Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за помощ относно овърклок...

Featured Replies

Здравейте! Благодаря на всички отзовали се по въпроса предварително!

Значи системата представлява:

дъно: EpoX NF4 Ultra 3 / добавил съм вентилаторче на пасивното охлаждане на чипсета /

процесор: AMD Athlon 64 3000+ BOX .aM2 / 1.8MHz (200x9) / за момента ще съм си с бокса /

рам: 2x512 DDRII/667 KINGSTON (едностранни PQI чипове) - взех ги като кит...

видео: GALAXY 7300GT / 256MB / GDDR3( с нормалния вентилатор на чипа )

хард: Seagate 160Gb / SATA2 / 8 Mb

захранване: FORTRON 400W ( не съм сигурен по памет точно какви са му характеристиките )

Кутия: среден ATX

Ако е възможно да изкажете мнения за възможния овърклок на машината - без да изпадаме в крайности...

значи наясно съм от къде се задават стойностите като цяло....Не съм достатъчно навътре какви трябва да са таймингите на паметта , напреженията и другите множители и честоти - така че конфигурацията да работи стабилно с добра производителност.....

Ако съм пропуснал важна за Вас информация - ще я добавя след като питате....

След като прочетеш темата, дадена ти от Lyudmil, питай, ако нещо не е ясно. Аз съм с Athlon64 3000+, но на сокет 939 и съм постигнал 2520 MhZ (толкова ми е максимума откъм референтен такт). Мисля, че 2400 MhZ са реалистични, въпреки че никой не може да ти каже какъв е потенцяла на системата ти. Дори с еднакви компоненти няма гаранция, че ще постигнеш еднакъв резултат.

Айде успех и да се похвалиш :down:

• Автор

Благодаря за бързите отговори...проблема е че нямам нет вкъщи...и го карам на спомени...

Значи преуморен съм от работа, в момента съм в клуб и ми е трудно да мисля много ...

Значи проблема в сметките ми идва от това че при мен този множител кудето навсякъде почти е упоменат като 10...максимално е 9

Да речем по подразбиране е 200 х 9 = 1800 MHz

аз задавам +44 и става 244 х 9 = 2199 MHz - дотук ме устройва да речем ... и запазвам напрежението по подразбиране

на PCI-e задавам 101 ( по подразбиране е 100) - не разбрах защо точно 101 а не 122 примерно...

след това слагам 4-4-4-10 1Т

нещо не ми е ясно как да сметна на колко е най-добре да се получи работната честота на рамта...

м/у другото биоса на epox е значително усложнен - в смисъл може да се пипа всичко... което ме обърква допълнително sad.gif има толкова много стойности....ужас....

линка към темата съм го чел вече....но все пак благодаря....Доста изчетох малко разбрах....

затова моля ви да ми обясните като на идиот :down: - слагаш толкоз множител, толкоз честота, такива тайминги, паметта шти работи на такава честота , пци - е шината на еди колко си ....и ако запали тестваш за стабилност....

Благодаря отново за разбирането и търпението Ви!

Множителя го оставяш по подразбиране на 9.

Слагаш шината да речем на 250 - 250*9=2250MHz

Дифолтната честота на PCI-E е 100MHz, но заради бъг в някои nForce чипсети при 100МХз не работи заключването и за това е препоръчително да се зададе 101.

Паметта - задай и честота с една стъпка по ниска от дифолтната - при теб е 667 ти я пусни на 533, защото при увеличаване на системната шина се увеличава заедно с нея и честотата на паметта, така че при зададени 533MHz на паметта с увеличаване на системната шина до 250Mhz паметта ще заработи на около 670MHz, като таймингите си ги остави на Auto.

• Автор

Значи успях да го подкарам с последната версия на биоса на 2222 паметта на 533 съм я задал, демек ефективната е 317 в момента, и горе долу става... ще се боря да го изтормозя малко повече искаше ми се 2,4 да го направя процесора..ама незнам как да сетна паметта sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.