Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Video Controller (VGA Compatible) проблем...

Featured Replies

Не мога да инсталирам Video Controller (VGA Compatible) и поради това не мога да си сложа драйверите на видео картата.Реших да сменя бозата с нова и тя наистина излезна доста по-голяма.Мисълта ми е някои ако може да даде линк, защото аз намирам само от сайта на майкрософт за ъпдейти, но от там не мога да го изтегля защото иска номерчето на бозата и се въртя в кръг.

Не мога да инсталирам Video Controller (VGA Compatible) и поради това не мога да си сложа драйверите на видео картата.Реших да сменя бозата с нова и тя наистина излезна доста по-голяма.Мисълта ми е някои ако може да даде линк, защото аз намирам само от сайта на майкрософт за ъпдейти, но от там не мога да го изтегля защото иска номерчето на бозата и се въртя в кръг.

Не разбрах само за коя боза става въпрос. Искаш драйвър за дъното или за графичната карта? И в двата случая трябва още инфо. Кажи ни какво дъно имаш (марка и модел) и каква ти е графичната карта (марка и модел). После лесна работа с линка.

• Автор

Значи говорим за ati mobility 9000.Теглих доста драйвери (т.е. Ati Catalyst ясно ми е, че след 6.5 версия не подържат за моята видео карта 9000 series) и всичките искат първо да е инсталиран Video Controller (VGA Compatible).За които търся от къде да го инсталирам, за видео картата си имам драйвери.Цялата работа идва от там инсталирвам XP на лаптоп първо до като намеря Windows XP да разпознае мак адреса на ланкартата беше една игра сега и това с видео картата.Маи ще си минавам пак на Home Edition с него няма никакви проблеми.

пс. колко бози могат да се мерят с най-голямата windows :beer:

Значи говорим за ati mobility 9000.Теглих доста драйвери (т.е. Ati Catalyst ясно ми е, че след 6.5 версия не подържат за моята видео карта 9000 series) и всичките искат първо да е инсталиран Video Controller (VGA Compatible).За които търся от къде да го инсталирам, за видео картата си имам драйвери.Цялата работа идва от там инсталирвам XP на лаптоп първо до като намеря Windows XP да разпознае мак адреса на ланкартата беше една игра сега и това с видео картата.Маи ще си минавам пак на Home Edition с него няма никакви проблеми.

пс. колко бози могат да се мерят с най-голямата windows :beer:

Най-голямата боза винаги се причинява от задклавиатурното устройство. Не можем да ти помогнем, докато не ни дадеш информация. След като е лаптоп, дай точния модел, иначе няма как да ти помогнем. Проблемът ти не е от това дали си с Windows XP Pro или Home. И в двата случая трябва да си инсталираш драйвърите :clap:

• Автор

Мерси все пак... достa ме по изнерви този контролер та дай и ти.Задклавиатурното устройство си инсталирва чисто нови Уйндолси (различни), два с SP-2 и един с SP-1 и понеже си няма друга работа се чуди защо мак адреса му е само 0000 явно, той го е причинил това.Та същото това устройство все пак намира Уйндолс които да си разпознае мак адреса на лан картата но пък има проблем с Видео контролера Video Controller (VGA Compatible) не може да се инсталира, и поради тази причина не може да се инсталира и самата видео карта, защото драйверите на видеокартата искат първо този контролер да е инсталиран.Следователно понеже не повторих в двата си поста какво търся, да го кажа за трети драйвери за Video Controller (VGA Compatible) по възможност не от сайта на Microsoft.

Редактирано от sfmf (преглед на промените)

Мерси все пак... досте ме по изнерви този контролер та дай и ти.Задклавиатурното устройство си инсталирва чисто нови Уйндолси, два с СП-2 и един с СП-1 и понеже си няма друга работа се чуди защо мак адреса му е само 0000 явно, той го е причинил това.Та същото това устройство все пак намира Уйндолс които да си разпознае мак адреса на ланкартата но пък има проблем с Видео контролера Video Controller (VGA Compatible) не може да се инсталира, и поради тази причина не може да се инсталира и самата видео карта, защото драйверите на видеокартата искат първо този контролер да е инсталиран.

Kазвам ти го на чист български отново: трябва да си инсталираш драйвърите на дъното. Обикновено се намират на диска, който върви с лаптопа ти (при десктопите е на диска на дъното). Ако нямаш такъв диск, си кажи точният модел на лаптопа/дъното и ще ти помогна. Докато не дадеш конкретна информация не мога да ти помогна нито аз, нито който и да е тук, защото трябва да търсим игла в купа сено. Все пак не сме гадатели.

• Автор

Ох човек и продължаваш :beer: мерси за отделеното внимание.Имам си диск инсталирвам всичко което има, след това тегля и от самите производители последните версий за дъното, видео, лан, модем и т.н. и ефект нулев.До сега не съм имал проблеми от подобен характер, но съм слагал само Home утре ще си сложа пак него и ще се нормализират нещата.

Случайно да се опитваш да инсталираш нормалния Каталист от сайта на Ати? Щом е мобилен компа има версия на драйвера за мобилни карти. Просто предположение?!

Обърни си лаптопа и прочети номерчето после ,ако примерно е

HP напиши във google ...HP Support ,ако е ACER напиши Acer Support.

(Това ти го давам като примери )

След това отвори линка за съпорт и си напиши там номерчето ,ако е възможно ,ако ли не търси го по модел и така ще си намериш орегиналните драйвери.

Тази търсачка google прави чудеса ,незнам защо се хабите да напишете 100 безсмисленни думи във една тема вместо да напишете 2 реда във търсачката

• Автор

Явно утрото наистина е по-мъдро от вечерта ;).Намерих това което търсех всичко е наред сега.

• 1 година по-късно...

Video Controller (VGA Compatible)

имам проблем с видио картата на лаптопа

и понеже съм малко невежа в тези неща се надявам да ми помогнете :blink:

значи нямам драйвери за карта нито за дънотомога да дам малко дани

mobile inte( R) Pentium 4-m CPU 1,8GHz 1,18ГХц 256МБ рам

намерих един номер от долната страна незнам дали този кото трябва но ще го напиша

това ти е номер на Windows...няма нужда да ни го споделяш :)

А и също така дай някакви подробности какъв точно е проблема, защото така никой няма да ти помогне!

P.S.МНГО СЕ НАДЯВАМ НЯКОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ ;)

Редактирано от pit (преглед на промените)

иска ми драйвери а аз незнам от къде да ги изтегля нито знам каква ми е картата пише ми - пиша дословно -

other devices vidio controller( VGA Compatible ) angry.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.