичам да споря само давам съвет !!!

Не съм като модераторите , които само акъли раздават !!!

И от техните акъли направо главата ме боли вече ....

Донякъде си и прав , но ако са от много старите версии на Неро .

Той пита , ама го е и страх да пипне и да направи нещо сам ....

Да не се счупи ....

Дал съм по-горе линк със най-новия фирмуер и то точно за неговия модел ...

Той вече сам да решава ...

ТЕAC DVD+RW DV-W58E

ftp://ftp.us.dell.com:21/rmsd/TEAC DV-W58 fw D0N.zip

Преди време и аз имах подобен проблем само че със презаписваеми DVD-та .

Изтеглих си нов фирмуер и проблема се оправи ....

Но всеки сам си решава какво да пипа и какво да прави ....

Моята е също ТЕАС и си спомням че със Софт на Веритас имах некви ядове не искаше да записва ВСД-та нещо,не четеше някои дискове-беше отдавна не си спомням вече, а една версия на Нерото отказа директно да бачка с мойта записвачка-абе малко досиетатаХ, и после сложих последната версия на нерото и неам ядове до сега

ПС На мене да ми продадат така компот дет не бачка......малииии...

Той си решава верно :bye:

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

Моята е също ТЕАС и си спомням че със Софт на Веритас имах некви ядове не искаше да записва ВСД-та нещо,не четеше някои дискове-беше отдавна не си спомням вече, а една версия на Нерото отказа директно да бачка с мойта записвачка-абе малко досиетатаХ, и после сложих последната версия на нерото и неам ядове до сега

<{POST_SNAPBACK}>

ТЕАС кой модел ?

Модела не му е от най-новите , затова го съветвам човека да ъпдейтне устройството !!!

То винаги е така :

Купиш си комп , и ако не разбираш нищо те е страх да пипнеш нещо , че да не се счупи ..

Страх , лозе пази .

От 3 години съм сменил 4 модела на LG и съм много доволен от тази марка DVD записвачки .

През месец изкарват все нови и нови модели !!!

ТЕАС кой модел ?

Модела не му е от най-новите , затова го съветвам човека да ъпдейтне устройството !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Не знам кой модел е-не ми се рови сега,

пак и сега излизам на кино :bye:

Добре , приятно гледане на филма .

Ще отворя нова тема ...

Само за DVD записвачки .

Но само едно ме е страх , дали някой от модераторите пак няма да ми затвори темата .

Потърсете във форумите тази тема-некачественни CD и DVD дискове(затворена)

• Администратор
Не съм като модераторите , които само акъли раздават !!!

И от техните акъли направо главата ме боли вече ....

<{POST_SNAPBACK}>

Но само едно ме е страх , дали някой от модераторите пак няма да ми затвори темата .

Потърсете във форумите тази тема-некачественни CD и DVD дискове(затворена)

<{POST_SNAPBACK}>

Спри с нападките към модераторите. За да предприемат съответните мерки са имали основателни причини и са се придържали към правилата на форума .. Не толерираме нападки и обиди към никой, който е част от от екипа.

Не толерираме нападки и обиди към никой,  който е част от от екипа.

<{POST_SNAPBACK}>

[offtopic] И не само от екипа...!!! [/offtopic]

Спри с нападките към модераторите. За да предприемат съответните мерки са имали основателни причини и са се придържали към правилата на форума .. Не толерираме нападки и обиди към никой, който е част от от екипа.

<{POST_SNAPBACK}>

Едно искам , темите които съм отворил да не се затварят повече ...

Абе хора тука да не е детска градина случайно !!!!!!!!!!!!!!!!

Потвърждение на казаното по горе ....[offtopic] И не само от екипа...!!! [/offtopic]

Не знам някой друг освен тях да ми е правил забележка ....

Какво е това оплакване един на друг -направо е смешно

Точно детски историйки ...

Батко той ме бие , ела помагай !!!

Админче не ставай и ти смешен , защото гледам че годините са ти малко повече от на твоя приятел ...

Бъди малко по-разумен .

И не виждам кой съм напададал !!!

И те съветвам - Избери си по-подходящ екип , а не деца от детската градина

Едно искам , темите които съм отворил да не се затварят повече ...

Абе хора тука да не е детска градина случайно !!!!!!!!!!!!!!!!

Потвърждение на казаното по горе ....[offtopic] И не само от екипа...!!! [/offtopic]

Не знам някой друг освен тях да ми е правил забележка ....

Какво е това оплакване един на друг -направо е смешно

Точно детски историйки ...

Батко той ме бие , ела помагай !!!

Админче не ставай и ти смешен , защото гледам че годините са ти малко повече от на твоя приятел ...

Бъди малко по-разумен .

И не виждам кой съм напададал !!!

И те съветвам - Избери си по-подходящ екип , а не деца от детската градина

<{POST_SNAPBACK}>

1. Повече offtopic - НЕ. Има си раздел за подобни дискусий.

2. Тема се затваря по основателна причина. ТВОЯТА беше затворена за постоянен flood (вж. т. 2.6 от правилата). Относно недоволството на други потребители за твои теми - "Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата...". Справка - пак правилата. И не си човека който ще иска да не му се затварят повече темите. Това ще се прави, ако те не са съобразени с правилата.

Всички следващи offtopic мнения ще бъдат трити. Има си раздел във форума за подобни дискусии, има си и система за лични съобщения.

• Администратор

След безкрайният офтопик на тази тема ще посъветвам jean_lesn да пробва записвачката и под друга операционна система, преди да прави модификации на firmware-a. Пусни един Knoppix или SUSE LiveCD и виж дали cdrecord и неговия фронтенд k3b ще успят да направят нещо по случая.

След безкрайният офтопик на тази тема ще посъветвам jean_lesn да пробва записвачката и под друга операционна система, преди да прави модификации на firmware-a. Пусни един Knoppix или SUSE LiveCD и виж дали cdrecord и неговия фронтенд k3b ще успят да направят нещо по случая.

<{POST_SNAPBACK}>

Едва ли ще му помогнат Knoppix и SUSE LiveCD !!!

И той човека го няма , а ние само го съветваме ...

• Автор

Имам Knoppix, но едва ли това е решението - като сложа DVD и записвачката се опитва да зачете и веднага спира. Посе Неро казва, че няма диск в устройството. Ако нямате други идеи освен Firmware, който ъпдейтнах , ще отида в сервиза да ми я сменят, че е под гаранция.

Имам друго предположение : тя е сложена на IDE Primary като Slave, a харддиска е master. Може би от това се забавя много компа като копирам от CD-ROM на харда. Възможно ли е от това да не иска да работи с DVD-R и CD-RW?

Имам друго предположение : тя е сложена на IDE Primary като Slave, a харддиска е master. Може би от това се забавя много компа като копирам от CD-ROM на харда. Възможно ли е от това да не иска да работи с DVD-R и CD-RW?

<{POST_SNAPBACK}>

Ян, не вярвам да е от това, защото аз съм ги вързал по същия начин, само че на втория IDE канал. Ти провери ли да не би PIO режима ти да е включен?

Ако CD-то ви работи много бавно (настройване на DMA режима за всички устройства)

Случва се така, че често CD-то ви работи адски бавно и забавя цялата ви система. На всичкото отгоре процесора е на 100% и не можете да направите почти нищо. Една от възможните причини за това, че че Windows XP не винаги успява да нагласи DMA режима за всички устройства успешно и понякога последните работят в режим PIO, който е изключително бавен и остарял. Всички нови оптични устройства поддържат DMA режима, но често Windows ги оставя в режим PIO под подразбиране. Ето начина да се коригира това:

Чукнете с десен бутон върху My Computer -> Manage. В новопоявилия се прозорец изберете Device Manager и в десния прозорец чукнете два пъти върху IDE ATA/ATAPI Controllers, така че да се отворят подкатегориите. Чукнете два пъти върху Primary IDE Channel и след това отидете върху Advanced Settings. В полетата Transfer mode задайте DMA if available. Ако стойността е била PIO Only най-вероятно в това е бил вашият проблем. Повторете същите стъпки и за втория IDE канал (Secondary IDE Channel) в предходния прозорец. Сега остава само да рестартирате.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.