Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SuSe 10.1 и гледане на филми

Featured Replies

Здравейте! Отн няколко дни вече съм с Linux SuSe 10.1. Операционната система е супер, само имам един малък проблем. Не мога да си подкарам филми. Търсих, рових, намерих хиляди обяснения, от които нито едно не стана. Хиляди пакети качих... Преди малко уж успешно инсталирах Мплеър (Имам Xine и Kaffeine), но никъде го няма... Моля ви, помогнете!!!!!!!!!! Направо съм бесен. И обяснявайте като на първолак.

Редактирано от dan4okj (преглед на промените)

Ами... И аз срещнах този проблем и се мъчих, мъчих, но по същество. Трябва да изтриеш xinelib, който го има инсталиран и си върви със SuSE-то (от RUN пускаш kpackage (ако го нямаш това - нз sad.gif ), там в търсенето, търсиш xine и изтриваш всичко - плейър, библиотеки и прочие...) после си теглиш от някъде xinelib като гледаш да е в RPM разширение, за да го инсталираш лесно с инсталатор, ще ти каже, че нямаш разни неща, които е хубаво да си намериш (ей в тоя сайт има почти всички RPM пакети, които могат някога да ти потрябват http://rpm.pbone.net/ )

След като си инсталираш xinelib и съответно всичките работи, дето изисква си намираш и RPM за последната версия на kaffeine, инсталваш я и ще можеш да си гледаш филми cool.gif

А mplayer просто няма GUI - ползва се през конзолата, ама не помня командата :hush:

Трябва ти mplayer. Тук го има на рпм пакет. Препоръчвам ти да си го компилираш от сорс. В последствие ще можеш да си ъпдейтваш кодеците.

Инструкция за компилиране от сорс:

Отваряш конзола и пишеш:

svn checkout svn://svn.mplayerhq.hu/mplayer/trunk mplayer

Така ще си дръпнеш mplayer sub version.

Дърпаш си кодеците от тук и ги разархивираш:

tar xvfj essential-20060611.tar.bz2

После си го компилираш така:

cd /директория/на/mplayer

./configure --with-codecsdir=/директория/на/кодеците

make

sudo make install

root password: ....

След това ти трябват кирилизирани шрифтове. Инструкцията е тук. Прегледай моя пост.

С това можеш да го интегрираш с XMMS и да си пускаш филмите направо от него. Само трябва филма и субовете да са с еднакви имена(с изключение на разширението разбира се).

Mplayer си е безпорен фаворит при плеърите.

Успех

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Най-лесният начин е като инсталираш VLC - има си всичко необходимо за гледане на филми.

VLC for SUSE 10.1

Подкрепям те.

По-лесен за инсталиране от този плеър новаците няма да намерят.

А и възпроизвежда отлично.

Здравейте! Отн няколко дни вече съм с Linux SuSe 10.1. Операционната система е супер, само имам един малък проблем. Не мога да си подкарам филми. Търсих, рових, намерих хиляди обяснения, от които нито едно не стана. Хиляди пакети качих... Преди малко уж успешно инсталирах Мплеър (Имам Xine и Kaffeine), но никъде го няма... Моля ви, помогнете!!!!!!!!!! Направо съм бесен. И обяснявайте като на първолак.

На сайта на Xine има един пакет с кодеци. Теглиш, инсталираш и си готов.

На сайта на Xine има един пакет с кодеци. Теглиш, инсталираш и си готов.

Или от тук..

А още по-лесния начин да гледаш филми със xine е да си ъпдейтнеш СуСЕ-то през pakman.

Инструкцията е тук.

• Автор

Ми... пробвах няколко мирър-а и нито един не тръгна. Дава ми: error 404 File not found

Ми... пробвах няколко мирър-а и нито един не тръгна. Дава ми: error 404 File not found

Аз съм с http://packman.iu-bremen.de/suse/10.1/ и нямам проблеми.

Само че за да го въведеш в хранилищата ползвай модула на Яст - Промяна на източника на инсталация(на английски трябва да е нещо от сорта на YOU server configuration)

Другото което трябва да направиш след добавянето му е да влезеш с root акаунд и да промениш настройката security-level в zen-updater на checksum или none. Стандартно е на signature.

• Автор

Хора, въобще нищо не става. Ще съм ви задължен, ако някой ми направи нещо от рода на "Стъпка по стъпка" с възможно най-много подробности, като например "Кликни тук, щрани там....... ". Другият вариант е да се свържете с мен по Скайп....

Хора, въобще нищо не става. Ще съм ви задължен, ако някой ми направи нещо от рода на "Стъпка по стъпка" с възможно най-много подробности, като например "Кликни тук, щрани там....... ". Другият вариант е да се свържете с мен по Скайп....

Инсталация и конфигуриране на mplayer. От това по ясно обяснено няма на къде. Ако не се справиш ти препоръчвам да си инсталираш Windows XP.

• Автор

Филмите тръгнаха. Изтегллих си от сайта на Xine, там каквото трябва и работата стана. Да, ама нищо на тоя свят не е идеално... Появи ми се проблем с мишката. Пуснах тема по тоззи въпрос...

Филмите тръгнаха. Изтегллих си от сайта на Xine, там каквото трябва и работата стана. Да, ама нищо на тоя свят не е идеално... Появи ми се проблем с мишката. Пуснах тема по тоззи въпрос...

Ако все пак решиш да пробваш Mplayer. Инструкцията му е ТУК.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.