Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искат оставката на шефа на полицията в Пазарджик

Featured Replies

Шефът на полицията в Пазарджик да подаде оставка заради ромския скандал

Таня Петкова

17 Октомври 2006

Оставката на директора на пазарджишката полиция комисар Емил Ганчев ще поиска областният управител на Пазарджик Ангел Чолаков заради превишени права на органите на реда при потушаване на скандала в ромската махала на 13 октомври.

Това съобщи Чолаков, който във вторник заедно с кмета на общината Иван Евстатиев провери на място щетите от полицейската намеса при овладяване на масовото сбиване в квартал “Изток” в Пазарджик.

Ромски лидери алармираха по-рано, че полицията е прекалила с използването на сила при овладяването на побоя, в който са участвали около 400 роми. Областната дирекция на полицията обаче отрече това. Освен полицаи от Пазарджик, в потушаването на сблъсъците между два ромски клана са участвали и части на жандармерията в Пловдив.

И, Чолаков, и Евстатиев, са социалисти. Тяхната позиция вероятно ще предизвика проблем, тъй като шефът на пазарджишката полиция е назначение на техния партиен заместник-председател Румен Петков.

Емил Ганчев беше началник на РПУ в ромския пловдивски квартал “Столипиново”, преди да оглави Дирекцията на полицията в Пазарджик през август т.г. Предишният шеф на пазарджишката полиция Жоро Стоицев бе отстранен след убийството на 68-годишен мъж от двама полицаи във Велинград.

Ангел Чолаков съобщи още, че е назначена е комисия, която да установи размера на щетите в ромския квартал “Изток”. Според областния управител и кмета жандармерията е превишила правата си и е действала неправомерно.

Ставало дума за полицейска грешка, тъй като пловдивските жандармеристи не познавали района в ромската махала на Пазарджик. Кметът Евстатиев коментира, че полицията е превишила правата си и без основание е влязла в къщи на ромите и е унищожила част от покъщнината им.

Имало и много оплаквания за нанесен побой на лица, които не са участвали в мелето. Общината пък ще изготви списък на хора, за които се твърди, че са потърсили лекарска помощ, но лекарите са отказали да им издадат медицински.

Източник: mediapool.bg

За мен лично, тези изцепки на социалистите - кмет и областен управител, са с предизборна насоченост.Господата се опитват да изтъргуват главата на полицейския директор срещу подкрепата на циганите за Първанов.Просто българските политици са толкова трагични и жалки, че чак думи нямам angry.gif После се чудим кой налива вода в мелницата на разни фашизоиди с психични отклонения.

Какво е виновен човека че тия са се млатили се чудя.Вярно че жандармерията се е объркала леко ама това сега май е част от предизборната кампания.

Ако беше в квартал,населен предимно с българи,случаят щеше да се потули.Отдавна ние сме циганите,а циганите са гражданите,на които им дават по 1 месечна заплата,без да работят,както и месечни такси не плащат.Лично аз съм шашардисан (да,това е точната дума),че толкова далеч се стигна-чак полицията да им слугува.

Никой на никого не слугува, няма как да бъде потулено такова масово сбиване. Изцепки на полицията има и ще продължава да има, в напечени ситуации е трудно да реагираш адекватно. Помните ли убийството на криминално проявения Чората от полицаи в Благоевград:

"Министърът на вътрешните работи Румен Петков призна в сряда, че негови подчинени от РДВР – Благоевград са пребили до смърт Ангел Димитров – Чората и прие подадените оставки на шефовете на регионалната дирекция."

Когато полицаи надскочат правата си, трябва да пострада някой за пред обществеността, която иска справедливост, да се знае, че следващият път ако ти се озовеш в близост до такъв конфликт, няма да отнесеш няколко палки само защото си там.

• 3 седмици по-късно...

Та нали това е работата на Жандармерията,да бият наред без да питат.Това е силова част все пак.

Когато има сбивания по мачове и неправомерно полицаите и жандармите мелят наред виновни и невинни никой нищо неможе да каже нали ? Лично аз познавам едно момче,който е с присъда "лишаване от право да посещава спортни мероприятия и глоба в размер на ххх лв." заради такава изцепка на полицията.Той дори не беше на мача,а в близост до стадиона.

Съгласен съм, че полицията понякога превишава правата си, но конкретно в този случай това според мен е бил единствения начин да се спре масовия побой. Случвало ми се е многократно да ходя по работа в такива квартали и мога да ви уверя с чисто сърце че съм присъствал на страшно много случаи на незачитане на никакви закони и норми от страна на обитатилите им. Те се чувстват над закон и държава. Близо 80% от ходенията ми там са били в малките часове на денонощието и съм се измъквал на косъм няколко пъти от линч. Мисля че оставката на полицейския началник в Пазарджик няма да допринесе с нищо. Това е поредния ход на политиците, целящ да отклони вниманието на обществото от проблемите и да прикрие тяхната некадърност.

Та нали това е работата на Жандармерията,да бият наред без да питат.Това е силова част все пак.

Когато има сбивания по мачове и неправомерно полицаите и жандармите мелят наред виновни и невинни никой нищо неможе да каже нали ? Лично аз познавам едно момче,който е с присъда "лишаване от право да посещава спортни мероприятия и глоба в размер на ххх лв." заради такава изцепка на полицията.Той дори не беше на мача,а в близост до стадиона.

Моля да ме извиниш,служил съм в тая жандармерия и целта и не е да бие.Заниманието и е борба с безредици чрез кордони и разни други методи,охрана на дипломатически представителства и държавни институции.Жандармерията бие единствено при самоотбрана.Сега немога да кажа дали е имало злоупотреба защото не съм бил там ама не вярвам някой да им е наредил да бият.

Брей,а не искат ли малцинствата да няма грам служител на реда,че да си върлуват на воля...

Моля да ме извиниш,служил съм в тая жандармерия и целта и не е да бие.Заниманието и е борба с безредици чрез кордони и разни други методи,охрана на дипломатически представителства и държавни институции.Жандармерията бие единствено при самоотбрана.Сега немога да кажа дали е имало злоупотреба защото не съм бил там ама не вярвам някой да им е наредил да бият.

400 биещи се мангала как се укротяват ? Според мен щом полицията е опряла до жандармерия явно е трябвало с бой да се оправят.Първо казваш при "самоотбрана" после казваш ,че някой е трябвало да им нареди да бият излиза че за да се самоотбраняват от циганите трябва някой да им нареди така ли ? Я ми обясни по-подробно че съм малко тъп и не разбирам как се самоотбранява жандармерията без да бие.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.