Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оценка за сайт (дизайн, функции, навигация, съдържание и др.

Featured Replies

Колеги искам да си кажете чесно мнението да този сайт: Сайт на Рилския манастир.

Как бихте го уценили по шестобалната система за:

1. Дизайн

2. Функции

3. Съдържание

4. Навигация

5. Оптимизация

6. и за каквото друго се сетите

PS: Сайтът иначе още се разработва, но искам да знам дали ви харесва и дали имате някакви забележки.

Нужен ми е след около година за една олимпиада, като до тогава ше требва да вкарам и малко PHP :)

Мерси на всички предварително!!!

Здравей.

Като замисъл сайтът наистина е добър и се надявам да бъде полезен за много хора. Радвам се, че има такива като теб, които да покажат и разкажат за манастирите в България. Много ми харесва. Дерзай! Ще успееш! :)

1. Дизайн - 6

2. Функции - 6

3. Съдържание - 6

4. Навигация - 5

5. Оптимизация - 6

6. и за каквото друго се сетите - ако възникнат някакви бележки и мнения от моя страна ще те информирам своевременно. Успех! :nono:

• Автор
Здравей.

Като замисъл сайтът наистина е добър и се надявам да бъде полезен за много хора. Радвам се, че има такива като теб, които да покажат и разкажат за манастирите в България. Много ми харесва. Дерзай! Ще успееш! :)

1. Дизайн - 6

2. Функции - 6

3. Съдържание - 6

4. Навигация - 5

5. Оптимизация - 6

6. и за каквото друго се сетите - ако възникнат някакви бележки и мнения от моя страна ще те информирам своевременно. Успех! :nono:

Мерси много!!! ;)

1. Дизайн - 6

2. Функции - 6

3. Съдържание - 6

4. Навигация - 5.50

5. Оптимизация - 6

6. Не се сещам за друго :)

Браво! Чудесен сайт!

1. Дизайн - 4,50*

*Има някои твърде големи елементи. Шапката е добре, но изображенията под навигацията са с доста голяма височина и широчина. Нещо по-малко ще изглежда и по-стилно.

2. Функция - 5,50

3. Съдържание - 5,50

4. Навигация - 5,25*

*Доста добра, но има какво да се желае.

5. Оптимизация - 4*

*Същите ефекти при навигацията и шапката можеха да бъдат достигнати и с прост CSS, никакъв флаш. Просто малко rollover функции. Иначе самият CSS код е почти перфектен - само една грешка според валидатора.

Моето кратко мнение:

1. Дизайн - Автора е правилно е оформил цялостната визия на страницата, но е необходимо да се изчистят преходите и преливанията между елементите, например между външната рамка и вътрешните елементи за всяка страница - т.е. да се спази принципа за последователност на дизайнерската идея от първата до последната страница - въшкава и неблагодарна работа но трябва да се направи. В този си вид създава впечатление за недовършеност и набързо претупан проект. Най-дразнещи са несъразмерно големите шрифтове на текстовете, просто дразнят и заемат и изяждат красотата на орнаментите под тях.

2. Функции - Необходимо е да се наблегне специално върху ролята на манастира като хранилище на българщината и стенописите. В момента се влиза в история и обща информация чрез бутона начало ??? Необходимо е да се акцентрира върху значението на манастира чрез отделна/и група/и бутони в навигацията на всяка страница. Това трябва да е главния акцент на сайта и да се "набива" в очите на посетителя на всяка страница

3. Съдържание - Има да се добавя още много информация за манастира. Ако проекта позволява финансово едно посещение на място - един разговор с някой от игумените ще допълни това съдържание - те знаят и ще споделят най-добре какво има в манастира и кои са главните акценти при тяхното показване.

4. Навигация - Тип ученическа разработка, влизането в галерията ни изважда напълно от нея... Тепърва трябва да се направи...

5. Оптимизация - Сайтът да се направи или изцяло на флаш, както е започнат или да се олекоти и вкара в РНР. Според мен трябва да се продължи на флаш, както е започнат.

Успех на автора, относно съдържанието може да ръководи от тази страница: Православието.ком

Доста тежък дизайн наистина, има на места много големи изображения и с тези флашове става още по тежък.Навсякъде се получават леки разминавания които се забелязват веднага.Още от хедъра се забелзва разликата между флаша и бекграунда.След това главното меню, последната секция "Контакти" пак се получава разминаване със снимката, а пък когато се посочи се забелзва още по осезаемо.Лявото меню се чудя защо е флаш и честно да ти кажа не мога да си го обясня.Подобно меню може спокойно да се направи само с html/css.Този лейаут ще е 100 пъти по добре ако се направи с повече CSS и по малко таблици.Просто са излишни, не виждам нито таблични данни нито пък нещо което да не може да се направи без таблица.

Успех в начинанието!!!

• Автор

Мерси за оценките!

ДРУГИ?

Не се отваря тъй като изисква флаш 8, а за Линукс последния за сега е 7. Нищо лично.

Поздрави

1. Дизайн - 4

2. Функции - 5

3. Съдържание - 6

4. Навигация - 5

5. Оптимизация - 5

6.

Може да пробваш с по-умерени цветове. Това жълто-кафеникаво(лайняно) не изглежда много добре. Бутоните на навигацията са твърде големи. В галерията рамката на снимките се набива на очи повече от самите снимки.

Това е мойто мнение, успех!

• Автор

Благодаря за изказаните мнения, макар че някои от тях бяха силно критични, все пак ги оценявам, но трябва да се има в предвид, че това ми е първия по-сериозен сайт и при правенето му не се съобразих с някои неща, за променянето на които вече е малко късно (най-вече в дизайна). Но каквото мога да променя с цел подобрение ще го направя )все пак имам още 1 година време) :) (

А искам да ви питам и за един друг сайт, той е по комерсиален: Сайт на магазин на Бош в гр. Благоевград . Ако можете оценете го само визия, защото в момента е само представителен работен вариант да видиме дали ще го харесат собствениците :P

Мерси!

За Бош сайта:

Екстра е, само може да смениш background-a. Не е задължително да е картинка :rolleyes:. И банерът може да е малко по-голям...

Дано тези в магазина нямат интернет защото този сайт е темплейт, което според мен обезмисля всичко!А най-лошото е че се пробваш да го презентираш като твой, по добре направи най-убитият дизайн но да знаеш че е авторски.

Дано тези в магазина нямат интернет защото този сайт е темплейт, което според мен обезмисля всичко!А най-лошото е че се пробваш да го презентираш като твой, по добре направи най-убитият дизайн но да знаеш че е авторски.

И аз съм на това мнение... Нещо много зле се е получил като цяло сайта, особено background-а. По мое мнение трябва да започнеш отначало и ти да направиш сайта.

И какво като е шаблон, момчето да открива топлата вода на ново ли????

m_sharky браво бате екстра е сайтчето.

Много си е хубав темплейта даже. Не е в стил monstertemplates, личи си, че не го е правил аматьор, а човек, който си е играл да го дообработи темплейта. Единствено цвета на логото Войнишки не му се вързва - ако не е проблем го промени в оранжево или направо го махни

• Автор

Еми верно е, че е темплейт ама що като нали за тва са и темплейтите и те да се ползват, плюс това, това е сайт, за който не се знае дори дали некой лев ше взема та що са и дизайн ли да му правя. На мен ми требва нещо простичко, изчистено като фирмен сайт. Мене хич не ме интересува дали е авторски па камоли го интересува клиента важно да е красив и да дава нужната информация. Иначе и аз съм за авторския дизайн обаче вече ви казах защо не ми требва авторски в момента. Аз исках да разбера само дали добре са го преправи и дали става за магазин на Бош. А иначе забележката за Bg-то признавам не стои много добре особено при различната големина на прозореца, но все пак трябва да има и нещо малко рекламни лога да се разбира, че е сайт на тази фирма и верига магазини. Малко го преправих намалих му Ocapacitito е променх ъгъла на логото на Бош и некои др. промени направих, ако искате вижте пак и кажете. :angry:biggrin.gif

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

1. Дизайн - 5

2. Функции - 3

3. Съдържание - 6

4. Навигация - 0

5. Оптимизация - 0

Сайта въобще не е пригоден за масово ползване според мен.

• Автор
1. Дизайн - 5

2. Функции - 3

3. Съдържание - 6

4. Навигация - 0

5. Оптимизация - 0

Сайта въобще не е пригоден за масово ползване според мен.

За кой сайт става на въпрос по-точно - rilamonastery или тоя на "Войнишки", щото ако е тоя на Рилския манастир братче ти нищо не каза явно въобще не си го разгледал или не се обижда нищо не разбираш от сайтове аз нз какво и е на оптимизачията и навигацията за такав дизайн по-добро не може и сайтове с къде къде по-тап и прост дизайн се зареждат цела вечност та ти ше ми думаш айде моля ти се ...

Само не се обиждай! :whist:

PS: А и за функции що му е верно нема PHP ама има клипчета, има чат, има галерии, има карти на флаш и още много други неща, които да дават инфо на посетителя, а не верно да общуват с него както е при PHP, но и такива толкова не ми трябват само може би една търсачка, но както вече казах в момента се уча и PHP не ми е толкова понятен! ;)

Редактирано от m_sharky (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.