Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да настроя системните дата и час на компютъра

Препоръчан отговор

Предполагам,че отговора на въпроса е много лесен,но незнам как да го направя.Преди да си преинсталирам Компютъра форматът на часовника беше 24 часов т.е( 18:30) ,след като си го преинсталирах се промени на 12 часов т.е (6:30 PM) ,което изключително ме дразни.Пробвах всички настройки на часовника,но така и неможах да го направя.И в Биос влезнах,но там ми е малко непозната територия и незнам как се работи с него.Та въпроса ми е как да си го направя отново 24 часов.

С Уважение:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Aми като влезеш в настройките на часовника(двойно цъкане на него свърша работа) би трябвало да настроиш Time Zone и след това да си сверяваш часовника.

Taбчето Time Zone би трябвало да изглежда така:

untitleddf5.png

От падащото меню може да намериш тази часова зона.

След това от таба Date & Time си настройваш дата и час, а в 3-я таб (Internet Time) слагаш тикче най от горе и в полето пишеш time.windows.com

Моето изглежда:

asdasdkl8.png

На края цъкаш ОК и би трябвало всичко да си е ОК.

Редактирано от krisku (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направих каквото ми каза и но не се получи.

1vg7.jpg

2fj1.jpg

3jd4.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам,че отговора на въпроса е много лесен,но незнам как да го направя.Преди да си преинсталирам Компютъра форматът на часовника беше 24 часов т.е( 18:30) ,след като си го преинсталирах се промени на 12 часов т.е (6:30 PM) ,което изключително ме дразни.Пробвах всички настройки на часовника,но така и неможах да го направя.И в Биос влезнах,но там ми е малко непозната територия и незнам как се работи с него.Та въпроса ми е как да си го направя отново 24 часов.

С Уважение:

Пробвай и по този начин.Отиваш на Start,settings,control panel,regional and language,customize,time и там на time format и там правиш това.Правиш 24 часов формат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С Уважение:

Влизаш в Control Panel => Regional and Language Options => на Regional Options долу даваш "Bulgarian" и после Customize... и на Time даваш това:

1pq3.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай за глупавия въпрос, но след като направи това, свери ли си часовника?

krisku, това което казваш е за часовата зона и за синхронизиране на часа, а не за формата на часа. По-горе е описано как става това с формата...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 16 години по-късно...
на 6.11.2006 г. в 19:46, krisku написа:

Извинявай за глупавия въпрос, но след като направи това, свери ли си часовника?

на 6.11.2006 г. в 19:10, Банков написа:

С Уважение:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...