Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PCI-E MSI-RX800-TD128E, 128DDR3, 256bit, DVI

Featured Replies

Здравейте,

какво е мнението Ви за тази карта:

ATi Radeon PCI-E MSI-RX800-TD128E, 128DDR3, 256bit, DVI ?

Никога не съм имал наблюдения над картите на ATI и ми е чудно заслужава ли си парите(99 $ без ДДС) тази карта и ще вървят ли добре нови игри като NFS Carbon?

Ето и пълна характеристика на картата:

http://msicomputer.co.uk/products.aspx?product_id=703560

П.П. Ако има нещо по-добро в порядъка на 280-300 лв. (с ДДС) кажете. :)

Благодаря!

Редактирано от eXRuLeZz (преглед на промените)

Kартата е добра. Ето няколко сравнения с конкурентни карти:

1ug3.th.jpg 4js7.th.jpg 2zu2.th.jpg 3hf7.th.jpg

Има и доста добър потенцял за клок. Без пробле стига нивото на X800 XT PE (520/560 MHz)

• Автор

Благодаря!

А може ли да ми препоръчате нещо малко по-добро като вариант?

Преди бях харесал една nVIDIA GF 7600GT, 256MB XFX PV-T73G-UDD3 PCI Express TV Out-342.89 лв, която според мен е по-добра, въпреки, че горната (RX800) е 256 битова... а тази 128.

Като цяло много не съм в час с видео картите и затова много се колебая каква да е и немога да се спра на нищо конкретно... Нещо до 300 лв...

Според мен 7600GT е по-удачния вариант.

Намерих ти е една статия:

http://xtreview.com/review63.htm

Надявам се да съм бил полезен

Редактирано от pifa22 (преглед на промените)

HIS (Retail) X1600XT IceQ Turbo 256MB 2xDVI/TV

11333.jpg

Рам - 256 МB DDR3, 700 МhZ (1400 МhZ DDR)

GPU - 600 MhZ

RAMDAC - 2x 400 Mhz

Цена - 135 ?

XpertVision (Retail) 7600GT 256MB DVI/TV

12786.jpg

Рам - 256 MB DDR3, 700 МhZ (1400 МhZ DDR)

GPU - 575 MhZ

RAMDAC - 2x 400 Mhz

Цена - 130 ?

В момента 7600GT е може би най-добрата видеокарта в средния клас, сещам се и за 6800GS, но в България май не се среща много много biggrin.gif

7600GT не е изгодна покупка заради съществуването на 7600GS DDR3, която фактически си е същата карта с леко понижени честоти(това лесно се оправя с елементарен овърклок), но на доста по ниска цена - около 240лв. крайна цена. ;) Ако ти се дават повече пари - т.е. над 300лв. вече се замисли за Х1900GT - 240$ или Galaxy 7900GS - 220$

X1600XT или Х1650 изобщо не са алтернатива спрямо 7600 DDR3 при тези цени. Те са по-скоро конкурент на 7300GT DDR3. Ревю на Х1650Pro

7600GT не е изгодна покупка заради съществуването на 7600GS DDR3, която фактически си е същата карта с леко понижени честоти(това лесно се оправя с елементарен овърклок), но на доста по ниска цена - около 240лв. крайна цена.

То по тази логика може да се слезе направо на 7300GT DDR3, която ползва същото ядро като 7600GS/GT и с малко клок и отключване на конвейери си готов biggrin.gif

То по тази логика може да се слезе направо на 7300GT DDR3, която ползва същото ядро като 7600GS/GT и с малко клок и отключване на конвейери си готов biggrin.gif

Само дето няма как да се отключат конвейрите. Просто така си е направено ядрото- въпреки че е същото като на 7600, няма начин да се отключат конвейрите. Нито пък ще достигнеш и честотите на 7600 - не забравяй че и тя се клоква доста.

Само дето няма как да се отключат конвейрите. Просто така си е направено ядрото- въпреки че е същото като на 7600, няма начин да се отключат конвейрите. Нито пък ще достигнеш и честотите на 7600 - не забравяй че и тя се клоква доста.

Софтуерно може и да не стане, но с пипане по платката се ще има начин за отключване :)

Наистина 7600GS с DDR3 памет много по-лесно ще достигне 7600GT с малко клок и добро охлаждане cool.gif

Софтуерно може и да не стане, но с пипане по платката се ще има начин за отключване :lighter:

Ако имаше до сега да са го направили, но аз поне никъде не съм чувал за подобен мод. Говореше се че nVidia ще пускат нова ревизия на ядрото- B1, която ще е с възможност за отключване, но май няма такова нещо.

Kартата е добра. Ето няколко сравнения с конкурентни карти:

1ug3.th.jpg 4js7.th.jpg 2zu2.th.jpg 3hf7.th.jpg

Има и доста добър потенцял за клок. Без пробле стига нивото на X800 XT PE (520/560 MHz)

Сравненията които си дал не се отнасят за тази карта

в момента съм със абсолютно същата

като казваш че много добре се клоква май не си на ясно че конкретния модел е с ядро R430 sad.gif

честотите на картата са 392Mhz за ядрото и 350(700 DDR) за паметта

ядрото е с 12 пикселни конвейра и 6 вертексни SM 2.0

паметта силно се съмнявам че е ДДР3(на мен така ми казаха в магазина) защото до колкото може да се вярва на ЕВЕРЕСТ там никаде не се споменава ДДР3(идваше ми да се върна от кадето я купих и да им я завра...)

Специялно този модел при спада на цените продиктуван от появата на новата серия 1ххх на АТИ

излезе и с индекс GTO

Абе общо взето на тази цена~95-100$ макар и стар вече модел по добро едва ли ще намериш

(да ме извинат всички фенове на NVidia ;) )Е!!!! ако не ти е проблем липсата на Motion blur в Carbon

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.